Salla

Salla
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Salla – mökit ja majoitus

Kun lomakohteena on Salla, mökki, huvila, loma-asunto tai muu majoitus löytyy kätevästi Gofinlandin kautta. Vuokramökki keskellä Sallan henkeä salpaavia maisemia on erinomainen majoitusvaihtoehto niin yksin, kaksin, perheen parissa kuin isommassa ryhmässäkin matkaileville. Sallan erämaaluonnon sydämessä ei kiire eivätkä arjen murheet paina – siksi majoituksena leppoisa lomamökki on täällä omiaan.

Lapin maakunnan itäosassa sijaitseva Salla on upea matkakohde vuoden ympäri. Sallatunturin ja Poropuiston lisäksi kunnan alueella sijaitsevat Oulangan kansallispuisto sekä Värriö luonnonpuisto. Myös valtakunnallinen UKK-vaellusreitti kulkee Sallan kautta. Täällä retkeilymaastot ja muut aktiviteetit avautuvat suoraan vuokramökin ovelta.

Sallan nähtävyydet kertovat luonnosta ja sotahistoriasta

Sallan nähtävyydet pitävät sisällään paitsi luontokohteita myös sotahistoriallisesti merkittäviä nähtävyyksiä. Sallan seudulla on runsaasti muistoja ja merkkejä talvisodasta, ja Sallassa matkailijat voivat vierailla aidoilla talvisodan taistelupaikoilla. Sallan historiaan voi tutustua Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museossa, jossa esitellään Sallan eli entisen Kuolajärven pitäjän historiaa ennen sotia, talvisodan aikana sekä Sallan jälleenrakentamiseen sotavuosien jälkeen. Sotamuistomerkkejä piilee Sallan metsissä runsaasti, itärajan suojaksi rakennettu Salpalinja mukaan lukien. Vierailun arvoinen kohde on myös Sallan kaunis kivikirkko, joka on kesäisin avoinna joka päivä.

Sallan seudun kiehtovia luontokohteita ovat muun muassa Könkäänmaan sinisenä hehkuvat dolomiittiset kalkkikivet, noin seitsemän metriä korkea kivipatsas Rupakivi, Suomen suurimmat hiidenkirnut Aholanvaarassa, UKK-reitin varrella sijaitsevat Pahanojankuru sekä Tuntsan pirunkirkko, Suomen 100-vuotisjuhlavuoden vesiputouksesi valittu Kullanojan putous sekä Sallan lukuisat näköalapaikat valloittavine maisemineen.

Aktiviteetteja Sallassa kesällä ja talvella

Talvella Sallatunturi hiihtokeskuksineen tarjoaa vauhdikkaita talviaktiviteetteja adrenaliininjanoisille. Sallan hiihtokeskuksessa on yhteensä 15 laskettelurinnettä, ja tunturin laelta avautuvia maisemia kannattaa kavuta kesälläkin ihailemaan. Poro-, husky- ja moottorikelkkaretket ovat oiva tapa tutustua Sallan lumoavaan luontoon. Rauhallisempaan talvilomaan Salla tarjoaa 160 kilometrin mittaisen hiihtolatujen verkoston sekä talvikävelyreittejä, joita voi taittaa talviaikaan lumikengillä tai ilman.

Kesäaikana keskiyön auringon ansiosta Sallassa voi retkeillä halutessaan ympäri vuorokauden. Unohtumaton kokemus on myös veneillä, meloa tai laskea koskia kesäyön valossa. Sallassa kulkee yli 300 kilometrin mittainen patikointireittien verkosto, josta löytyy sopivia etappeja vaellukseen ja pyöräilyyn jokaiseen makuun joko omatoimisesti tai koulutetun oppaan kanssa. Parhaassa tapauksessa poluille pääsee suoraan mökin terassilta.

Sallan Poropuistossa voi tutustua paikalliseen poronhoitokulttuuriin minä vuodenaikana tahansa. Eikä sovi unohtaa Oulangan kansallispuistoa sekä siellä kulkevaa Suomen suosituinta vaellusreittiä Karhunkierrosta.

Löydä vuokramökki tai muu majoitus Sallan seudulta

Majoitus Sallasta löytyy helposti Gofinlandin avulla – yksinkertaiset erämökit metsän siimeksessä, täysin varustellut vuokramökit palvelujen lähellä ja hulppeat huvilat isommankin ryhmän lomaan löytyvät vain muutamalla klikkauksella Gofinlandin sivuilta.

Mökkien ja muunlaisen majoituksen ohessa Gofinland auttaa löytämään mielenkiintoisimmat aktiviteetit Sallan seudulta. Varaa oma kalastusopas tai luotettava opettaja maastopyöräilyyn Gofinlandin kattavan valikoiman kautta.

Katso lähialueilta myös

Lue myös