SAPPEE

Sappeen hiihtokeskus

Pälkäneellä, Tampereen ja Hämeenlinnan lähellä sijaitseva Sappeen Matkailukeskus on tunnettu paitsi monipuolisista rinteistään myös kattavasta palvelu- ja majoitustarjonnastaan. Laskuaktiviteettien lisäksi Sappeelta löytyy lukuisia tapahtumia ja viihtyisiä ravintoloita, joiden ansiosta keskuksessa viihtyy pidempäänkin.

Sappeen rinteet

Eteläiseen sijaintiin nähden Sappeen hiihtokeskuksesta löytyy erinomainen valikoima rinteitä. Keskuksen 12 rinteen vaikeustasot vaihtelevat erittäin helpoista keskivaikeisiin. Suurin korkeusero on 120 metriä ja pisimmillään laskua kertyy 850 metriä. Sappee on loistava valinta etenkin lapsiperheille, sillä lapset viihtyvät hyväkuntoisessa Lastenmaassa sekä myös isommissa lapsiystävällisissä rinteissä. Vauhdikkaampia laskuja havittelevat voivat suunnata Sappeelta löytyviin parkkirinteisiin. Mini-Street on hyvä paikka freestyle-hiihdon harjoitteluun ja taitojen kehittyessä laskuharrastusta voi jatkaa vielä vauhdikkaammalla Iso-Streetillä.

Sappee laskettelu

Sappeen rinnekartta ja latukartta

Sappeen rinnekartta (pdf-tiedosto) antaa tietoa Sappeen hiihtokeskuksen rinteistä, hisseistä sekä rinnealueelta löytyvistä palveluista.

Pälkäneen latukartta puolestaan kertoo ajantasaista tietoa Sappeen alueella kulkevista hiihtoladuista.

Sappeen ravintolat

Sappeen matkailijoita palvelee ympäri vuoden auki oleva Tapahtumakeskus Huippu, joka tarjoaa upeat puitteet myös häille, seminaareille ja juhlatilaisuuksille. Huippu on myös eläväinen keikkapaikka, jossa voi bongata suomalaisia huippuartisteja viihdyttämässä juhlakansaa.

Tapahtumakeskus Huipun lisäksi Sappeelta löytyy myös muita kahviloita ja ravintoloita. Viikonloppuisin ja talven sesonkiaikaan päivittäin auki oleva Vohvelikahvila tarjoilee suolaisia ja makeita herkkuja nälkäisille laskijoille Perherinteen yläasemalla. Hissien ala-asemalla sijaitseva Á la Cafe toimii erinomaisena taukopaikkana hiihtoaktiviteettien lomassa. Lisäksi Sappeelta löytyy Tilausravintola Ekokammi, jossa voi nauttia hyvästä ruoasta vanhanajan tunnelmallisessa hirsituvassa.

Tapahtumakeskus Huippu, Sappee

Tapahtumakeskus Huipussa riittää tilaa isommillekin seurueille.

Sappeen tapahtumat

Talvella ja keväällä Sappeen tapahtumatarjonta on huipussaan. Sappeen lukuisat rinnetapahtumat tarjoavat tekemistä ja kokemista koko perheelle. Talvipäivän voi kruunata keikalla Tapahtumakeskus Huipussa tai karaoke-esityksellä Vohveli-kahvilassa.

Kesän tullen Sappeelta löytyy useita erilaisia liikuntatapahtumia, joiden aikana pääsee haastamaan itseään Sappeen mäkisissä maisemissa. Keskuksen BikeParkissa järjestetään aloittelijoille suunnattuja tutustumispäiviä, joissa saa käytännöllisiä vinkkejä alamäkipyöräilyyn. Kesällä kannattaa tutustua myös pelkästään naisille suunnattuihin pyöräilyleireihin, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alamäkipyöräilyyn hyvässä seurassa.

Syksyn koittaessa Tapahtumakeskus Huipussa järjestetään lukuisia suomalaisten huippuartistien keikkoja, jonne kannattaa ehdottomasti saapua kauempaakin.

Sappeen sää ja ilmasto

Vaikka Sappee sijaitseekin eteläisessä Suomessa, keskuksessa saadaan silti nauttia pitkästä hiihtokaudesta. Tammi-helmikuun keskilämpötilat hipovat lähes 10 pakkasastetta ja maaliskuussa Pälkäneellä saadaan tyypillisesti nauttia muutaman pakkasasteen hiihtokeleistä. Kausi alkaa tyypillisesti marraskuussa, jolloin keskilämpötila painuu pakkasen puolelle. 

Sappeen kuukausittaiset keskilämpötilat (lähde: National Climatic Data Center):

Kuukausi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Lämpötila -9,3 -9,2 -4,8 2,3 8,9 14,9 15,7 14,5 9,8 5,3 -0,6 -5,8

Miten Sappeelle pääsee?

Pälkäneellä, Sappeen kylässä sijaitseva Sappeen Matkailukeskus on parhaiten tavoitettavissa omalla autolla. Keskus sijaitsee mukavan lähellä Etelä-Suomen isoja kaupunkeja, sillä matkaa Helsingistä kertyy 164 kilometriä, Turusta 187 kilometriä, Hämeenlinnasta 64 kilometriä ja Tampereelta 57 kilometriä.

Jos omaa autoa ei ole käytettävissä, Sappeelle pääsee kätevästi myös linja-autolla. Tampereen ja Sappeen välillä liikennöi Luopioisten Linja.

Lue lisää: