MITÄ TEHDÄ MESSILÄSSÄ? - MESSILÄN AKTIVITEETIT

Messilän aktiviteetit talvella

Laskettelu ja lumilautailu. Messilän 10 valaistua rinnettä tarjoavat mukavasti vaihtelua kaikille laskettelun ja lumilautailun ystäville. 222 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava Messilä on suosittu kohde etenkin lapsiperheiden keskuudessa, sillä hiihtokeskuksesta löytyy erillinen Lastenmaailma Pikkukylä, jossa viihtyvät niin lapset kuin lapsenmielisetkin liikkujat. Messilässä laskiessa pääsee nauttimaan Salpausselän ja Vesijärven muodostamista upeista mäkimaisemista. Lue lisää Messilän rinteistä.

Hiihto. Messilä on hyvä kohde myös hiihdon ystäville, sillä keskuksen lähettyvillä kiemurtelee yhteensä 70 kilometriä pitkä latuverkosto. Hiihtoaktiviteetit onnistuvat helposti myös pimeällä, sillä 20 kilometriä laduista on valaistuja. Salpausselän kumpuilevat hiihtomaastot tarjoavat mukavasti haastetta kokeneemmillekin hiihtäjille.

Lumikenkäily. Jos haluat seikkailla ennestään kulkemattomilla poluilla umpihangessa, voit vuokrata Messilästä myös lumikengät ja lähteä retkelle kauniiseen metsämaastoon. Lumikenkiä saa vuokralle esimerkiksi SkiMac Messilän välinevuokraamosta.

Moottorikelkkailu. Messilässä pääsee moottorikelkkailemaan kätevästi myös ilman omaa kelkkaa! Ohjelmapalveluyritys JumpUp järjestää vuosien kokemuksella matkailijoille suunnattuja moottorikelkkasafareita, jotka vievät osallistujat Salpausselän upeisiin maisemiin. 

Messilän aktiviteetit kesäkaudella

Messilä Golf. Messilän kauniissa kangasmaastoissa pääsee pelaamaan golfia täysimittaisella 18-väyläisellä radalla. Vuonna 1990 rakennettu ja vuosina 2009-2011 kunnostettu kenttä tarjoaa 60 ha:n alueellaan mukavasti pelillisiä haasteita. Messilän golfkentän arvostuksesta kertoo omalta osaltaan myös se, että kenttä on isännöinyt vuosien saatossa myös lajin SM-kilpailuita. Klubirakennuksen kaunis pihapiiri ja klubiravintolan herkulliset antimet lisäävät entisestään Messilän golfkentän houkuttelevuutta.

Retkeily ja patikointi. Kesäaikaan Messilästä pääsee kätevästi myös retkeilemään! Tiilijärvien ympäri kulkeva 8,6 kilometriä pitkä reitti tarjoaa retkeilijälle monipuolisia metsämaisemia, pitkospuista, soita ja tietysti myös Tiilijärvien uimapaikat. Noin 4 tuntia kestävä, osittain merkitty ja helppokulkuinen reitti kulkee pääsääntöisesti hyväkuntoisia polkuja ja metsänhoitoteitä pitkin.

Paintball. Ohjelmapalveluyritys JumpUp järjestää Messilässä myös värikuulapelejä. Kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille soveltuva paintball tarjoaa vauhdikasta tekemistä kaikille ryhmäpeleistä kiinnostuneille. Koko porukka yhteen ja katso kuka pärjää parhaiten!

Ratsastus. Messilän välittömässä läheisyydessä, ainoastaan 10 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevalla Okeroisten tallilla toimii laadukas SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu. Okeroisten talli on tunnettu siitä, että tallin hevoset elävät mahdollisimman luonnonmukaisesti omassa laumassaan. Olitpa sitten kokenut konkari tai vasta-alkaja, ratsastuskoulusta saa käytännöllisiä vinkkejä omien taitojen kartuttamiseen. 

Lue lisää: