Mitä tehdä Levillä? - Levin aktiviteetit 

Laskettelua Levillä

 

Levin talviaktiviteetit

Laskettelu ja lumilautailu. Kävijämäärältään Suomen suurin hiihtokeskus tarjoaa laskettelijoille ja lumilautailijoille yhteensä 43 rinnettä, 28 hissiä sekä tietenkin kattavan afterski-tarjonnan tunturialueen huimissa maisemissa. Lue lisää Levin rinteistä täällä.

Hiihto. Hiihdon ystävien iloksi Leviltä löytyy yhteensä 230 kilometriä huollettuja hiihtolatuja, joita seuratessa pääsee hiihtämään niin jään päällä kuin tunturin rinteilläkin. Peräti 28 kilometriä pitkät valaistut ladut tarjoavat mahdollisuuden hiihtää aamuvarhaisesta iltamyöhään - myös kaamosaikaan!

Revontuliretket. Levin pohjoinen sijainti takaa hyvät mahdollisuudet päästä näkemään matkan aikana myös revontulia. Jotta kokemus olisi mahdollisimman mieleenpainuva, Levillä ollessa kannattaa suunnata revontulijahtiin ohjatulle revontulisafarille, joka vie ihailemaan taivaan tulia uskomattomien maisemien keskelle.

Moottorikelkkasafarit. Moottorikelkka on nopein kulkuväline runsaslumisessa Tunturi-Lapissa. Mikäli harrastus ei ole ennestään tuttu, aloittelijoille on tarjolla myös kelkkakouluja, joissa opetellaan perusasiat moottorikelkan käytöstä. Kun taidot ovat karttuneet tarpeeksi, moottorikelkalla on mahdollista tutustua Lapin upeaan luontoon vauhdikkaan aktiviteetin lomassa.

Vierailu husky- ja porofarmilla. Levillä ollessa kannattaa varata aikaa myös vierailuun husky- tai porofarmilla, jossa pääsee ihastelemaan arktisten siperianhuskyjen ja aitojen Lapin porojen elämää. Useilla tiloilla on myös mahdollista syöttää eläimiä, kokeilla suopunginheittoa ja maistella perinteistä lappilaista pororuokaa.

Poroajelut ja huskysafarit. Eläintilavierailujen lisäksi Levillä on mahdollista osallistua poroajelulle tai päästä kokeilemaan koiravaljakon ohjaamista. Valjakkojelu on mitä mainion talviaktiviteetti, joka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä myös isommille ryhmille.

Pilkkiretket. Pilkkiminen tarjoaa mahdollisuuden nauttia hiljaisuudesta ja Lapin puhtaasta luonnosta ilman kiirettä. Ohjatuilla pilkkiretkillä osallistujat viedään kokeneen oppaan johdolla kalaisille järville, jotka tarjoavat parhaassa tapauksessa mukaan viemiseksi myös tuoretta evästä. 

Potkukelkkaretket. Levin potkukelkkaretket on tarkoitettu ennen kaikkea hauskanpitoon. Hyvähenkisillä ja rentoon tahtiin etenevillä retkillä ryhmäläiset pääsevät tutustumaan Levin nähtävyyksiin ja nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta reippaan aktiviteetin parissa.

Lumikenkäretket. Lumikenkäillessä pääsee kulkemaan tallaamattomia polkuja ja valloittamaan tuntureiden huippuja hyvässä seurassa. Levillä järjestetään runsaasti ohjattuja lumikenkäretkiä, joissa edetään ryhmän toiveiden mukaisesti joko rennosti edeten tai vauhdikkaammin itseään haastaen. Lumikenkäilyn aloittaminen on helppoa, joten se sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Lumikenkäretki Levillä

Issikkavaellukset. Sympaattisilla islanninhevosilla ratsastaminen on helppo aktiviteetti, jossa ei vaadita aikaisempaa ratsastuskokemusta. Pienissä ryhmissä tehtävät issikkavaellukset tarjoavat ainutlaatuisen tavan tutustua paremmin Levin alueen luontoon.

Jääkarting. Vauhdin ystäville sopivassa jääkartingissa liukastellaan nastoitetuin renkain varustellulla mikroautolla. Kaiken ikäisille soveltuvassa aktiviteetissa pääsee kilpailemaan itseään vastaan ja ottamaan mittaa kilpatovereistaan jäätyneen järven jäällä.

Vierailu jäägalleriassa. Levillä ollessa on myös hyvä mahdollisuus vierailla jäästä rakennetussa hotellissa tai lumesta muovaillussa ravintolassa. Ice Gallery Luvattumaa, Lainio Snow Village sekä Lumiravintola Snow Dome ovat hyviä käyntikohteita kaikille arktisen kulttuurin ystäville.

Saunominen ja avantouinti. Saunominen kylmän talvipäivän päätteeksi toimii kruununa elämykselliselle lomapäivälle. Uskaliaimmat saunojat voivat saunomisen lomassa vilvoitella lumihangessa tai kastautua jääkylmässä järvivedessä. Avantouinnin ja saunan yhdistelmä tarjoaa niin paljon mielihyvää, että harrastukseen jää helposti myös koukkuun. Uskaltaisitko sinä kokeilla?

 

Levin kesäaktiviteetit 

Retkeily ja vaeltaminen: Levillä onnistuvat niin lyhyet patikointiretket kuin pitkät erämaavaelluksetkin, sillä lähialueen merkittyjen luontopolkujen lisäksi Leviltä pääsee vaeltamaan aina Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon saakka. Eri vuodenajat tuovat oman värinsä patikointiin, sillä retkeillessä on mahdollista nauttia esimerkiksi keskikesän yöttömistä öistä tai ruska-ajan valloittavan kauniista maisemista.

