Säpin majakka

 Luontokeskus

Säpin majakka

Linnustoltaan rikas Säpin majakkasaari sijaitsee Satakunnan rannikolla Selkämeren aavan ulapan äärellä. Selkämeren kansallispuistoon kuuluvalle saarelle on matkaa mantereelta 5,5 kilometriä.

Säppi on merellisestä luonnosta kiinnostuneen matkailijan toivekohde, joka tekee vaikutuksen arvokkaalla ympäristöllään. Hedelmällisen kallioperän ansiosta saarella elää monia uhanalaisia lajeja ja edullisen sijaintinsa vuoksi se on suosittu levähdyspaikka myös monille muuttolinnuille.

Saaren tunnusmerkkinä toimii vuonna 1873 valmistunut majakka, jonka ylätasanteelta avautuu komeat maisemat suoraan Selkämerelle. Säpin arvosta kertoo osaltaan myös se, että Museovirasto on nimennyt sen valtakunnallisesti arvokkaaksi perinnemaisemaksi.

Mantereelta tuleva matkailija voi taittaa merimatkan joko järjestetyllä meriristeilyllä tai vaihtoehtoisesti omalla veneellä. Retkeilijöiden iloksi saarelle on rakennettu myös grillikatos, joka tarjoaa paikan syödä eväät kauniissa saaristolaismaisemassa.

Säpin erikoisuutena saaresta löytyy villejä mufloninlampaita, jotka elävät luonnonvaraisina Etelä-Euroopan vuoristo-olosuhteissa. Arat mufloninlampaat haluavat usein pysytellä piilossa katseilta, mutta hyvällä tuurilla voit löytää niitä myös kuvattavaksi!

Jaa Facebookissa
Avaa Google Mapsissa