Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Helvetinjärven kansallispuisto - missä majoittua?

Helvetinjärven läheltä löytyy paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja mökeistä hotelleihin sekä kansallispuiston telttailualueisiin. Gofinlandin sivustolta näet lähimmät mökkivaihtoehdot.

Retkeily Helvetinjärven kansallispuistossa

Helvetinjärven kansallispuistossa syvät rotkolaaksot, vehreät metsät ja kapeat, kimmeltävät järvet muodostavat unohtumattoman maiseman. Tunnetuin näköala avautuu Helvetinkolun ylätasanteelta alas rotkoon ja Isolle Helvetinjärvelle. Helvetinkolu on ollut suosittu matkailunähtävyys myös taitelijoiden keskuudessa 1800-luvulla. Siellä ovat muun muassa Akseli Gallen-Kallela ja Jean Sibelius käyneet ihailemassa Helvetinjärven ja Helvetinkolun jylhiä maisemia.

Patikkaretkelle kannattaa varustautua tukevilla kengillä, sillä korkeuserot Helvetinjärvellä ovat huomattavat. Helvetinkolun suurta kalliohalkeamaa on käytetty entisaikojen metsästäjien toimesta myös susiansana. Kansallispuiston eteläosassa maasto on alavampaa ja Haukanhiedan hiekkaranta houkuttelee koko perheen leppoisan kesäpäivän viettoon. Helvetinjärvellä on mahdollista harrastaa myös kiipeilyä, laskeutumista ja jääkiipeilyä.

Helpoin reitti Helvetinjärven rannoille on 4 km reitti kansallispuiston parkkialueelta kohti Helvetinkolun polkua. Suosituin telttailualue on Haukanhiedan alue, jonka läheisyydessä kulku on esteetön ja sopii siis myös liikuntarajoitteisille. Helvetinjärven ympäristö on muuten haastavaa kuljettavaa mäkisyytensä vuoksi. Useimmiten kansallispuiston suurimmat reitit ovat kulkukelpoisia myös talvella. Alueella pääsee talviaikaan mukavasti liikkumaan suksilla, lumikengillä tai kävellen.

Helvetinkolu ja alueen palvelut

Kansallispuiston kohokohdat ovat Helvetinkolun pohjoispuolen rotkojärvet ja niitä ympäröivät maisemat. Helvetinjärven aarniometsissä elää monia uhanalaisia lajeja, joita ei muualla Suomessa tahdo löytyä. Aarniometsissä ja kosteilla suoalueilla voi törmätä metsäkanalintuihin, liito-oraviin sekä pohjantikkaan.

Ravintola Helvetin Portti sijaitsee 500m päässä kansallispuiston parkkialueesta ja toimii myös alueen opastuspaikkana. Ravintola on myös helposti lapsiperheiden saavutettavissa. Sen villisika- ja strutsiaterioita sekä lähiruokaa kannattaa tulla maistamaan kauempaakin. Ravintolasta saa kesäaikaan myös leivonnaisia, jäätelöä sekä kahvia.

Helvetinkolun päässä, järven rannalla sijaitsee myös päivätupa, joka on hieno paikka syödä eväät ja kerätä voimiaan patikointia varten.

Helvetinjärven kansallispuiston sijainti Pirkanmaalla

Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla noin 50km Tampereelta pohjoiseen. Ruoveden, Kurun ja Virtojen pääteiltä on viitoitus ja selkeät ohjeet Helvetinjärven kansallispuiston alueelle.

Helvetinjärvi sijaitsee Pirkanmaalla Ruovedellä. Kansallispuisto on pinta-alaltaan 50 km2 sisältäen kuusi telttailualuetta. Vaellusreittejä Helvetinjärven kansallispuistossa on yli 40 km, joten alue sopii myös pidempiaikaisempaan patikointiin ja vaellukseen. Talviaikaan Helvetinjärvellä ei ole varsinaista kunnossapitoa, mutta alueen runkotiet aurataan.

Majoitus Helvetinjärvellä

Helvetinjärven kansallispuiston läheisyydestä löytyy mökkejä ja majoitusta moniin eri tarkoituksiin. Pirkanmaan kattavan mökkivalikoiman ansiosta voit helposti järjestää myös vaellusreissun, jossa majoitus tapahtuu osittain mökeissä lähialueella. Tutustu Gofinlandin valikoimaan ja löydä sopivin mökki läheltä Helvetinjärven kansallispuistoa.

Katso lähialueilta myös