Koskenlasku ja melonta. Meloessa Lapin rauhallinen luonto näyttäytyy aivan uudesta perspektiivistä. Levin alueen joista etenkin Ounasjoki, Kapsajoki, Aakenusjoki sekä Loukinen ovat suosittuja kohteita melojien keskuudessa. Vauhtia kaipaavat seikkailijat voivat halutessaan kokea myös koskien kuohuja ohjatuilla koskenlaskuretkillä.

Golf. Usko tai älä, mutta Levillä on todellakin mahdollista pelata golfia täysimittaisella 18-reikäisellä golfkentällä. Vuonna 2008 valmistunut kenttä tarjoaa pelaajalle mukavasti haastetta ja kauniita maisemia Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Suomen pohjoisimmalla golfkentällä riittää eksotiikkaa, sillä täällä voi kesäaikaan pelata vaikka kellon ympäri, eivätkä porotkaan ole harvinaisia näkyjä kentän läheisyydessä.

Kesäkelkkailu. Levin tunturimaisemista voi nauttia pikakelauksella noin kaksi minuuttia kestävällä kesäkelkkaradalla. Kaikenikäisille sopiva aktiviteetti on ilmainen aikuisten kanssa ajaville alle 6-vuotiaille lapsille. Vauhdin päätät itse, sillä oman valintasi mukaan voi laskea ilman kiirettä tai päästellä kelkalla jopa 50 kilometrin tuntivauhtia!

Näköalahissit. Levin näköalahissit vievät matkailijan ylös parhaille näköalapaikoille. Express-näköalahissillä tai Gondoli2000-hissillä tehdyn nousun jälkeen alas voi lasketella joko patikoiden, kesäkelkan kyydissä tai hissillä matkaa jatkaen.

Pyöräily. Levillä riittää runsaasti vaihtoehtoja pyöräilyyn, sillä rauhallisen kyläpyöräilyn lisäksi täällä voi kulkea vaikeakulkuisessa maastossa fatbikella, tehdä pitkiä pyörävaelluksia maastopyörällä tai kokea vauhdin hurmaa alamäki- tai enduropyörän kyydissä. Levin Bike Parkissa on mahdollisuus haastaa itseään Suomen parhaisiin kuuluvalla alamäkiradalla.

Frisbee-golf. Kesäajan yötön yö on mitä mahtavinta aikaa myös frisbee-golfin harrastamiseen, sillä Levin radat ovat frisbeen heittelijöiden vapaassa käytössä ympäri vuorokauden. Lapin tunturimaisemissa frisbee-golfin peluu tarjoaa ainutlaatuista haastetta paikoin jyrkissäkin rinteissä.

Levin Seikkailupuisto. Levin seikkailupuistosta löytyy useita mielenkiintoisia seikkailuratoja, joissa pääsee haastamaan itseään köysien varassa jopa viiden metrin korkeudessa. Levin Activity Parkissa sijaitsevan seikkailupuiston radat soveltuvat myös lapsille, sillä sopivimman radan voi valita täysin omien taitojen, kunnon ja pituuden mukaan. 

Tennis. Kesäaikana Levin Activity Parkista löytyy kaksi tenniskenttää, jotka ovat veloituksetta asiakkaiden käytössä. Tennisottelu tuntureiden keskellä on elämys, jota moni kokeneempikaan tennispelaaja ei ole päässyt testaamaan.

Minigolf. Levin Activity Parkin minigolfrata tarjoaa mahdollisuuden kisailla golftaidoilla perheen tai ystävien kesken. Mailat ja pallot 18-reikäiselle radalle voi vuokrata Activity Parkin vuokraamosta.

Lasten liikenne- ja leikkipuisto. Alle 12-vuotiaille suunnatussa liikennepuistossa perheen pienimmät pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä yhdessä toisten lasten kanssa. Ilmaisen liikennepuiston vieressä sijaitsee myös erillinen leikkipuisto, jossa pääsee temmeltämään toinen toistaan mielenkiintoisimpien leikkivälineiden parissa.

Kalastus ja metsästys. Lapin luonto takaa hyvät edellytykset myös kalastukseen ja metsästykseen. Ohjatuilla retkillä saa opastusta kalastukseen ja pääsee kokeilemaan onneaan lähialueen kalaisimmilla vesillä. Vaikka et olisikaan kokenut eränkävijä, Levin metsästysohjelmat antavat mahdollisuuden tutustua myös metsästyksen saloihin kokeneiden oppaiden johdolla.

 

Aktiviteetit ympäri vuoden 

Kylpylä. Levin tasokas kylpylä on tunnettu monipuolisuudestaan, sillä allasosastolla voi oman valinnan mukaan nauttia porealtaiden tunnelmasta, viettää aikaa ulkoaltaissa tai uida matkaa kuntoaltaassa. Perinteisten saunojen lisäksi kylpylässä voi rentoutua yrttihöyrysaunassa ja allasosaton aistikkaissa erikoissaunoissa.

Kuntosalit ja fitness. Leville suuntautuvan lomamatkan aikana ei tarvitse unohtaa edes kuntoilua, sillä Leviltä löytyvät kuntosalit tarjoavat hyvinvointia kaikille halukkaille. Levi Wellness Clubilla on tarjolla myös ryhmäliikuntatunteja sekä personal trainerin palveluita.

Kiipeily. Jos tunturin rinteet eivät tunnu tarpeeksi jyrkiltä kiipeilymaastoilta, Levin Activity Parkin kiipeilyhallissa on mahdollista kokeilla myös kiipeilyä kolme metriä korkealla boulderointiseinällä. Ilman valjaita tapahtuva boulderointi sopii kaikille harrastajille iästä ja aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta.

Lue lisää: