Hossan kansallispuisto

Hossan kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Hossan kansallispuisto - Vuokrattavat mökit ja vapaa-ajan asunnot

Suomussalmella, lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Hossa on Suomen uusin kansallispuisto, jonka vaikuttaviin luonnonnähtävyyksiin kannattaa tutustua liikunnallisten aktiviteettien – muun muassa retkeilyn, melonnan, veneilyn, kalastuksen ja sukelluksen lomassa. Majoitusta Hossan lähellä on tarjolla viihtyisissä mökeissä, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia kansallispuiston kauniista luonnosta ilman liiallista kiirettä.

Hossan kansallispuisto on loistava valinta kaikille retkeilyn ja vaelluksen ystäville, sillä alueen 100 kilometriä pitkä polkuverkosto lukuisine nuotiopaikkoineen ja laavuineen tarjoavat mieleenpainuvia elämyksiä kauniin luonnon keskellä. Erämaisen ympäristönsä ansiosta Hossaan kannattaa tulla jo pelkästään luonnon puhtauden ja hiljaisuuden vuoksi.

Hossa on erityisen kuuluisa Suomen suurimmasta kanjonijärvestä, Julma-Ölkystä, jonka 50 metriä korkeat, pystysuorat kallioseinämät tekevät vaikutuksen jylhillä muodoillaan. Kuuluisan kanjonijärven maisemiin voi tutustua joko järveltä käsin tai vaihtoehtoisesti rotkon päällä kulkevan vaellusreitin varrelta.

Hossan kansallispuistossa vieraillessa kannattaa tutustua myös kuuluisaan Värikallioon, jossa voi tutkia jopa 3500-4500 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Hossaan suuntautuvalla matkalla voi vierailla myös Raatteen portin talvisotamuseossa ja tutustua uudistetun Hossan luontokeskuksen näyttelyihin.

Kun etsit majoitusta Hossan kansallispuiston lähistöltä, Gofinlandin laajassa valikoimassa riittää vaihtoehtoja luonnon keskellä sijaitsevista hirsimökeistä ja erämökeistä luksusluokan loma-asuntoihin ja huviloihin. Viihtyisä vuokramökki takaa edellytykset rentouttavalle lomalle Hossan kansallispuiston välittömässä läheisyydessä.

Katso lähialueilta myös