MITÄ TEHDÄ HIMOKSELLA? - HIMOKSEN AKTIVITEETIT

Vaikka Himos onkin erinomainen päiväkohde lähes mistä päin Etelä-Suomea tahansa, matkailukeskuksen aktiviteettivalikoima antaa edellytykset pidemmällekin lomalle Keski-Suomen komeissa maisemissa. Hiihdon ja laskettelun lisäksi tarjolla on mitä kiinnostavampia liikunnallisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaikille osallistujille lähtötasosta riippumatta.

Himos aktiviteetit

Himoksen aktiviteetit talvella

Laskettelu ja lumilautailu. Himos on Suomen suurin hiihtokeskus Tahkon eteläpuolella ja se lukeutuu viiden suurimman hiihtokeskuksen joukkoon koko maassa. Himoksella riittää laskettavaa kokemustasosta riippumatta, sillä hiihtokeskuksen 21 rinteen valikoima pitää sisällään lukuisia helppoja, keskivaikeita ja vaikeita rinteitä. Rinteiden huipulle pääsee 15 hissillä, joista kaksi on tuolihissiä. Kahteen eri alueeseen – Pohjoisrinteisiin ja Länsirinteisiin – jakautuvassa hiihtokeskuksessa kulkee käteviä siirtymäreittejä, joissa pisimmillään laskua kertyy noin 1200 metriä.

Hiihto. Himoksen alueella kulkeva 20 kilometriä pitkä latuverkko palvelee maastohiihdon ystäviä. Valaistuja latuja on 5,9 kilometriä, joten hiihtäminen on mahdollista myös pimeään aikaan. Parasta Himoksen laduissa on kuitenkin se, että ne ovat yhteydessä noin 100 kilometriä pitkään Jämsän latuverkostoon, joten hiihtomaastot eivät todellakaan lopu kesken! Suositeltavia kohteita ovat esimerkiksi pohjoisrinteiden huipulla kulkeva valaistu 4 kilometrin lenkki sekä pohjois- ja länsirinteiden välillä kulkeva helppokulkuinen perhelenkki.

Moottorikelkkailu. Himoksella on hyvä mahdollisuus myös moottorikelkkailuun. Mikäli ajotaidot eivät ole ennestään hallinnassa, tarjolla on aloittelijoille sopiva moottorikelkkakoulu, jossa käydään läpi kaikki perusasiat harrastukseen liittyen. Ajotaitojen kehittyessä Himoksella voi osallistua myös moottorikelkkasafareille, jotka vievät ryhmäläiset 1-3 tunnin ajaksi parhaiden maisemapaikkojen ääreen. Halutessasi voit myös vuokrata kelkan ja lähteä omatoimiselle retkelle Himoksen kauniiseen luontoon.

Lumikenkäily. Lumikenkäily avaa mahdollisuuden tutustua talviseen luontoon täysin omia reittejä pitkin. Himoksella voit joko vuokrata lumikengät tai osallistua ohjatulle lumikenkäsafarille, jonka aikana ryhmäläiset tekevät muutaman kilometrin lenkin neitseellisessä lumimetsässä. Lumikenkäily on turvallinen ja helposti omaksuttava ulkoilumuoto, johon jää helposti koukkuun.

Luistelu. Patalahdella, Himoksen keskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee talvisin jääluistelurata, joka avaa uudenlaisia näkymiä Himoksen maisemiin. Ratamaksun voi suorittaa HimosCenterissä, josta saa vuokrattua myös tarvittavat välineet. Kolme kilometriä pitkällä jääradalla kulkee myös oikoreitti, jonka ansiosta luisteltava matka puolittuu 1,5 kilometriin.

Koiravaljakkoajelut. Himoksen lomalla on mahdollisuus tutustua myös husky-koiriin aidolla koiratilalla. 24 kilometrin päässä Himoksen keskuksesta sijaitseva Mäkiahon tila järjestää tutustumisvierailuja ja tarjoaa mahdollisuuden lähteä myös koiravaljakkoajelulle Himoksen talvisiin maisemiin.

Himoksen aktiviteetit kesällä ja syksyllä

Golf. Himokselta löytyy erinomaiset edellytykset golfin pelaamiseen. 18-väyläinen par72-kenttä toimii pay&play-periaatteella, joten pelaamisen aloittaminen on helppoa. Himoksen golfkenttä tarjoaa haastetta kokeneemmillekin pelaajille, sillä väylät kulkevat vaihtelevissa maastoissa ja kentän suunnittelussa on hyödynnetty olemassa olevia korkeuseroja.

Retkeily ja patikointi. Himoksella riittää mahdollisuuksia myös patikointiin, sillä alueella kulkee useita merkittyjä luntopolkuja. Reittien pituudet vaihtelevat kolmesta kilometristä 12 kilometriin, joten poluilla viihtyy helposti pidempäänkin. Suositeltavia reittejä ovat esimerkiksi 6 kilometrin pituinen Himoshuipunreitti sekä 8 kilometriä pitkä Kolmen huipun reitti.

Pyöräily.  Himoksen mäkiset maisemat ovat loistavia kohteita myös pyöräilyyn. Jos mukanasi ei ole omaa pyörää, alueen matkailuyrittäjiltä voit myös vuokrata maastopyörän retkeäsi varten. Pidemmista pyörälenkeistä haaveilevat voivat suunnata esimerkiksi Jämsään tai 9 kilometrin päässä sijaitsevalle Hirvikartanolle.

Kalastus. Himoksen sijainti Keski-Suomen vesistöjen keskellä takaa hyvät olosuhteet myös kalastukseen. Halutessasi voit suunnata omatoimisesti Jämsän seudun järvien, lampien tai virtaavien vesien ääreen tai voit osallistua myös ohjatulle kalastusretkelle. Himos Center vuokraa matkailijoiden käyttöön myös soutuveneitä sekä kalastusvälineitä isommallekin seurueelle.

Melonta. Himokselta ei tarvitse lähteä kauas melontaretkeä varten, sillä täällä voit meloa jopa matkailukeskuksen naapurissa Patalahdella. Mikäli kaipaat enemmän haastetta melontaretkeä varten, voit suunnata esimerkiksi Päijänteelle, Jämsänjoelle tai kuuluisalle Wanhan Vitosen melontareitille. Kanootin tai kajakin vuokrauksen lisäksi Himoksella on tarjolla myös eräopaspalveluita.

Veneily. Melonta-aktiviteettien lisäksi voit nauttia Himoksen maisemista myös veneillen. Matka alkaa Himoslomat Centeristä, josta saat käyttöösi veneen sekä pelastusliivit. Patalahdelta avautuvat näkymät Himoksen mäkisiin maisemiin ovat hyvä syy lähteä veneretkelle Himoksen lomalla!

Lue lisää: