Äkäslompolo

Äkäslompolo
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Äkäslompolo – Majoitus ja mökit

Gofinland tarjoaa lomallesi viihtyisimmän majoituksen ja parhaat mökit Äkäslompolosta. Oman valintasi mukaan voit varata majoituksen joko suoraan Ylläksen hiihtokeskuksesta tai Äkäslompolon kylältä löytyvien palveluiden läheltä. Tutustu valikoimaamme ja löydä sinulle sopivin majoitus Äkäslompolosta!

Nauti mökkeilystä tuntureiden keskellä

Kolarin kunnassa ja Ylläksen hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Äkäslompolo tarjoaa Lapin kävijälle paljon nähtävää ja koettavaa vaikuttavien tunturimaisemien keskellä. Maankuulut Yllästunturin laskettelurinteet sijaitsevat ainoastaan seitsemän kilometrin päässä kyläkeskuksesta ja Suomen laajin, peräti 330 kilometriä pitkä latuverkosto on myös helposti saavutettavissa.

Seitsemän tunturin kylänä tutuksi tunnettu Äkäslompolo on nykyään kotikylä yli 400 asukkaalle, joten täällä voit todellakin aistia aitoa Lapin henkeä. Täällä tuntureiden keskellä perinteiset elämänmuodot sekoittuvat kiinnostavalla tavalla matkailualan uusimpiin trendeihin. Äkäslompolon kylässä on ollut asutusta aina 1700-luvulta lähtien. Matkailun kehitys käynnistyi kunnolla 1930-luvulla, jolloin etelästä saapuneet matkantekijät löysivät Äkäslompolon potentiaalin.

Aktiivisen matkailutoiminnan ansiosta Äkäslompolossa on tarjolla monipuolisia ohjelmapalveluita aina reipashenkisistä lumikenkäretkistä vauhdikkaisiin moottorikelkkasafareihin ja poroajeluihin. Luontoaktiviteettien vastapainoksi voit loman aikana käydä myös tunturin toisella puolella sijaitsevassa kylpylässä sekä keilahallissa. Alueella järjestetään myös runsaasti tapahtumia, joista tunnetuin, Ylläs Soikoon, toimii koko kesäkauden kohokohtana.

Matkailijoiden iloksi Äkäslompolosta löytyy myös runsaasti ostosmahdollisuuksia ja perinteistä lappilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Kylän keskellä sijaitseva Jounin Kauppa on tullut tunnetuksi ympäri Suomen, mutta eläväisen kauppakeskuksen lisäksi Äkäslompolon loman aikana kannattaa nauttia myös perinteisten ravintoloiden ja kahviloiden antimista.

Monipuolisen palvelutarjonnan lisäksi Seitsemän tunturin kylänä tunnettu Äkäslompolo toimii myös porttina kuuluisaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, jossa voi retkeillä ja hiihtää koko Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä hyvien palveluiden ympäröimänä. Äkäslompolon kylän itälaidalla sijaitseva Yllästunturin Luontokeskus Kellokas opastaa kulkijoita luontoretkien suunnittelussa ja antaa lisätietoa kaikista alueen palveluista.

Varaa majoitus tai mökki Äkäslompolosta

Gofinlandin majoitusvalikoimassa riittää valinnanvaraa Äkäslompolon lomalle, sillä halutessasi voit majoittua joko perinteisessä hirsimökissä, kaikilla mukavuuksilla varustetussa luksusmökissä tai tunturin kupeessa sijaitsevassa huoneistossa. Selaa tarjontaamme ja löydä sinulle sopivin majoitus Äkäslompolosta. Alta löydät sivustomme suosituimmat Äkäslompolo-mökit!

Katso lähialueilta myös