Hossan kansallispuisto

Hossan kansallispuisto
Majoitus, loma-asunnot ja mökit

Tutustu vuokramökkeihin

Majoitu Hossassa

Vuokraa mökki Hossan kansallispuiston kupeesta ja vietä luontoloma Suomen uusimmassa kansallispuistossa. Vuokramökki toimii porttina Itä-Suomen ihmeille. Löydä mieleisesi majoitus Gofinlandin sivuilta ja tutustu Hossan nähtävyyksiin ajan kanssa.

Suomussalmen kunnassa, lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Hossa on Suomen 40. kansallispuisto. Hossan vaikuttaviin luonnonnähtävyyksiin kannattaa tutustua liikunnallisten aktiviteettien – muun muassa retkeilyn, melonnan, veneilyn, kalastuksen ja sukelluksen lomassa. Majoitusta Hossan lähellä on tarjolla viihtyisissä mökeissä, jotka antavat matkailijoille mahdollisuuden nauttia kansallispuiston kauniista luonnosta ilman liiallista kiirettä.

Hossan kansallispuiston luonto ja nähtävyydet

Hossan kansallispuisto on loistava valinta kaikille retkeilyn ja vaelluksen ystäville, sillä alueen 100 kilometriä pitkä polkuverkosto lukuisine nuotiopaikkoineen ja laavuineen tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä kauniin luonnon keskellä. Erämaisen ympäristönsä ansiosta Hossaan kannattaa tulla jo pelkästään luonnon puhtauden ja hiljaisuuden vuoksi.

Hossa on erityisen kuuluisa Suomen suurimmasta kanjonijärvestä, Julmasta-Ölkystä, jonka 50 metriä korkeat, pystysuorat kallioseinämät tekevät vaikutuksen jylhillä muodoillaan. Kuuluisan kanjonijärven maisemiin voi tutustua joko järveltä käsin tai vaihtoehtoisesti rotkon päällä kulkevan vaellusreitin varrelta. Hossan nähtävyyksien helmiin kuuluu myös Julman-Ölkyn pohjoispuolella piilevä Pirunkirkko, jolta laskevaa puroa kutsutaan Sateenkaarilähteeksi – eikä suotta. Purosta nimittäin voi nähdä koko sateenkaaren kirjon auringon paistaessa oikeasta kulmasta.

Hossan kansallispuistossa vieraillessa kannattaa tutustua myös kuuluisaan Somerjärven Värikallioon, jossa voi tutkia jopa 3 500–4 500 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Myös kanjonijärven keskivaiheilla voi järveltä käsin havaita kalliomaalauksia.

Hossaan suuntautuvalla matkalla voi vierailla myös Raatteen portin talvisotamuseossa ja tutustua uudistetun Hossan luontokeskuksen näyttelyihin.

Hossan aktiviteetit

Tekemistä Hossan kansallispuistossa riittää ympäri vuoden. Talvella kansallispuistossa kulkee 50 kilometrin retkilatuverkosto, ja myös fatbike- sekä lumikenkäretket ovat Hossassa hauskaa talvipuuhaa. Kesällä Hossassa voi viettää aikaa suomalaisten rakastamien aktiviteettien parissa: kalasta, marjasta, sienestä, pyöräile tai patikoi Hossan majesteettisissa maisemissa. Hossan kansallispuiston erikoisuus on erinomaiset sukellusmahdollisuudet – Hossan kirkasvetiset järvet ja lammet ovat sukeltajien suosiossa. Sukellusta harrastavien lempikohde on lähes 40 metriä syvä Öllörin suppalampi, jonka rannalla retkeilijöitä palvelee myös sukelluskeskus.

Hossan kansallispuisto tarjoaa myös liikuntarajoitteisille mahdollisuuden nauttia itäsuomalaisesta erämaaluonnosta. Hossan esteettömät reitit sekä osa tulentekopaikoista ja käymälöistä on mitoitettu pyörätuolilla liikkuvia retkeilijöitä ajatellen. Kansallispuistossa on myös laitureita, jotka mahdollistavat kalastuksen ja pääsyn veneeseen pyörätuolilla. Esteettömillä retkeilyreiteillä pääsee helposti kulkemaan myös lastenrattaiden kanssa. Esteettömiin reitteihin lukeutuu muun muassa Hossan kansallispuiston kauneimmaksi paikaksi kehuttu Muikkupuron mutka.

Majoittuminen Hossan kansallispuistossa

Telttailu on Hossa sallittua Karhunkainalon leirintäalueella, Jatkonjärven telttailualueella sekä Seipiniemen leiripaikalla. Kansallispuiston alueella on myös autio- ja varaustupia retkeilijöiden käyttöön.

Jos etsit viihtyisämpää majoitusta Hossan kansallispuiston lähistöltä, Gofinlandin laajassa valikoimassa riittää vaihtoehtoja luonnon keskellä sijaitsevista hirsimökeistä ja erämökeistä luksusluokan loma-asuntoihin ja huviloihin. Viihtyisä vuokramökki takaa edellytykset rentouttavalle lomalle Hossan kansallispuiston välittömässä läheisyydessä.

Katso lähialueilta myös