Etelä-Konneveden kansallispuisto

Etelä-Konneveden kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Etelä-Konneveden kansallispuisto – Mökit ja majoitus

Jos lomamatkasi kohteena on Etelä-Konneveden kansallispuisto, vuokramökki löytyy helposti Gofinlandin kautta. Moni upea mökki ja loma-asunto odottaa retkeilijöitä aivan kansallispuiston kupeessa. Majoitus Etelä-Konneveden kansallispuiston melontareittien ja patikointipolkujen läheisyydessä mahdollistaa leppoisat päiväretket kansallispuiston vaihteleviin maisemiin.

Etelä-Konneveden kansallispuistossa yhdistyvät kristallinkirkkaat vedet ja jylhät kalliot. Kalasääsken ja villin järvitaimenen puistoon tutustut parhaiten melomalla tai veneilemällä. Saarissa on useita taukopaikkoja, jotka soveltuvat eväs- ja yöretkiin.

Patikoimisesta pitäville retkeilijöille Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa haastavat ja hyvin merkityt reitit, huikeita näköaloja sekä jättiläishaapojen havinaa. Patikkaretkeen kannattaa varata reilusti aikaa ja tukevat kengät, sillä korkeuseroja on runsaasti. Vuori-Kalajan kotalaavulle pääsevät myös vauvat ja vaarit joko helppoa kilometrin pituista metsäpolkua pitkin tai invataksilla perille asti. Ketterimmät kiertävät koko Kalajan kierroksen (4,6 km), ja Kolmen vuoren vaelluksella (14 km) viihtyy helposti kaksikin päivää.

Etelä-Konneveden kansallispuisto – sijainti ja kulkuyhteydet

Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla lepäävä Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Konneveden ja Rautalammin kuntien alueella, noin 86 kilometriä Jyväskylästä koilliseen ja 82 kilometriä Kuopiosta lounaaseen. Vesistöjen suuren määrän ansiosta Etelä-Konneveden kansallispuistoon on mahdollista saapua myös veneellä tai meloen. Risteilyalukset kuljettavat retkeilijöitä kesäisin Konneveden satamasta Häyrylänrannasta kansallispuistoon.

Konneveden ja Rautalammin kuntakeskuksissa on tarjolla monipuolisia palveluita lounasravintoloista uimarantoihin. Gofinlandin vuokramökkien valikoimasta löydät viihtyisät majoitusvaihtoehdot mökkilomalle lähellä kuntakeskuksia, jolloin voit hyödyntää sekä keskustan palveluja että Etelä-Konneveden kansallispuiston läheisyyttä ja helppoa saatavuutta.

Etelä-Konneveden kansallispuisto on melojan ykköskohde

Patikointireittien ohessa Etelä-Konneveden kansallispuistossa ja sen välittömässä läheisyydessä kulkee kattava ja vaihteleva melontareittien verkosto. Helppoja, vähemmän kokemusta omaaville melojille sopivia reittejä ovat muun muassa 3 kilometrin Kivisalmen kierros, 4,3 kilometrin Käpynän ukon kierros, 8 kilometrin mittaiset Rajasaaren ja Haukisaaren kierrokset sekä 10 kilometrin Silmutsaaren kierros. Kokeneille melojille Etelä-Konneveden kansallispuisto lähialueineen tarjoaa pidempiä ja haastavampia melontareittejä, joista pisin on 22 kilometrin Konneveden koskireitti.

Labyrinttimainen Kodanovisen saaristo pystysuorine kallioseinämineen jättää pysyvän muistijäljen melojan mieleen. Etelä-Konnevesi on omiaan myös veneilijöille, sillä järven länsipuolella avautuvat suuret järvenselät ja Pohjois-Konnevesi luo kanavayhteyden Etelä-Konnevedeltä Päijänteelle asti.

Löydä majoitus Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Etelä-Konneveden moniulotteisesta luonnosta on parasta nauttia ajan kanssa. Yöpyminen kansallispuiston alueella on sallittua teltoissa jokamiehenoikeudella, mutta retkeilijöiden toivotaan majoittuvan taukopaikkojen läheisyydessä. Yöpymiseen soveltuvat laavut sijaitsevat Iso-Pyysalossa sekä Kaiturissa.

Telttaa tai laavua viihtyisämpään majoitukseen löydät niin upeat vuokramökit ja kelohuvilat kuin vaatimattomat erämökit Gofinlandin kautta. Oman mökin ansiosta voit nousta aamulla hyvin levänneenä valmiina uusiin seikkailuihin; vietä päivä kansallispuiston reiteillä patikoiden ja nauti seuraavana päivänä Etelä-Konneveden kansallispuiston sykähdyttävän kauniista melontareiteistä. Ongi illallista oman mökin laiturilta ja valmista kala-ateria vuokramökin hyvin varustellussa keittiössä. Kun majoitus on kunnossa, viihdyt Etelä-Konneveden kansallispuistossa takuulla pidempäänkin.

Katso lähialueilta myös