Talvivaelluskurssi

Pudasjärvi

Talviretkeilykurssi Syötteen kansallispuistossa

Oletko suunnitellut ahkiovaellusta tai pidempää hiihtoretkeä talvella, mutta epäröit riittääkö osaamisesi? Tämä kurssi on sinua varten!

Taigavire järjestää yön yli -talviretkeilykurssin Syötteen kansallispuistossa parhaimpaan hiihtoretkiaikaan! Kurssilta saa hyvät perustiedot talviretkeilyn suunnittelusta, varusteista ja turvallisuusnäkökohdista. Kurssi antaa valmiudet osallistua myös Taigavireen järjestämälle viikon hiihtovaellukselle Ruotsin avotunturialueella, kunhan matkustaminen on taas mahdollista.

Kurssi alkaa Syötteen luontokeskuksella lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 15 mennessä. Kurssin aluksi käydään teoriaa sisätiloissa, jonka jälkeen siirrytään käytännön harjoitteluun ulos. Hintaan kuuluu keittolounas kumpanakin päivänä, muut ruokailut ja välipalat jokainen huolehtii itse. Voit osallistua kurssille omilla talviretkeilyvälineilläsi tai vuokrata Taigavireeltä edullisesti liukulumikenkä- tai suksipaketin, 30 €/kurssi. Taigavireeltä saa lainaksi esimerkiksi hiihtoahkion ja talviretkeilyyn sopivan teltan ja makuupussin sekä ruoanvalmistusvälineitä, jos niitä ei löydy omasta takaa. Lähetämme kurssin osallistujille tarkemman varustelistan ja ohjeet ruokatarvikkeiden hankinnasta ennen kurssia.

Huom! Kurssi toteutuu, jos sille ilmoittautuu vähintään 4 henkilöä.

Kurssin ohjaa ammattitaitoinen eräopas, jolla on pitkä kokemus erilaisten luontoretkien ja retkeilykurssien ohjaamisesta sekä kotimaisille että ulkomaisille asiakkaille eri vuodenaikoina.

Tervetuloa mukaan!

Share on Facebook

Basic information

further information: Kurssilla käydään läpi oikeanlaiset hiihtovarusteet, vaatetus, ahkio tai pulkka, talvimajoite, kantojärjestelmä ja sen pakkaaminen. Lisäksi pohdimme, mitä on turvallinen toiminta vaelluksella. Siihen liittyvät muun muassa suunnistaminen, tulenteko, ruuanlaitto talviolosuhteissa, riittävän turvallisuussuunnitelman tekeminen, majoittuminen erilaisissa lumeen tehtävissä hätämajoitteissa jne. Ohjelmaan kuuluu myös hiihtovaellukselle valmistautuminen, keskustelua talviretkeilyn harjoittelusta, ryhmän kokoonpanosta sekä jäsenten ominaisuuksista ja vahvuuksista. Ohjelma sopii talviretkeilystä kiinnostuneille ja pidempää hiihtovaellusta suunnitteleville. Kurssia on mahdollista järjestää erikseen myös esimerkiksi nuorisoryhmille, yrityksille ja yhteisöille.
Suitability: Aikuisille ja nuorisolle
Difficulty: Keskitaso
Qualifications: Palvelun järjestää sertifioitu ohjaaja, jolla on riittävä kokemus ohjelman turvallisesta ohjaamisesta.
Insurances: Taigavire Oy:llä on toiminnan vastuuvakuutus. Osallistujalla on oltava oma tai organisaation järjestämä kyseiseen toimintaan soveltuva vakuutus toiminnan ajaksi.
Address: Erätie 1, 93280, Syöte
Languages: Finnish
Links: http://www.taigavire.fi

Book now

Organizer

Taigavire Oy
Erätie 1
93280 Syöte
0405535469 info@taigavire.fi
Open on Google Maps