HIMOS

Himoksen yksi suurimmista valteista on hiihtokeskuksen sijainti lähellä Etelä-Suomen suuria kaupunkeja. Vuodesta 1984 toiminnassa olleesta hiihtokeskuksesta löytyy eteläisen Suomen pisimmät rinteet ja matkailupalveluita moneen eri makuun. Himos on eläväinen matkailukohde myös hiihtosesongin ulkopuolella, sillä keskus on tunnettu suosituista festivaaleistaan ja monipuolisista liikuntatapahtumistaan.

Himos hiihtokeskus

Himoksen rinteet

Himoksen rinteet vetoavat monipuolisuudellaan, sillä hiihtokeskuksesta löytyy runsaasti eri vaikeustasojen rinteitä sekä monipuoliset suorituspaikat temppuiluun. Rinteitä on yhteensä 21 kpl, joista pisin rinne on 950 metriä ja Länsiväylä-siirtymäreitillä matkaa kertyy peräti 1200 metriä. 15 hissin joukosta löytyy myös kaksi tuolihissiä. Kaksi sompahissiä, mattohissi ja naruhissi palvelevat aloittelevia laskijoita ilmaiseksi. Mountain Dew Snow Park, Rail Park ja Streettis tarjoavat haasteellisia temppupaikkoja kokeneille laskijoille. Normaalitalvina rinteillä pääsee laskettelemaan marras-joulukuulta aina vapun tienoille saakka, joten eteläisestä sijainnista huolimatta Himoksen hiihtokausi vetää vertoja monille pohjoisemmillekin kohteille.

Himoksen rinnekartta ja latukartta

Himoksen rinnekartta (pdf-tiedosto) antaa tietoa hiihtokeskuksen rinteistä ja hisseistä sekä rinnealueelta löytyvistä palveluista.

Himoksen latukartta (pdf-tiedosto) puolestaan kertoo Himoksen alueella kulkevista laduista, latujen vaikeustasoista sekä retkiluistelureitin sijainnista.

Himos hiihtokeskus

Himoksen ravintolat

Himoksella sijaitsee useita rinneravintoloita, joissa on helppo pistäytyä kesken laskupäivän. Pohjoisrinteiden rinneravintolassa on tarjolla keittobuffet, joka täyttää isommankin nälän. Länsirinteiren rinneravintola puolestaan on kuuluisa herkullisista hampurilaisistaan ja maistuvista munkeistaan. Ski Bar Putikko tarjoilee maukasta kotiruokaa ja Länsirinteillä sijaitseva Pitsala tyydyttää isommankin pizzanälän. Himoksen kaikissa rinneravintoloissa on A-oikeudet.

Himoksen tapahtumat

Talvikaudella Himokselta ei todellakaan lopu tapahtumat kesken! Himoksella lomaillessa voi osallistua esimerkiksi lukuisiin pujottelutapahtumiin, rentoutua after ski'n tunnelmassa elävän musiikin tahtiin tai nauttia vauhdista Himos Spring Fever -moottorikelkkailutapahtumassa. Unohtaa ei sovi myöskään pääsiäisen rinneriehaa tai laskukauden päätöstapahtumaa, joista kannattaa tulla nauttimaan vaikka kauempaakin.

Kevään ja kesän edetessä Himos ei suinkaan hiljene, vaan menoa vauhdittavat lukuisat liikunta- ja viihdetapahtumat. Himos Juhannus, Iskelmä-festivaali ja Jysäri-festivaali houkuttelevat paikalle kymmeniä tuhansia musiikin ystäviä ympäri Suomen. Liikunnallisista tapahtumista kiinnostuneet voivat osallistua kesälomallaan esimerkiksi Himoksella säännöllisesti järjestettäviin frisbeegolfin viikkokilpailuihin, lukuisiin golf-tapahtumiin, Himos Epic MTB -maastopyörätapahtumaan tai Himos Trail -polkujuoksutapahtumaan. Syksyn koittaessa Himoksella voi kisata ystäviään vastaan Oktoberfest Golfissa tai tyytyä nauttimaan tunnelmasta Oktoberfestin tapahtuma-alueella.

Himoksen sää ja ilmasto

Himoksella saa nauttia niin kutsusuta oikeasta talvesta, sillä joulukuun tullen keskilämpötila laskeutuu selvästi pakkasen puolelle ja tammi-helmikuussa keskilämpötila hipoo lähes 10 pakkasastetta. Kevättalven pikkupakkaset mahdollistavat erinomaiset olosuhteet lasku- ja hiihtoaktiviteeteille ja kesän lämpimät kelit palvelevat Himoksen kymmeniä tuhansia festivaalivieraita.

Himos hiihtokeskus

Himoksen kuukausittaiset keskilämpötilat (lähde: National Climatic Data Center):

Kuukausi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Lämpötila -9,1 -9,1 -4,7 1,4 8,5 13,9 15,9 13,8 8,4 3,2 -2,1 -6,5

Miten Himokselle pääsee?

Himoksen erinomainen sijainti Keski-Suomessa takaa sen, että matkailukeskukseen ei ole liian pitkä matka mistään päin Suomea. Autolla matkustaessa Himokselle pääsee noin parissa tunnissa niin Etelä-Suomen suurista kaupungeista kuin myös Pohjanmaan lakeuksiltakin. Ajomatkaa kertyy Helsingistä 220 kilometriä, Turusta 250 kilometriä, Tampereelta 95 kilometriä ja Jyväskylästä 55 kilometriä. 

Mikäli autoa ei ole käytettävissä, Himokselle pääsee kätevästi myös julkisilla kulkuvälineillä. Tampeereen ja Jyväskylän suunnista tulevat junat pysähtyvät Jämsän rautatieasemalla, ainoastaan 9 kilometrin päässä Himoksesta. Noin kilometrin säteellä rautatieasemasta sijaitsee myös Jämsän linja-autoasema, joka palvelee Himokselle suuntaavia matkailijoita. Talvikaudella Jämsän keskustasta on järjestetty bussiyhteys suoraan Himoksen rinteille.

Lähimmät lentoasemat sijaitsevat 80 kilometrin päässä Jyväskylän Tikkakoskella ja 110 kilometrin päässä Pirkkalassa. Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee junalla suoraan Jämsään saakka. 

Lue lisää: