Hanko

Hanko
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Hanko - Vuokrattavat mökit ja vapaa-ajan asunnot

Gofinland tarjoaa vuokramökit ja majoitukset Hangon alueelta. Hanko henkii historiallisen kylpyläkaupungin arvokkuutta mutta on samaan aikaan moderni, aktiivinen ja hauska. Hanko on paitsi tapahtumarikas, se houkuttelee monilla liikkeillään ja hurmaavilla ravintoloillaan. Vahva kulttuurikaupunki on myös täynnä tapahtumia ja alati uudistuvia elämyksiä. Mökkikohteena tämä Suomen Etelärannikon kärki on vailla vertaansa ja etenkin kesäaikaan mökit ovatkin erittäin suosittu majoitusvaihtoehto. Yyteristä löytyy lukematon määrä erilaisia ja erikokoisia mökkejä – joista ison osan voit vuokrata GoFinlandin kautta. Merellisessä Hangossa on peräti 30 km hiekkarantaa ja toisaalla taas komeita kallioita suojaisine poukamineen. Hulppean ympäristön lisäksi kaupungissa on monia aktiviteetteja ja paljon nähtävää.

Hangossa ajan saa kulutettua ihan vain kävelemällä ja ihastelemalla poikkeuksellista miljöötä. Kylpyläkaupungin muisto näkyy Hangossa edelleen upeina villoina sekä kylpyläpuiston rakennuksissa ja puistossa. Lyhyen matkan sisällä on monia tutustumisen arvoisia kohteita ja ulkoilureittejä. Esimerkiksi 1800-luvun loppupuolella kylpylävieraille rakennettu 1,5 km pitkä kävelyreitti, Rakkauden polku, on edelleen ahkerassa käytössä.

Monille ykköskohde sijaitsee ihan kaupungin keskustassa. Hangon ainutlaatuinen punainen vesitorni erottuu pitkältä ja tarjoaa näköalan 65 m merenpinnan yläpuolelta. Harrastajat käyvät Hangossa etenkin pelaamassa tennistä, purjehtimassa sekä purje- ja SUP-lautailemassa, mutta mahdollisuuksia löytyy myös joogasta golfiin ja surffaukseen. Hyvän ruoan ystäville Hanko on ehdoton kohde. Gastronominen osaaminen ja monipuolinen ravintolatarjonta tuovat pöytään lähes kaikkea mitä toivoa saattaa. Erityisesti luomu, lähiraaka-aineet ja meren läheisyys näkyvät listoilla.

Merellinen Hanko tarjoaa matkailijoille tietenkin myös unohtumattomia merikohteita. Mökkiläisten päiväreissu voi suuntautua majakkaristeilylle Bengtskärille tai katsomaan Itämeren harmaahylkeitä lähietäisyydeltä. Hauensuolen salmessa nähdään keskiaikaisia kalliokaiverruksia, joita sopivaa purjehdussäätä odottaneet merenkävijät ovat kallioihin hakanneet. Jos risteilyt eivät miellytä, patikoi Tulliniemen luontopolku ja ihaile merta Suomen eteläisimmästä kärjestä.

Hanko tunnetaan ensisijaisesti kesäkaupunkina, mutta se ei pysähdy talveksikaan. Tapahtumat jatkuvat ympäri vuoden ja kaupunki pysyy aktiivisena. Pitkälle kantautuva ulkosaaristo näyttäytyy komeana myös talvisaikaan ja puukorttelit ovat entistä tunnelmallisempia kynttilöineen ja lyhtyineen.

Hankoon pääsee helposti junalla tai linja-autolla ja autollakin alle kahdessa tunnissa sekä Helsingistä että Turusta. Lähes kaikista kohteista on hyvät esitteet ja kartat, joten loma Hangossa kannattaakin aloittaa matkailutoimistosta.