Jyväskylä

Jyväskylä
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Jyväskylä – Majoitus ja mökit

Gofinlandin avulla löydät parhaan majoituksen ja sopivimmat mökit Jyväskylästä. Majoitus Jyväskylässä onnistuu oman valintasi mukaan joko perinteisessä luonnon keskellä sijaitsevassa vuokramökissä tai vaikka järven rannalla sijaitsevassa lomamökissä. Selaa valikoimaamme ja löydä sinulle sopivin mökki Jyväskylästä!

Lukuisat järvet ympäröivät Jyväskylän mökkejä

Keski-Suomessa sijaitsevaa Jyväskylää ympäröi joka puolelta upeat vesistöt ja metsät – täällä luonto kohtaakin kaupunkielämän aivan uniikilla tavalla. Järvistä suurinta, Päijännettä, voi veneillä pohjoisessa Pielavedelle ja etelässä aina Lahteen asti. Mikäli omaa venettä ei ole käytössä, kesäisin Päijänteellä kulkee myös nostalgisia höyrylaivoja, joiden kyydissä pääsee kätevästi liikkumaan kaupunkien välillä.

Halutessasi vaihtelua mökkeilyyn pääset veneellä lukuisien luonnonsatamien lisäksi vaikkapa Lutakon satamaan, aivan keskustan vilskeen tuntumaan. Lutakon satama on tunnelmallaan ja palveluillaan lunastanut paikkansa kaupunkilaisten kesäolohuoneena. Satamasta käsin pääsee nauttimaan myös suosituista lähivesiristeilyistä ja kesätapahtumista. Entistä vedenläheisempää mökkitunnelmaa kaipaaville on tarjolla hyvin varusteltuja asuntoveneitä sekä lyhytkestoisempaan rentoutumiseen ainutlaatuisia saunalauttoja.

Kulttuuria mökkeilyn vastapainoksi

Jyväskylän seudulla sijaitsee peräti kaksi Unescon maailmanperintökohdetta, Petäjäveden vanha kirkko sekä Struven mittausketjuun lukeutuva Oravivuoren kolmiomittaustorni. Voit tutustua saman loman aikana kätevästi molempiin perintökohteisiin, sillä nämä nähtävyydet sijaitsevat ainoastaan 50 km päässä toisistaan. Reippaille retkeilijöille Jyväskylässä on tarjolla runsaasti luontopolkuja, kävelyreittejä sekä pyöräteitä.

Myös Jyväskylän keskustan alueelta löytyy tekemistä jokaiseen makuun – vuoden ympäri. Tunnetuimmat nähtävyydet, Kauppakatu, Harjun näkötorni, Kirkkopuisto ja Seminaarinmäki sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Jyväskylän keskustassa sijaitseva Kävelykatu on oikea shoppailijoiden paratiisi, sillä saman kadun varrelta löytyy lukuisia ostospaikkoja, ravintoloita ja kahviloita.

Kulttuurin ystävät ihastuvat Jyväskylässä Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin, joihin pääsee tutustumaan myös opastetuilla kierroksilla. Peräti 28 kohteen joukosta kannattaa tutustua esimerkiksi Alvar Aalto -museoon, Muuramen kirkkoon sekä Säynätsalon kunnantaloon. Aalto-museon lisäksi Jyväskylän lomalla kannattaa pistäytyä myös Suomen käsityön museossa, Suomen ilmavoimamuseossa sekä kaupungin lukuisissa taidegallerioissa.

Varaa majoitus tai mökki Jyväskylästä

Mökin vuokraaminen Jyväskylästä mahdollistaa monipuolisen loman, jonka aikana voit nauttia niin Keski-Suomen järviluonnosta kuin Jyväskylän seudun monipuolisista kulttuurikohteistakin. Etsi sinulle sopivin majoitus Jyväskylästä ja valmistaudu elämykselliseen lomaan Keski-Suomessa. Alta löydät Gofinlandin suosituimmat mökit Jyväskylästä!

Lue myös