MESSILÄ

Messilän hiihtokeskus

Hollolassa, ainoastaan 10 kilometrin päässä Lahden keskustasta sijaitseva Messilä on eteläisen Suomen suosituin hiihtokeskus, jossa riittää monipuolisia harrastusmahdollisuuksia vuoden ympäri. Messilän lähellä sijaitsee runsaasti vuokramökkejä, jotka tarjoavat puitteet elämykselliselle aktiivilomalle Salpausselän ja Vesijärven kauniissa maisemissa.

Messilän rinteet

Messilän hiihtokeskuksesta löytyy yhteensä 10 rinnettä, jotka tarjoavat mukavasti vaihtelua lasketteluun ja lumilautailuun. Perheen pienimpien ja aloittelevien laskijoiden iloksi Messilässä pääsee laskemaan kahdella helpolla sinisellä rinteellä ja neljällä keskivaikealla punaisella rinteellä. Vauhtia kaipaavat laskijat voivat puolestaan suunnata Messilän Snowparkin bokseille, crossiradalle tai kumpareikkoon.

Messilän rinnekartta ja latukartta

Messilän rinnekartta (jpg-tiedosto) antaa tietoa Messilän hiihtokeskuksen rinteistä sekä kahviloiden, ravintoloiden ja vuokraamojen sijainneista.

Messilän latukartta puolestaan kertoo puolestaan ajantasaista tietoa Messilän ja Lahden alueella kulkevista hiihtoladuista. 

Messilän ravintolat ja kahvilat

Messilän lomamatkaa ei tarvitse rajoittaa pelkkiin laskuaktiviteetteihin, sillä alueelta löytyy ravintoloita moneen eri makuun. Aurinkoisesta terassistaan tunnettu Kahvila Laaso palvelee laskettelijoita ja lumilautailijoita aivan Laason rinteen juurella. Pidempää taukoa kaipaavien kannattaa suunnata Messilän Bistroon, josta saa pizzaa, hampurilaisia ja muita herkkuja. Vuoden ympäri auki oleva Messilän Kartanoravintola puolestaan tarjoilee puhtaista raaka-aineista valmistettuja ensiluokkaisia herkkuja suurempaankin nälkään. Lisäksi Messilän alueelta löytyy erillinen Markkinaravintola, joka palvelee tilauksesta isojakin ryhmiä.

Messilän tapahtumat

Talvikaudella Messilässä järjestetään tapahtumia moneen eri lähtöön. Messilään suuntaavien matkailijoiden kannattaa tutustua etenkin rinteissä järjestettäviin pujottelukilpailuihin, joissa riittää valinnanvaraa kokemustasosta riippumatta. Pujottelukilpailujen lisäksi Messilässä järjestetään myös erilaisia lumilautailu- ja telemark-tapahtumia, jotka keräävät paikalle mukavasti osanottajia. Unohtaa ei sovi myöskään Messilän rinteissä juhlittavia Friday Night Fever -bileitä, jotka tuskin jättävät ketään kylmäksi.

Messilän sää ja ilmasto

Messilän eteläisestä sijainnista johtuen hiihtokeskuksen kausi alkaa tyypillisesti joulukuussa ja päättyy huhtikuun alussa. Toisin kuin pohjoisemmassa sijaitsevissa hiihtokeskuksissa, Messilässä kovat pakkaset ovat hyvin harvinaisia, sillä tammi-helmikuun noin -6 asteen keskilämpötila takaa erinomaiset edellytykset laskuaktiviteeteille.

Messilän kuukausittaiset keskilämpötilat (lähde: National Climatic Data Center):

Kuukausi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Lämpötila -6,0 -6,4 -3,3 2,2 8,6 14,1 16,9 15,5 10,7 5,4 0,4 -3,4

Miten Messilään pääsee?

Messilän keskeisen sijainnin ansiosta hiihtokeskus on helposti saavutettavissa kaikkialta Etelä-Suomesta. Ajomatkaa Messilään kertyy Helsingistä 110 kilometriä ja Lahdesta ainoastaan 10. Myös Kouvola (71 km) ja Hämeenlinna (71 km) sijaitsevat lyhyen matkan päässä hiihtokeskuksesta. Mikäli omaa autoa ei ole käytettävissä, Messilään pääsee pääkaupunkiseudulta kätevästi myös Skiexpress-bussilla.

Lue lisää: