MITÄ TEHDÄ SAPPEESSA? - SAPPEEN AKTIVITEETIT

Sappee aktiviteetit

Sappeen aktiviteetit talvella

Laskettelu ja lumilautailu. Vaikka Sappee sijaitseekin lähellä Etelä-Suomen suuria kaupunkeja, keskus yllättää positiivisesti laajalla rinnetarjonnallaan. Yhteensä 12 rinteen joukosta löytyy vaihtoehtoja erittäin helpoista lastenrinteistä keskivaikeisiin rinteisiin. Korkeuseroa mäen huipulle kertyy 120 metriä ja pisin rinne on 850 metriä. Sappeen hiihtokeskus on erinomainen valinta etenkin lapsiperheille, mutta se tarjoaa vauhtia myös kokeneemmille laskijoille. Vauhtia kaipaavien kannattaa suunnata Sappeen SnowParkiin, josta löytyvät streetit ja cross-rata tarjoavat runsaasti elämyksiä laskupäivään. 

Hiihto. Sappeen mäkisissä maastoissa risteilee hiihtolatuja yhteensä 14 kilometriä. Latujen varrella sijaitsee myös kolme kunnossa pidettyä laavua, joissa on mukava levähtää hiihtopäivän lomassa. Sappeen alueen ladut eivät ole valaistuja, joten hiihtolenkki kannattaa ajoittaa valoisaan aikaan.

Lumikenkäily. Sappeella on hyvät mahdollisuudet myös lumikenkäilyyn. Keskuksesta löytyy merkittyjä lumikenkäreittejä, jotka soveltuvat hyvin koko perheelle. Kun reitit ovat tulleet tarpeeksi tutuiksi, lumikenkäilyä voi harrastaa myös kulkemattomissa maastoissa Sappeen rinteillä. Lumikenkiä voi vuokrata Sappeen vuokraamosta.

Lumikenkäjalkapallo. Kyllä - kuulit oikein! 8-20 henkilölle suunnattu aktiviteetti tarjoaa runsaasti naurua talviseen lomapäivään. Lumikenkäjalkapallo on loistava tapa ottaa mittaa muista joukkueista hyvähenkisen turnauksen lomassa.

Moottorikelkkailu. Moottorikelkkasafari tarjoaa vauhdikkaan keinon päästä irti arjen huolista. Ennakkovarauksesta toteutettavat safarit sopivat hyvin isommillekin seurueelle. Sydän-Hämeen Safarit Oy:n järjestämät retket vievät osallistujat Sappeen alueen upeisiin maisemiin.

Sappee hiihtokeskus aktiviteetit

Pilkkiminen. Sappeen Matkailukeskuksessa lomaillessa on mahdollisuus osallistua myös ohjatulle pilkkiretkelle. Neljä tuntia kestävän retken hintaan sisältyy tarvittavat pilkkivarusteet, kalastusluvat sekä eväät. Tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana järjestettävästä aktiviteetista vastaa Fantasy Fishing.

Sappeen aktiviteetit kesäkaudella

Alamäkipyöräily. Kun lumet sulavat, Sappee on mitä loistavin paikka alamäkipyöräilyyn. Keskuksesta löytyy yli kymmenen ajoreittiä, jotka tarjoavat vauhtia kokeneemmillekin harrastajille. Suurelta osin koneellisesti rakennetut reitit soveltuvat silti myös aloittelijoille. Kesäisin Sappeessa järjestetään alamäkipyöräilytapahtumia ja leirejä, jotka tarjoavat keinon tutustua lajiin paremmin.

Retkeily. Retkeilystä ja patikoinnista kiinnostuneet voivat kulkea Sappeen keskuksesta kätevästi Laipanmaan luontopoluille. Laipanmaa on yksi Etelä-Suomen suurimmista erämaa-alueista, josta löytyy opastettuja polkuja noin 30 kilomerin verran. Rauhallisen luonnon lisäksi Laipanmaasta löytyy tulentekopaikkoja ja laavuja retkeilijöiden iloksi.

Frisbeegolf. Frisbeegolfia voi pelata Sappeen alueella täysimittaisella frisbeegolfradalla. Metsäisessä maastossa kulkeva tasokas rata täyttää lajin kilpailuvaatimukset. Noin kaksi tuntia kestävä kierros sopii hienosti kaiken ikäisille. Tarvittavat välineet voi vuokrata Sappeen keskuksesta ja tarjolla on myös opastusta aloitteleville harrastajille.

Ratsastus. Sappeen Matkailukeskuksen lähellä sijaitseva Sappeen Ratsutila tarjoaa elämyksiä hevosten parissa. 24 hevosen tallilla voi ottaa valmennustunteja, kokeilla ponitalutusta tai osallistua viikonloppukursseille. Taitojen kehittyessä tilalla on mahdollisuus osallistua myös kilpailuihin ja muihin kiinnostaviin tapahtumiin.

Paintball. Sappeen välittömässä läheisyydessä sijaitseva aidattu paintball-kenttä tarjoaa elämyksiä vauhdikkaasta aktiviteetista kiinnostuneille seurueille. Pelin hintaan sisältyy opastus lajiin, tarvittavat varusteet sekä oppaan valvonta pelin ajan. Vauhdikas laji sopii loistavasti esimerkiksi työporukoiden ja polttariseurueiden päiväohjelmaan.

Lentopallo. Sappeen Caravan-huoltorakennuksen yhteydestä löytyy myös lentopallokenttä, joka tarjoaa mahdollisuuden ottaa mittaa vastapuolen joukkueesta hiekkapohjaisella kentällä. Jos oma lentopallo ei sattunut mukaan, Sappeen vuokraamosta voi kätevästi vuokrata lentopallon pelejä varten. 

Lue lisää: