Huvipuistot Suomessa

Powerpark

Kauhavan Alahärmässä sijaitseva PowerPark on monipuolinen elämyspuisto, jossa on tarjolla yli 30 huvipuistolaitteen lisäksi runsaasti erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Huvipuisto on kuuluisa etenkin Suomen suurimmasta puuvuoristoradasta, maan korkeimmasta maailmanpyörästä sekä peräti 400-metrisestä vesivuoristoradasta. Vauhdikkaiden huvipuistolaitteiden jälkeen elämyksellistä lomapäivää voi jatkaa esimerkiksi mönkijäsafarilla, karting-radalla, raveissa tai huippumodernissa 5D-elokuvateatterissa. PowerParkissa voi vierailla myös Röllikylässä tai Kidiusfarmilla, jotka ovat etenkin perheen pienimpien mieleen. 

Majoitus Powerparkin lähellä

Powerpark

Kuva: www.powerpark.fi

Puuhamaa

Lapsiperheille suunnatun Puuhamaan vetovoima perustuu nimensä mukaisesti yhdessä puuhaamiseen ja liikunnallisiin aktiviteetteihin. Vuonna 1984 Janakkalan Tervakoskelle perustettu vapaa-ajan kohde  onkin ideaali vaihtoehto etenkin pienten lasten kanssa matkustaville lomailijoille. Puuhamaassa voi tehdä monenlaista: vilvoitella vesipuistossa, laskea liukumäkeä, hyppiä pomppulinnassa tai rentoutua rannan höyrysaunassa. Puuhamaa on kuuluisa myös formula-autoistaan, jotka tarjoavat vauhdikkaita elämyksiä kaikenikäisille osallistujille.

Majoitus Puuhamaan lähellä

Visulahti

Monipuolisuudestaan tunnettu Mikkelin Visulahti kuuluu Suomen suosituimpien lomakohteiden joukkoon. Koko perheelle suunnattu matkailukeskuksessa on mahdollista ihmetellä aidon näköisiä vahanukkeja, tutustua museoautoihin ja viettää kesäpäivää uima-altaassa. Siinä missä perheen pienimmät suosivat etenkin vesiliukumäistään ja pomppupaikoistaan tunnettua Dinosauriaa, varttuneemmillie suunnattu Xon-puisto tarjoaa runsaasti koettavaa paintballista ja mönkijäajelusta aina benji-hyppyyn asti.

Majoitus Visulahden lähellä

Visulahti Mikkelissä

Kuva: Visulahti

Tykkimäki

Kouvolassa sijaitseva Tykkimäen huvipuisto tarjoaa kävijälleen noin 30 huvipuistolaitetta, joissa riittää runsaasti koettavaa kaikenikäisille lomailijoille. Pienten kanssa matkustavat ilahtuvat huvipuiston laitteista, joihin alle 90-senttiset pääsevät veloituksetta maksavan aikuisen kanssa. Laitteiden lisäksi lapset suosivat myös metsän suojissa risteilevää Atreenalin-seikkailurataa ja Minimaatilaa, jossa on mahdollista tutustua moniin söpöihin eläimiin – muun muassa lampaisiin, pupuihin ja poneihin. Tykkimäki-päivästä saa isoimman ilon Park Hopper -rannekkeella, jolla pääsee huvipuiston lisäksi viereisen Aquaparkin altaisiin ja vauhdikkaisiin vesiliukumäkiin, sekä liikunnalliseen sisäpuistoon Actionparkiin.

Majoitus Tykkimäen lähellä

Tykkimäen huvipuisto

Kuva: Tykkimäki

Muumimaailma

Vaikka Naantalin Muumimaailmassa ei varsinaisia huvipuistolaitteita olekaan, kyseessä on silti yksi Suomen suosituimmista lomakohteista. Kauniilla Kailon saarella aivan Naantalin keskustan tuntumassa sijaitseva Muumimaailma tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaan suosituimpien Muumihahmojen – muun muassa Niiskuneidin, Muumipeikon, Nuuskamuikkusen ja Pikku Myyn seurassa. Muumimaailmassa voi myös seikkailla televisiosarjasta tutuissa maisemissa, tutustua Väskin seikkailusaareen tai piipahtaa päivän päätteeksi vaikka teatterissa.

Majoitus Muumimaailman lähellä

Muumimaailman ranta Naantalissa

Kuva: © Moomin Characters TM. Theme park created by Dennis Livson

Linnanmäki

Helsingin Linnanmäki on koko Suomen ensimmäinen huvipuisto, joka on tarjonnut elämyksiä lomailijoille vuodesta 1950 lähtien. Kävijämääriensä puolesta Linnanmäki on nykyään Suomen suosituin huvipuisto, joka vetoaa paitsi erinomaisella sijainnillaan myös monipuolisella laitetarjonnallaan. Vaikka Linnanmäellä onkin panostettu moderneihin huvipuistolaitteisiin, pitkän historian myötä huvipuistossa voi kokea myös nostalgista tunnelmaa. Varsinaisten laitteiden lisäksi Linnanmäki-päivänä voi tutustua merien pinnanalaiseen elämään Sea Lifessa tai käydä tähystämässä hulppeita maisemia Panoraama-näköalatornissa.

Vuokramökit Helsingissä ja Espoossa

Linnanmäki

Kuva: Linnanmäen huvipuisto

Särkänniemi

Särkänniemi on yksi kiistattomista klassikoista suomalaisista huvipuistoista puhuttaessa. Luonnonläheisellä alueella Tampereen keskustassa sijaitseva huvipuisto tarjoaa kävijälle kattavan laitetarjontansa lisäksi upeat puitteet kauniissa järvimaisemissa. Erinomaisen sijainnin lisäksi Särkänniemen suosioon vaikuttaa matkakohteen monipuolisuus, sillä huvipuistosta löytyy laitteiden lisäksi paljon muutakin nähtävää – esimerkiksi planetaario, akvaario, Koiramäen eläinpuisto, Sara Hildénin taidemuseo sekä kuuluisa Näsinneulan torni.

Majoitus Särkänniemen lähellä

Särkänniemen huvipuisto

 Kuva: Särkänniemen huvipuisto / Atacan Ergin