/img/experience/358/a6df13d437e3e9ca9b8d1f6b36671ac7

 Activity

Kummituksia ja kotitonttuja Koveron perinnetilalla, Ryhmät

Ikaalinen

Maailmassa on paljon sitä mitä emme näe, ja joskus herkemmät ihmiset saattavat aistia ja huomioida asioita, joita ei voi selittää järjellä.

Koveron perinnetilalla on historiallinen tila ja vanhat rakennukset ovat oiva miljöö tarinoiden kerrontaan. Ennen vanhaan luonnonhenkien läsnäolo oli päivänselvä asia ja niitä kohdeltiin kunnioittavasti, esim. kotitontuille annettiin lahjoja ja perheissä noudatettiin tiettyjä sääntöjä, jotta tilalle elintärkeä tonttu pysyisi hyvällä päällä. Ennen vanhaan myös ihmiset kokivat ns. etiäisiä ja muita enteitä, jotka enteili mm. vieraiden tulemista, häitä, lapsia tai jopa jonkun kuolemaa. Ennen vanhaan oli aivan normaalia, että myös kuolleita ihmisiä säilytettiin kotona, yleensä riihessä ennen hautaanpaniaisia. Se millaisen elämän vainaja eli, riippui myös se vierailisiko vainaja vielä kotitilallaan. Vanhoissa taloissa onkin aivan ilmiselvää, että siellä kuuluu joskus kolinaa ja saattaapa jopa näkyäkin jotakin outoa. Koverontilalla onkin monet vierailijat kokeneet outoja näkyjä ja nyt niistä on mahdollisuus kuulla ja kysyä asiaan perehtyneeltä oppaalta.

Aloitamme kierroksen Koverontilan piha- alueelta tutustumalla hieman ensin paikan historiaan, vanhaan suomalaiseen uskomusperinteeseen, kummitteluun liittyviin käsitteisiin ja ihmisten käsityksiin kuolemanjälkeisestä elämästä ja henkimaailman läsnäolosta. Kierroksen aikana tutustutaan tilan eri rakennuksiin ja kierros päättyy tilan savusaunalle. Kierroksen jälkeen voi itse halutessasi kertoa oppaalle tai muille osallistujille omia paranormaaleja kokemuksiaan.

Share on Facebook

Basic information

further information: Tarvitset kosteaan ja epätasaiseen maastoon soveltuvat kengät. Säänmukainen ulkovaatetus, sateen sattuessa sadeviitat ja saappaat. Ohjelman kesto maksimissaan 1,5h.
Suitability: Erittäin helppo, sopii myös aloittelijoille. Opastus ei ole esteetön Ikäraja; yli 12 vuotta.
Difficulty: helppo
Qualifications: Matkailualan perustutkinto - opaspalveluiden opintokokonaisuus.
Insurances: Yrittäjän Vastuuvakuutus
Address: Seitsemisentie 948, 39500, Ikaalinen
Languages: Finnish
Links: http://www.susuwellbeing.fi

Book now

Organizer

Susuwellbeing
Aureentie 56
39700 parkano
044 2855331 susanna.niemi@oniemi.net
Open on Google Maps