Ikaalinen vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Ikaalinen – Mökit ja majoitus

Pirkanmaan kesäkaupunkien ykköskastiin kuuluva Ikaalinen on kuin tehty mökkilomaa varten. Eri tasoiset ja kokoiset vuokramökit, loma-asunnot ja muunlainen majoitus Ikaalisista löytyy helposti Gofinlandin avulla. Houkuttelisiko uniikki ja tilava hirsihuvila, hyvin varusteltu mökki Kyrösjärven rannalla, luksusmainen loma-asunto Ikaalisten Kylpylän ja kaupungin palvelujen läheisyydessä tai lumoava vuokramökki luonnon helmassa Seitsemisen kansallispuiston laidalla? Kylpylä- ja luontokaupunki Ikaalinen tarjoaa tekemistä joka makuun matkailijoiden ikään, kokoon ja matkaseuraan katsomatta.

Kansallispuiston ja kylpylän lisäksi Ikaalinen tunnetaan erityisesti kansainvälisestikin kuuluisasta Sata-Häme Soi -tapahtumasta. Harmonikkamusiikin ympärille rakentunut Sata-Häme Soi -festivaali on alan suurin tapahtuma Suomessa. Sen yhteydessä järjestetään vuosittain Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailut sekä nuorille varietee- ja viihdemusiikin taitajille suunnattu kansainvälinen Primus Ikaalinen -kilpailu.

Ikaalinen – nähtävyydet ja aktiviteetit

Nimi Ikaalinen tuo monelle mieleen Ikaalisten Kylpylän, eikä syyttä – onhan Ikaalisten Kylpylä Pohjoismaiden suurin viihdekylpylä. Monipuolisuutensa ansiosta järven rannalla sijaitseva kylpylä onkin loistava matkakohde koko perheelle mihin vuodenaikaan tahansa. Allasosaston lisäksi Ikaalisten Kylpylässä voi hemmotella erilaisilla hyvinvointihoidoilla tai vaikkapa herkutella kylpylän monissa ravintoloissa. Gofinlandin avulla löydät näppärästi ympärivuotiseen lomailuun sopivat mökit ja muut majoitusvaihtoehdot Ikaalisten Kylpylän välittömästä läheisyydestä.

Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita Ikaalisissa ovat myös Ikaalisten kotiseutumuseo, Fredrika Sofian kirkko ja kellotapuli, Keisari Aleksanteri II:n vuonna 1858 perustama Wanha Kauppala arvokkaine rakennuksineen sekä Kauppilan Matkailutila, jonka historia yltää aina 1500-luvulle asti.

Ikaalisissa löydät helposti hauskaa tekemistä koko perheelle. Kylpylähuvien ohessa voit osallistua Wanhan Kauppalan opastetuille kierroksille tai Luomajärven Hevoskievarin ratsastusretkille, pelata golfia kauniissa jokimaisemissa, löylytellä saunafestivaaleilla, kalastaa Ikaalisten kuuluisilla kuhavesillä tai lähteä jännälle mönkijä- tai moottorikelkkasafarille harjumaisemien halki.

Ikaalisten luontokohteet

Ikaalinen on luontoa rakastavan mökkilomailijan paratiisi. Ikaalisten tunnetuin luontokohde on kaupungin koillisosassa sijaitseva Seitsemisen kansallispuisto, jossa voit patikoida yhdessä eteläisen Suomen vanhimmista metsäalueista. Seitsemisen kansallispuistossa voi tutustua 1900-luvun alun elämään kesäisin avoinna olevassa Koveron kruununmetsätorpan perinnetilalla. Vuokraa mökki Ikaalisista läheltä Seitsemisen kansallispuistoa ja patikoi puiston luontopoluilla tai vaella vaikka koko 60 kilometrin mittainen retkeilyreittien verkosto. Seitsemisen luontokeskus näyttelyineen on luontotiedon aarreaitta, josta saat lisätietoja sekä Seitsemisen että Helvetinjärven kansallispuiston luonnosta, nähtävyyksistä ja retkeilymahdollisuuksista.

Toinen vaikuttava luontokohde Ikaalisissa on Hämeenkankaan laaja harjualue soineen, jäkälikköineen ja mäntymetsineen. Vaihteleva luonto tarjoaa erinomaiset puitteet kaikenlaiseen retkeilyyn ja luonnossa oleskeluun. Järvien ympäröimä Ikaalinen on myös erinomainen kohde melonnan, SUP-lautailun tai veneilyn ystäville. Lähde vesille suoraan vuokramökin laiturista tai nauti luonnon rauhasta oman mökin suojissa saunoen, uiden ja kalastaen.

Löydä vuokramökki Ikaalisista

Oli mielessäsi kylpyläloma, kaupunkivierailu, luontoretket tai kalastusmatka, Gofinland auttaa löytämään juuri tarpeisiisi sopivan mökin Ikaalisista. Majoitu lähellä Ikaalisten keskustan palveluja tai kaukana ihmisvilinästä Seitsemisen kansallispuiston laidalla. Tasokkaat loma-asunnot ja vuokramökit antavat eväät kiireettömään lomaan kauniissa Ikaalisten kaupungissa.

Katso lähialueilta myös

Lue myös