Savonlinna

Savonlinna
Majoitus

Tutustu vuokramökkeihin

Savonlinna - Majoitus ja mökit

Savonlinna on upea kotimaankohde, joka säväyttää niin monipuolisella kulttuuritarjonnallaan kuin kauniilla luonnollaankin. Gofinlandin tarjonnasta löydät parhaat vaihtoehdot majoitukseen Savonlinnassa. Etsitpä sitten loma-asuntoa Savonlinnan keskustan välittömästä läheisyydestä tai viihtyisää vuokramökkiä rauhallisen järven rannalta, valikoimassamme riittää majoitusvaihtoehtoja kaikkiin eri tarpeisiin.

Olavinlinna

Savonlinnan maamerkkinä toimii 1400-luvulta peräisin oleva Olavinlinna, jonka jylhät tornit koristavat rauhallisen kaunista järvimaisemaa. Vuosien saatossa Olavinlinnalla on ollut monenlaisia isäntiä, niin venäläisiä kuin ruotsalaisia, joten linnan historiaa värittävät mielenkiintoiset tarinat rakennuksen ja sen asukkaiden värikkäistä vaiheista.

Nykyään turistikohteena toimiva linna tarjoaa vierailijoilleen oopperan ja teatterin lisäksi upeat näkymät linnan vartiotornista.

Savonlinnan Oopperajuhlat

Oopperan esitysten historia on alkanut Olavinlinnassa jo 1910-luvulla Aino Acktén toimesta, mutta päättyi vuoden 1930 talousvaikeuksiin. Sen jälkeen oopperan esitykset olivat 37 vuoden tauolla ja palasivat näyttämöille taas 1967. Oopperajuhlien maine kasvoi huomattavasti 1970-luvulla lähinnä taiteellisen johtajan Matti Talven johdolla.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään peräti kuukauden kestävä tapahtumana. Se pitää sisällään upeita oopperaesityksiä sekä paljon mielenkiintoisia oheistapahtumia.

Punkaharjun luonnonsuojelualue

Punkaharjun luonnonsuojelualue kuuluu nykyisin Savonlinnan kaupunkiin. Se on ollut tunnettu matkailukohde jo melkein 200 vuotta johtuen kauniista järviympäristöstään ja jylhistä männiköistään. Punkaharjun alue on puhdasta harjualuetta, ja sitä kutsutaan yhdeksi Suomen kansallismaisemista. Luonnontilainen aarnimetsä keskellä Kokonharjua luonnonsuojelualueella näyttää, minkälaisia Suomen metsät ovat olleet.

Punkaharju tunnetaan kohteena, jossa on otettu maisemat ja matkailu hyvin huomioon. Alueelta löytyy niin valaistuja reittejä, kuin myös lumikenkäpuisto, jossa on reittejä kaiken kuntoisille.

Koloveden kansallispuisto

Savonlinnan kunnassa on myös Koloveden kansallispuisto. Kansallispuistossa pääset ihailemaan Järvi-Suomen parasta antia ja mahtavia maisemia. Saimaalla näet vuosituhansia vanhoja kalliomaalauksia ja saatatpa törmätä myös uteliaaseen saimaannorppaan. Koloveden kansallispuistossa sijaitsee myös Ukonvuori kvartsilouhoksineen ja alueella on paljon täysin koskematonta luonnonmetsää. Koloveden kansallispuistossa on kaksi n. 3.5 km pituista luontopolkua, joihin kannattaa varata vähintään muutama tunti aikaa.

Koloveden kansallispuistoon pääsee helpoiten linja-autolla tai omalla autolla. Kansallispuisto sopii retkeilyyn vain kesäaikaan. Talviaikaan kansallispuiston teitä ei hoideta ja saariston saarissa on liikkumiskielto.

Savonlinna majoitus

Majoitusmahdollisuuksia Savonlinnassa löytyy jokaiseen makuun. Gofinlandin sivuilta näet lukuisia vaihtoehtoja vuokramökeistä huoneistoihin. Tunnelmallisessa Savonlinnassa voit tutustua rauhassa alueen nähtävyyksiin ja käydä katsomassa oopperaa tai teatteria Olavinlinnassa. Majoitus mökissä mahdollistaa viihtyisän ja monipuolisen loman, jonka aikana voit nauttia Savonlinnan tapahtumista ja rentoutua kauniissa järvimaisemissa erilaisten aktiviteettien parissa. Selaa valikoimaamme ja löydä sinulle sopivin vuokramökki Savonlinnasta!

Katso lähialueilta myös

Lue myös