Kallio
mökki, Hyrynsalmi, 4 henkilöä

Kajaanista 88 km koilliseen, Luvanjärvi 20 m (pituus 8 km, leveys 2 km), matala, kova hiekka/sorapohja, laituri, oma vene, mahdolllisuus vuokrata perämoottoria.

Lautaverhoiltu lomatalo, rakennettu 1981, uudistettu 2018. Olohuone/keittiö, kaksi makuuhuonetta: toisessa parisänky (saa myös erilleen), toisessa kaksi sänkyä. Saunassa sähkökiuas, avokuisti. Lisäksi savusauna eri sopimuksesta. Perinteinen Kallio mökki sijaitsee Tololan lomien maaseutumatkailukohteessa. Alueella on mm. lasten leikkipaikka (mm. leikkimökki, puumaja ja laaja temmellys-ja pelikenttä, unohtamatta leikkimiseen sopivia uimarantoja), kaksi laavua, puugrilli.

Kauppa-auto 300 m. Hiihtokeskus UKKOHALLA 38 km. Vuokatti 82 km.

Harrastusmahdollisuudet Tololan Lomissa, alla olevat palvelut ovat käytettävissä kaikissa mökeissä.

Kalastus
Kalastusaluetta on koko Mikitänjoen vesistö, johon kuuluu kalarikas ja kuhistaan kuulu Luvanjärvi, jonka rannalla loma-asunnot sijaitsevat. Järven alapäässä on koskikaloistaan tuttu Luvankoski ja vielä alempana Kynäkosket. Kynäkoskista ongitut kalat kuvataan ja vapautetaan takaisin veteen.
Luvanjärvestä ylöspäin on perhokalastajien suosiossa oleva Mikitänjoki. Talvella verkkokalastus on hyvin antoisaa. Etupäässä tulee kuhaa joskin jokunen haukikin sekaan mahtuu.
Luvanjärveen kalastusluvat on hankkinut jo valmiiksi lomakylän isäntä. Koskiongintaan Luvankoskella ja Mikitänjoella luvat saa kännykällä numerosta 06060561441 tai Luvankoskella olevasta lippuautomaatista. Jos ei tärppää, niin tilalla on kalankasvatus altaat, joissa kasvatetaan kirjolohta. Altaiden välittömässä läheisyydessä on tulisijalla varustettu laavu. Laavulla voi nauttia altaasta itse ongittua ja loimutettua lohta.

Marjastus ja sienestys
Koko kainuu ja Hyrynsalmi ovat runsaasti metsämarjaa tuottavaa aluetta. Ensimmäisenä kypsyy hilla, lakka, miksi sitä kukin nimittää, heinäkuun puolen välin jälkeen. Seuraava kypsyy mustikka, jota yleensä voi alkaa poimimaan heinäkuun lopulla, sinne saakka kunnes pakkanen vien sadon. Puolukka kypsyy seuraavana elokuu puolessa välissä ja sitä voi poimia aina lumen tuloon saakka. Karpalo on viimeksi kypsyvä marja, syyskuun lopulla ja sitäkin voi poimia lumen tuloon saakka.
Sienestys alkaa heti alku kesästä ja sitä riittää läpi kesän. Sienestys alkaa korvasienistä ja päättyy suppilovahveroihin.

Melonta ja veneily
Melontaa ja veneilyä voi harrastaa Luvanjärvellä ja Luvanjärvestä lähtevässä kahdessa joessa, Mikitänjoessa sekä Kokkojoessa.

Metsästys
Metsästystä harjoitetaan metsästysseuran omilla mailla sekä valtion mailla. Hirvien metsästys tapahtuu pääsääntöisesti metsästysseuran vuokraamilla mailla. Jänistä ja lintua metsästetään valtion mailla ja seuran mailla. Vesilintua metsästetään Luva-Moisio kalastushoitokunnan vesialueilla.
Seuran mailla ja vesialueella metsästämiseen luvat hankkii isäntä. Valtion mailla metsästämiseen jokainen metsästäjä itse hankkii metsästysluvat. Metsästäjät majoitetaan loma-asuntoihin ja koirille on tilan pihapiirissä kolme koiratarhaa, jotka ovat katoksen alla ja lämmitettyjä.
Takalahden loma-asuntoon sallitaan viedä koirat ja kissat sisälle.

Hiihto
Hiihtämistä voi harrastaa tilan omilla laduilla, jotka kulkee mökkien lähimaastossa ja Luvanjärven jäällä. Ladulle pääse heti mökin portailta.

Pyöräily
Lomakylän lähialueella on hyvä metsä- ja kylätieverkosto, mikä tarjoaa pyöräilijöille mielenkiintoisia maisemanäkymiä ja moni-ilmeistä luontoa.

Perustiedot

Sijainti: Hyrynsalmi
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Kallio
Pinta-ala: 61 m²
Makuuhuoneiden määrä: 2
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 0
Kohteen ominaisuuksia: lapsiystävällinen, takka
Sauna: sisäsauna, sähkösauna
Luokitus: 4 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: sähkövalaistus
Kohdenumero: 180767

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: sähkölämmitys, ei, varaava takka
Rannan tyyppi: muu
Rannan kuvaus: Lapsiystävällinen ranta.
Viihde ja ajanviete: TV
Keittiön varusteet: mikroaaltouuni, astianpesukone
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: vesijohto
Tilat ja varustelu: suihku, pyykinpesukone, kuivauskaappi, WC
Lisätietoja ulkotiloista: kaasugrilli
Vapaa-ajan aktiviteetit: vaellus, laskettelu, luistelu, uinti, hiihto

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 1000 €/vko
varaustiedot päivitetty 19.03.2019
varaustiedot päivitetty 19.03.2019

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502

Nähtävää ja koettavaa lähialueella

Avaa Google Mapsissa