Enontekiö vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Hetta, Enontekiö – Mökit ja majoitus

Enontekiön Hetta ympäristöineen on erinomainen kohde luonnonläheiselle mökkilomalle mihin vuodenaikaan tahansa. Viihtyisä ja kaikilla herkuilla varusteltu vuokramökki lähellä Enontekiön kirkonkylää Hettaa ja sen palveluja mahdollistaa vaivattomat päiväretket pohjoisen luonnon sydämeen mutta myös pidemmät vaellukset Tosi-Lapin tuntureilla. Olitpa lähdössä Lapin-matkalle yksin, kaksin, perheen tai ison ryhmän kanssa, majoitus Enontekiön Hetan läheisyydestä löytyy helposti Gofinlandin kattavasta vuokramökkien valikoimasta.

Hetta – Historia ja luonto

Enontekiön Hetasta on löytynyt merkkejä asutuksesta jo kivikauden ajoilta alkaen. Kivikautisista asuinpaikoista valtaosa on sijainnut Ounasjärvellä, josta melojien ja kalastajien keskuudessa suosittu Ounasjoki saa alkunsa. Hetassa sijaitsevan Tunturi-Lapin luontokeskuksen pihasta lähtevä, Hetan kylän yllä kohoavan Jyppyrävaaran laelle johtavalla luontopolulla voi tutustua alueen historiaan. Jyppyrävaaran alarinteessä kulkee lisäksi Peurapolku, joka kertoo paikallisesta peuranpyyntikulttuurista. Peuran metsästyksen historiaa kuvailevan luontopolun varrella on useita vanhoja pyyntikuoppia ja peurahautojen jäänteitä. Entisöityyn peurahautaan voi tutustua Tunturi-Lapin luontokeskuksen pihamaalla. Ympäri vuoden avoinna olevassa luontokeskuksessa kannattaa käydä tutustumassa Enontekiön ja käsivarren Lapin luonnosta kertoviin näyttelyihin.

Enontekiön tunnetuimmat luontokohteet ovat Käsivarren erämaa, Suomen korkein tunturi Halti, Saana-tunturi sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto vaellusreitteineen. Enontekiö on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta, ja siellä sijaitsee 60 prosenttia kaikista Suomen tuntureista. Suurista erämaa-alueistaan tuttu Enontekiö tarjoaa jylhät maisemat mökkilomalle sekä luontoaktiviteetteihin, kuten lyhyisiin päiväpatikkaretkiin, pitkiin vaelluksiin, maastopyöräilyyn, kalastukseen ja melontaan.

Enontekiön aktiviteetit

Enontekiössä matkailijan aktiviteetit keskittyvät pohjoisen luonnon pariin. Retkeily on tehty seudulla helpoksi, sillä muun muassa Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon pääsee merkittyjä reittejä pitkin suoraan Enontekiön Hetasta. Kansallispuiston suosituimpiin reitteihin kuuluva 55 kilometrin hyvin merkitty Hetta-Pallas-vaellusreitti kulkee Hetasta Pallakselle yli tuntureiden ja laskeutuu välillä alas kuruihin. Jokainen nousu palkitaan uusilla, sykähdyttävän kauniilla tunturimaisemilla. Talvella Hetan ja Pallaksen välillä kulkee 53–60 kilometrin mittainen hiihtolatu.

Hetan kylä sijaitsee Ounasjärven rannalla ja on siksi erinomainen lähtöpiste tai tukikohta niin melonta- kuin souturetkille. Vuokramökki Ounasjärven tai villinä virtaavan Ounasjoen rannalla takaa Enontekiön parhaat kalastus- ja pilkkiapajat aivan mökin edustalla.

Hetan seudun maasto sopii erinomaisesti niin maastopyöräilyyn, suunnistukseen, sienestykseen, marjastukseen, lintujen tarkkailuun kuin geokätköilyyn. Hiihdon ohessa lumikenkäily ja moottorikelkkailu ovat suosittuja talvikauden aktiviteetteja Enontekiön Hetassa, talviöiden lumoavien revontulien valokuvausta tietenkään unohtamatta. Vuokramökki pohjoisen luonnon helmassa onkin paras mahdollinen majoitusvaihtoehto revontulien metsästykseen.

Löydä majoitus Enontekiön Hetasta

Olitpa matkalla Enontekiölle talviöinä leiskuvien revontulien alle, kesäisiä vaellusretkiä varten tai syksyistä ruskan väriloistoa ihailemaan, Gofinlandin laajasta vuokramökkien valikoimasta löydät juuri sopivan majoituksen mihin vuodenaikaan tahansa. Enontekiöllä majoitut aina luonnon helmassa, kaukana ruuhkaisista kaduista ja moottoriteiden pärinästä. Gofinlandin mökkivalikoimasta löydät tilavat huvilat ja loma-asunnot mutta myös vaatimattomammat erämökit keskellä maailman puhtainta luontoa.

Katso lähialueilta myös

Lue myös