Kemijärvi vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Kemijärvi – Mökit ja majoitus

Kun loman kohteena on Kemijärvi, mökki, huvila tai muu majoitus löytyy näppärästi Gofinlandin avulla. Viihtyisä vuokramökki Kemijärveltä on varattavissa muutamalla klikkauksella – valitse vain ajankohta, majoittujien määrä sekä toiveet vuokramökin varustelusta.

Kaakkois-Lapissa sijaitseva Kemijärvi on erinomainen kohde mökkilomalle mihin vuodenaikaan tahansa. Talvella Kemijärvi on yksi Lapin aktiivisimmista kunnista; ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia löytyy ihan jokaiselle ikään, makuun ja kokoon katsomatta. Vauhdin hurmaa rakastaville Kemijärven kunnan ympäriltä löytyy useita hiihtokeskuksia, kuten Ruka, Suomu ja Pyhä. Kesäaikaan Kemijärven ympäristö tarjoaa monipuoliset puitteet paitsi vaeltamiseen läheisissä kansallispuistoissa myös muunlaiseen ulkoiluun. Vuokramökki Kemijärvellä on oiva vaihtoehto, sillä sijaintinsa ansiosta Kemijärveltä on helppo suunnata kohti erilaisia elämyksiä.

Kemijärvi – napapiirin oma järvikaupunki

Järvien ympäröivä Kemijärvi tuo Lapin luonnon parhaat puolet mökin ovelle. Heti ulos astuessasi vastassa on henkeäsalpaavan kaunis maisema ja luonto täynnä mahdollisuuksia. Vaarojen koristaman Kemijärven lisäksi kaupunkimaisemaa hallitsee Suomen pisin joki, Kemijoki.

Vesistöt tarjoavat Kemijärven mökkilomaan valtavasti vaihtoehtoja; kokeile koskenlaskua, nauti Lapin luonnosta meloen tai soudellen ja rentoudu SUP-laudalla lipuen tai kaloja narraten. Kemijärvellä kalansaaliiksi voi tarttua harjus, kuha, hauki, taimen, siika, ahven tai muikku. Kalastuksen ohessa Kemijärvi vesistöineen on otollista aluetta myös lintumatkailuun.

Kemijärvi tarjoaa matkailijalle laajan skaalan erilaisia aktiviteetteja, joita voi kokea omatoimisesti tai oppaan johdolla. Kemijärven ohjelmapalveluyritykset järjestävät erilaisia elämyksiä ratsastusretkistä taidelounaaseen, villiyrttikursseihin ja yöttömän yön melontaretkiin keskiyön auringon alla. Talvella laskettelun, lumilautailun ja hiihtolatujen lisäksi houkuttelevat maastoratsastus, moottorikelkkailu, lumikenkäily, talvikalastus, huskysafarit sekä tietenkin taivaalla tanssivat revontulet.

Nähtävää Kemijärvellä

Kemijärven seudulla on tehty runsaasti löytöjä esihistoriallisen ajan asutukseen liittyen. Ei ole ollenkaan tavatonta törmätä luontoretkillä muinaisiin kiviröykkiöihin ja muihin entisajan muistoihin. Kemijärven historiaan ja erityisesti 1700–1800-lukujen vaihteen talonpoikaiselämään voi tutustua Kemijärven kotiseutumuseossa. Muita Kemijärven nähtävyyksiä ovat muun muassa Puustellin juhlahuoneisto, jossa voi ihastella Kemijärven ainutlaatuisia puuveistoksia, Kemijärven kirkko kellotapuleineen, Kemijärven moottorikelkkamuseo sekä virastotalon sisäpihalla sijaitseva piiskapetäjä, jonka kerrotaan toimineen raippa- ja vitsarangaistusten toimeenpanopaikkana 1600- ja 1700-luvuilla. Kemijärven keskustassa voi ihailla runsaslukuisia ulkotilaveistoksia, taideteoksia, muistomerkkejä ja tarinatauluja, jotka kertovat Kemijärven historiasta ja nykypäivästä.

Kemijärven tunnetuin nähtävyys ja käyntikohde on tietenkin Pyhä-Luoston kansallispuisto, joka mahdollistaa niin lyhyet päiväpatikat, pitkät usean päivän vaellukset kuin vauhdikkaat maastopyörä- ja fatbike-retket.

Löydä majoitus Kemijärveltä

Yksinkertainen erämökki, hyvin varusteltu huvila, moderni loma-asunto kaikilla herkuilla tai muunlainen vuokramökki Kemijärveltä löytyy helposti Gofinlandin kautta. Halusitpa majoittua Kemijärven keskustan palvelujen lähellä, mökissä järven rannalla, laskettelukeskusten ja hiihtolatujen läheisyydessä tai Pyhä-Luoston kansallispuiston laidalla, laajasta mökkivalikoimastamme löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Tilava hirsihuvila on omiaan isommankin ryhmän majoittumiseen, kun taas luonnon rauhaa rakastavalle yksin matkailevalle sopii yksityinen pikkumökki metsän siimeksessä keskellä Kemijärven kauneimpia maisemia.

Katso lähialueilta myös

Lue myös