Erämökit

Suomesta löytyy useita luonnontilaisia erämaa-alueita, joissa on mahdollista kokea elämyksiä ilman ihmisvilinää. Vaikka näillä alueilla ei varsinaisia palveluita olekaan, tekemistä riittää silti lukuisten erilaisten aktiviteettien parissa. Erämaassa olet osa luontoa, mutta halutessasi voit nauttia myös mukavuuksista majoittumalla luontokohteiden lähistöllä sijaitsevissa vuokramökeissä.

Suomessa sijaitseviin erämaa-alueisiin pääsee tutustumaan parhaiten retkeilemällä ja vaeltamalla. Useimmista erämaista löytyy runsaasti merkittyjä patikointireittejä ja ne tarjoavat hienot mahdollisuudet myös omaehtoiseen retkeilyyn. Mikäli haluat vaihtelua perinteiseen patikointiin, monilla reiteillä on luvallista liikkua myös maastopyörällä. Talven tullen erämaiden maisemista kannattaa nauttia etenkin hiihtämällä ja lumikenkäilemällä. 

Luonnontilaiset erämaa-alueet vetävät puoleensa myös runsaasti metsästyksen ystäviä. Mikäli metsästäminen on sallittua valitulla kohdealueella, voit hankkia metsästysluvan lähimmästä luontokeskuksista tai Metsähallituksen verkkopalvelusta. 

Metsästyksen ohella erämaat ovat mahtavia paikkoja myös kalastukseen. Erikseen merkittyjä kalastusrajoitusalueita lukuun ottamatta pienimuotoinen onkiminen ja pilkkiminen on sallittua ilman rajoituksia. Luvat kaikentyyppiseen kalastukseen voit ostaa lähimmästä luontokeskuksesta. 

Erämaassa kulkeminen lisää hyvinvointia

Erämaan rauhassa arkiset kiireet unohtuvat nopeasti, minkä vuoksi ne ovat ihanteellisia paikkoja hiljentymiseen ja rauhoittumiseen. Jo pelkkä luonnon ihailu, lintujen tarkkailu tai uiminen virkistävässä vedessä ovat kokemisen arvoisia asioita, jotka elävät muistoissa pitkän aikaa. Erämaissa on mahtavat edellytykset myös luonnonnähtävyyksien, yksityiskohtien ja eläinten valokuvaamiseen. 

Myös jokamiehenoikeudet ovat voimassa erämaissa, minkä ansiosta voit herkutella maastosta löytyvillä mustikoilla, puolukoilla ja muilla marjoilla. Tuoreiden marjojen lisäksi myös herkulliset sienet odottavat luonnontilaisilla erämaa-alueilla poimijaansa. 

Gofinlandin valikoimasta löytyy runsaasti erämökkejä ympäri Suomen:

 
Katso kaikki erämökit

Tutustu myös: