2hh ja kylpyhuone
cottage or villa, Salo, 2 persons

Kirjakkalan Ruukkikylän hotellitasoiset  2h huoneet vanhoissa ruukin hirsitaloissa

Kirjakkalan historia alkaa 1686, kun kylään perustettiin Suomen 11. rautatehdas eli ruukki Perniön kuntaan.
Nämä huoneemme ovat vanhoissa isoissa hirsitaloissa nimeltään Patruunantalo ja Patotalo Hamarijärven rannalla Teijon kansallispuistossa, joka takaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Hintoihin sisältyy vuodevaatteet ja pyyhe. Huoneisiin on sisäänkirjautuminen klo 15 ja uloskirjautuminen klo 12.

Kirjakkalan historia alkaa 1686, kun kylään perustettiin Suomen 11. rautatehdas eli ruukki Perniön kuntaan. Vanha Ruukinkartano ja kolme isoa hirsirakennusta ovat upeassa lehdossa, jossa vanhat korkeat tammet ja lehmukset antavat varjoa kesäkuumalla ja pihapiirin halkaisevan joen virtaus luo rauhoittavan vanhanajan tunnelman. Ruukinkartanon pähkinäpensaspuistossa voi kuvitella vanhan ruukinpatruunan sikarin tuoksun.
Majoitus-, juhla- ja kokoustilamme ovat alueen vanhoissa isoissa hirsitaloissa samassa pihapiirissä ja saunamme ovat Hamarijärven rannalla. Talojen nimet ovat Insinöörintalo, Patruunatalo, Patotalo ja Kjällman&Laakso huoneistot.
Ruukki on Teijon kansallispuistossa retkiverkostojen ääressä järven rannalla ja kaunista järvimaisemaa voi ihailla yli 300 vuotta vanhan padon päällä istuen tai vaihtoehtoisesti vaeltaa kilometrin päässä siintävään merenrantaan. Meillä ei ole markkinahumua, kaupustelua eikä baareja, vaan tarjoamme vieraillemme rauhallista oleskelua kartanon puistomaisemassa ja luonnossa. Ravintolapalveluihin ja kauppaan muihin ruukkikyliin Teijoon ja Mathildedaliin on matkaa 3-7 km.
Vesistöt, pienet lahdet ja nuotiopaikat antavat loistavan ympäristön melontaharrastuksiin ja souteluun. Kesäisin vuokraamme kajakkeja sekä veneitä. Teijo alueen ruukkikylät Kirjakkala, Teijo ja Mathildedal antavat matkailijoille mukavaa tekemistä mm. retkeily, kalastus, golf, melonta, pyöräily,kesäteatteri, taidenäyttelyt, laskettelu ja hiihto. Tyky-päivien viettoon tilamme soveltuvat erinomaisesti valmiiksi suunniteltujen ohjelmien ansiosta. Kesäisin Salon alueen viikko-ohjelma palvelee matkailijoita.
Lyhyen ajomatkan päässä ovat Naantali, Turku ja Kemiönsaari, jossa Saaristomeren kansallispuisto, Örö linnake- ja Bengskärin majakkasaari.

Meille on helppo tulla; pääkaupunkiseudulta on matkaa moottoritietä 125 km ja Salon keskustasta 15 km.

                                                                                           Tervetuloa, Eva&Risto

Basic information

Location: Salo
Hamarijärventie 62, 25570 TEIJO

Show location on map
Type of holiday home: cottage or villa
Name of holiday home: 2hh ja kylpyhuone
Number of bedrooms: 1
Number of beds: 2
Year built: 1710
Year renovated: 2002
Features of the destination: suitable for children, car necessary
Sauna: sauna on shore
Rental number: 541315

Features

Pets allowed: allowed
Additional information: Pesukone on saunana yhteydessä.
Type of beach: lake
Description of beach: Pieni hiekkaranta ja laiturialue mahdollistavat uinnin Hamarijärvessä.
Entertainment: TV, Internet connection
Kitchen equipment: stove, electric water heater, coffee machine, refrigerator
Description of materials and equipment: Tiloissa on yhteiskäytössä oleva pienkeittiö, jossa on mahdollista keittää mm. kahvia ja teetä. Siinä on myös jäkaappi.
Facilities and equipment: laundry machine, floor heating, shower, WC
Outdoor facilities: barbeque, garden
Car parking: parking space
Leisure-time activities: cross-country skiing, fishing, golf, biking, sightseeing, picking mushrooms/berries, boating, children activities, hiking, canoeing, swimming, downhill skiing
More information on leisure-time activities: Meri-Teijon alueella on laaja kirjo erilaisia aktiviteetteja.

Traffic connections and distances

Services: Kirjakkalan Ruukkikylässä aamiainen, tilausravintola ryhmille, kajakkien ja veneiden vuokraus, saunat, kokous- ja juhlapalvelut. Teijon Ruukkikylissä on ravintolat Teijola ja Mathildedalissa 3-7 km välimatkan päässä. Lähin kyläkauppa on Teijolla 3 km.
Traffic connections: Henkilöauto ja taksi. Linja-auto kulkee arkipäivisin muutaman kerran päivässä kts. Matkahuolto tai Vainion liikenne.

The destination is rented out by

Extreme Fun
schneiderkai9@gmail.com
View the contact information
Pruukintie 30 as 4
25570 Teijo
Tel. 040-522 6325
Open on Google Maps