Suomen hiihtokeskukset

Suomen parhaat hiihtokeskukset tarjoavat tunnelmaa ja jännittäviä hetkiä – niin kaveriporukoille kuin perheillekin! Suomen lukuisissa hiihtokeskuksissa riittää erilaisia vaihtoehtoja ympäri Suomen. Laskettelun, lumilautailun ja hiihdon lisäksi tarjolla on myös monia muita aktiviteettimahdollisuuksia: koira- ja poroajeluita, moottorikelkkasafareita, lumikenkäilyretkiä sekä etenkin pohjoisen kohteissa hyvät mahdollisuudet revontulien ihailemiseen.

Levi on Suomen suosituin hiihtokeskus

Levi on koko Suomen suosituin hiihtokeskus, jossa on tarjolla lasketteluun ja lumilautailuun peräti 43 rinnettä ja 28 hissiä. Levin pisin rinne on peräti 2500 metriä ja suurimmillaan korkeuseroa kertyy 325 metriä. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Levi on helposti saavutettavissa, sillä se sijaitsee ainoastaan 15 minuutin ajomatkan päässä Kittilän lentoasemalta. Vuosikymmenten kuluessa kansainväliseksi keskukseksi kehittyneen Levin majoitustarjonta sisältää monipuolisia vaihtoehtoja perinteisistä kelomökeistä hotelleihin ja luksusluokan loma-asuntoihin.

Ylläksellä on pisin rinne

Ylläksen alueella sijaitsee seitsemän tunturia, joista korkein, Yllästunturi yltää 719 metrin korkeuteen. Laskettelijoiden iloksi alueelta löytyy Suomen pisin rinne, jossa laskua kertyy peräti 3000 metriä. Ylläksen suuruudesta kertoo myös se, että hiihtokeskuksessa on yhteensä 63 rinnettä, 28 hissiä sekä maan laajin, 330 kilometrin pituinen latuverkosto murtomaahiihtoon. Ylläksen alueen noin 22 000 vuodepaikasta löydät lisätietoa Ylläksen majoitussivulta.

Rukalla on pitkä hiihtokausi

Kuusamossa sijaitseva Ruka on yksi Euroopan lumivarmimmista hiihtokeskuksista, jossa hiihtokausi kestää parhaimmillaan aina lokakuusta toukokuulle. Keskuksessa on tarjolla 34 rinnettä, 21 hissiä sekä maankuulu hiihtokoulu. Rukan ytimen muodostava alppimainen kävelykylä pitää sisällään ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja lukuisia muita palveluita. Rukan 23 000 vuodepaikkaa kattava majoitustarjonta vaihtelee perinteisistä mökeistä ja loma-asunnoista tasokkaisiin ski-inn -hotellihuoneisiin.

Pyhä on kuuluisa laadukkaista rinteistään

Pyhä-Luoston kansallispuiston välittömässä läheisyydessä sijaitseva Pyhän hiihtokeskus on kuuluisa laadukkaista rinteistään. Pisimmän, peräti 1800 metrin pituisen rinteen lisäksi alueelta löytyy myös koko Suomen jyrkin rinne, Huttu-Ukko. Kunnostettujen rinteiden lisäksi Pyhällä on myös erittäin hyvät offarimaastot, minkä vuoksi se on suosittu kohde vapaalaskuharrastajien keskuudessa. Pyhä-Luoston alueelta löytyy yhteensä noin 10 000 vuodepaikkaa.

Tahko tarjoaa elämyksiä 

Kuopion Nilsiässä, Savonmaan sydämessä sijaitseva Tahko on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista, jossa on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Yhteensä 24 rinteen ja 15 hissin lisäksi Tahkolta löytyy hyvät ravintola- ja majoituspalvelut sekä eläväinen afterski. Tahkon etuna on myös sen keskeinen sijainti, sillä keskus sijaitsee 59 kilometrin päässä Kuopion keskustasta ja 200 kilometrin päässä Jyväskylästä. Upeissa järvimaisemissa sijaitsevat luksushuvilat, hirsimökit ja hotellit tarjoavat hienot puitteet elämykselliselle lomalle.

Himos on monipuolinen hiihtokeskus

Eteläisen Suomen suurin ja monipuolisin hiihtokeskus, Himos, sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä ja noin kahden ja puolen tunnin päässä pääkaupunkiseudulta. Himokselta löytyy yhteensä 15 hissiä ja 21 rinnettä, joiden vaikeusaste vaihtelee helposta vaikeaan. Alueella järjestetään vuosittain suosittuja tapahtumia, joista suurimmat festivaalit keräävät paikalle kymmeniä tuhansia ihmisiä. Himoksen majoitustarjontaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Sappee – lapsiperheiden valinta

Tampereen ja Hämeenlinnan välimaastossa, Pälkäneen kunnassa sijaitseva Sappee on suosittu hiihtokeskus etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Perheen pienimpien iloksi Sappeesta löytyy ilmainen Lastenmaa sekä monia muita lapsiystävällisiä mäkiä. Kovemmasta vauhdista kiinnostuneille laskijoille tarjolla on myös hyvä valikoima jyrkempiä rinteitä. Keskuksen ytimessä toimii suosittu tapahtumakeskus Huippu ja majoitukseen on tarjolla suuri määrä vuokramökkejä.

Vuokatissa voi hiihtää ympäri vuoden

Kainuun kauniissa vaaramaisemissa sijaitseva Vuokatin hiihtokeskus sopii monipuolisuutensa ansiosta niin aloittelijoille kuin myös kokeneemmille laskijoille. Vuokatista löytyy yhteensä 13 rinnettä, 8 hissiä, Maailmancup-tasoinen lumikouru sekä palkittu hiihtokoulu. Hiihtoputken ansiosta alueella on mahdollista hiihtää ympäri vuoden. Vuokatissa on tarjolla myös monipuolisia ravintolapalveluita sekä majoitusta mökeissä, hotelleissa ja lomahuoneistoissa.