Aktiivilomat

Aktiivilomailua ympäri vuoden

Aktiivilomasta haaveilevalle matkailijalle on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja ympäri vuoden. Kesäkaudella monet luonnonläheiset aktiviteetit, kuten pyöräily, melonta, koskenlasku ja kalastus tekevät kesäpäivästä elämyksellisen. Uusia kokemuksia etsivien kannattaa kokeilla esimerkiksi kullanhuuhdontaa, osallistua Forest Escape -seikkailuun tai tutustua karhujen elämään Kuusamon suurpetokeskuksessa.

Aktiviteetit perheen kanssa

Perhelomailijalle löytyy kesäkaudella suuri valikoima erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia aina huvipuistoista kylpylöihin ja eläintarhoihin. Toisaalta loma maatilamajoituksessa tarjoaa mahdollisuuden sisällyttää lomaan monia maaseudulta tuttuja aktiviteetteja.

Syksyn tullen kannattaa suunnata retkelle Lapin upeisiin ruskamaisemiin. Kuuluisalla Karhunkierroksen vaellusreitillä pääsee ottamaan mittaa itsestä ja tutustumaan samalla Koillismaan vaikuttavaan luontoon. Ympäri Suomea sijaitsevissa kansallispuistoissa voi harrastaa retkeilyn ja patikoinnin lisäksi myös maastopyöräilyä, kiipeilyä ja kalastusta mahtavien maisemien ympäröimänä. 

Talven aktiviteetit ja hiihtolomat

Talvi- ja kevätkausi tarjoavat hienot mahdollisuudet lumisille liikunta-aktiviteeteille. Hiihtokeskusten tarjonnassa on laskettelun, lumilautailun ja hiihtämisen lisäksi runsaasti muitakin harrastusmahdollisuuksia. Jos et ole vielä kokeillut esimerkiksi moottorikelkkailua, valjakkoajelua, jääkiipeilyä tai retkiluistelua, nämä elämykselliset aktiviteetit tarjoavat vaihtelua tutuimmille toiminnan muodoille. Pohjois-Suomen matkailukohteissa on mahdollisuus ihailla myös revontulia, vierailla joulupukin luona Napapiirillä tai nauttia löylyistä Kuusamossa järjestettävällä Saunatourilla

Aktiiviloma pyöräillen Etelä-Suomessa

Etelä-Suomen ympärivuotisista aktiviteeteista kannattaa kokeilla esimerkiksi Näsijärven tai Pyhäjärven ympäri kulkevia polkypyöräreittejä, joiden varrella pääsee tutustumaan moniin mielenkiintoisiin paikalliskohteisiin Pirkanmaan alueella.