Palotieva
mökki, Enontekiö, 2+2 henkilöä

Rovaniemeltä 310 km luoteeseen, Muoniosta 71 km pohjoiseen, Kuttasen pohjoispuolella Lauttakämpänharjuilla Palovaarassa. Kaunista harjumaisemaa ja vanhaa metsää, ei rantaa. Lähin vesistö on Lauttakämpänlantto-niminen lampi 700 m:n etäisyydellä, lampi soveltuu onkikalastukseen (ahven, hauki ym.). Muonionjoen rantaan 5 km.

Hirsimökki, rakennettu 2007. Tupakeittiö, alkovissa kerrossänky, parvella (lattia-ala 20 m², jyrkät portaat) parisänky ja 2 erillistä sänkyä, sauna (puukiuas ja kiuassäiliö), pukuhuone ja katettu kuisti. Lisäksi harjuun upotettu kylpypalju sekä laavu, jonka edessä tulipaikka.
Mökissä aurinkopaneelisähkö, jolla toimivat valaistus ja pikkuinen TV (10"). Varusteena myös aggrekaatti, jolla toimii vesipumppu. Pumpulla kylmävesijohto saunaan. Vesi paljuun saadaan moottoripumpulla kaivosta. Palju ei ole käytössä loka-tammikuussa. HUOM. Palju ei ole toistaiseksi käytössä.

Talvella (lokakuusta tammikuun alkuun) vesijohto ei ole käytössä (=kantovesi kaivosta) ja auton pysäköinti 500 m:n päässä (tietä ei aurata), lumettomana aikana autolla pääsee pihaan saakka. Mökki naavapuiden keskellä ylhäällä vaaramaisemassa. Hyvin rauhallinen sijainti. Naapurimökit vain satunnaisessa käytössä (ei näköyhteyttä). Mökkiä on kunnostettu 2017, mm. saunan lauteet ja lattia on uusittu, ulkoportaat uusittu ja keittiön kaappeja on päivitetty.

Omistajalta vuokrattavissa moottorikelkka ja reki, neljät lumikengät ja 2 maastopolkupyörää. Soutuvene käytettävissä Muonionjoella (Karesuvannossa 17 km). Lohensoutu- ja opastuspalveluja omistajalta.

Mökki soveltuu erinomaisesti pohjoisen luonnonrauhasta nauttiville, sekä tietysti kalastajille ja metsästäjillekin. Erinomaisia marjamaita, myös hillasoita lähellä. Kohde soveltuu hyvin myös koiravaljakkoharrastajille rauhallisen sijainnin ja hyvien ajomaastojen vuoksi.
Kalastus: 2502 Tornion-Muonionjoki-Könkämäeno (www.eraluvat.fi). Pienriistan metsästysalueet (kanalinnuista vain riekko): 1614 Hetta-Karesuvanto, 1615 Näkkälä ja 1613 Käsivarsi (www.eraluvat.fi).

Hannun Porotila Kuttasessa 4 km (palveluja matkailijoille), Kultiman vanha lapinkylä 13 km, Kuttaisen kylä Ruotsin puolella 5 km (joen toisella puolella, kesällä venematka, talvella jäätie, venekuljetuksia mm. Hannun Porotilalta), Kuttaisessa alueen lähin kauppa. Karesuvannon palvelut 17 km. Enontekiön keskusta Hetta 50 km. Rajanylityspaikka maanteitse Ruotsiin 18 km (Karesuando).

Talviaika vaatii asiakkaalta toimeliaisuutta, koska mökissä on puulämmitys. Puulämmityksen lisäksi irrallinen kaasulämmityslaite käytettävissä.
Aggrikaatti ja vesipumppu eivät ole talvikäytössä, joten talvella vesi kannetaan pihan kaivosta. Mökin aurinkopaneelilla latautuvan akun teho ei välttämättä riitä koko loman ajaksi talvella. Silloin TV:n katselu ei ole mahdollista ja valaistuksena on tunnelmallinen kynttilänvalo.
Huom! Mökkitietä ei aurata talvella, joten lumiaikaan auton pysäköinti 500 m (silloin ei ole autonlämmitysmahdollisuutta). Mökki on vaaramaisemassa, nousujohteisen pikkutien päässä.

Loppusiivous sisältyy varauksen kokonaishintaan varauksissa, jotka on tehty 24.9.19 jälkeen.

Perustiedot

Sijainti: Enontekiö
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Palotieva
Pinta-ala: 35 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 2
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 2007
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 2 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: sähkövalaistus aurinkopaneelista
Kohdenumero: 192451

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: lämmitys puu-uunilla, juomavesi kaivosta, varaava takka
Viihde ja ajanviete: TV
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: kylmä vesijohto pumpulla
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ulkokäymälä

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 415 €/vko
varaustiedot päivitetty 21.09.2020
varaustiedot päivitetty 21.09.2020

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502

Nähtävää ja koettavaa lähialueella

Avaa Google Mapsissa