Vuona, eräkämppä
mökki, Inari, 2+3 henkilöä

Rovaniemeltä 345 km pohjoiseen, Inarista 14 km, Muddusjärvi/Pitkävuono 10 m, hirsimökki Syrminiemen isossa saaressa, matala ranta, kova, kivinen pohja, soutuvene Terhi 440, sekä 5 hv Yamaha 4 tahti perämoottori (asiakas tuo bensiinin), laituri. Järven pituus 20 km, Pitkävuonon leveys mökin kohdalla 200 m. Kulku kesällä Pitkävuonon yli veneellä (soutumatka n. 500 m).

Hirsimökki, sisältä paneloitu, rakennettu 1970 ja remontoitu 2017, tuvassa vuodesohva, makuuhuoneessa kerrossänky, verannalla sohva.

Juomavesi lähteestä 400 m tai tuodaan mukana. Lähdevettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme sen keittämistä. Mökissä ei viemäröintiä. Valaistuksena öljyvalo ja kynttilät. Kämppä lämmitetään tuvan puuhellalla (hellaleivinuuni). Makuuhuoneessa ja verannalla myös puukamiinat.
Erillinen sauna, jossa löylyhuone, pukeutumistila ja terassi. Vesi saunaan kantamalla järvestä 10 m, kiuassäiliö.
Ulkokäymälä. ERÄKÄMPPÄ: Eräkämpät soveltuvat parhaiten tukikohdaksi kalastus- vaellus- tai metsästysreissulle. Eräkämppien varustelu ja taso on usein muita lomamökkejä vaatimattomampi. Kohdetta ei esilämmitetä ennen varauksen alkua. Kämpän siivouksesta loman aikana ja jälkeen huolehtii asiakas. Pitkien etäisyyksien takia huolto ei tarkasta kämppää kaikkien asiakkaiden jälkeen. Jos kohde on saapuessasi siivoamatta tai siellä on puutteita, ota välittömästi yhteyttä kohteen huoltajaan soittamalla. Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi.

Erähenkinen mökki ison ja kalaisan järven rannalla saaressa. Muddusjärvestä käytetään myös nimiä Mutusjärvi ja Muttusjärvi. Soveltuu erityisesti kalastuksen, metsästyksen ja marjastuksen harrastajille. Metsästys- ja kalastusmahdollisuus omalla 130 hehtaarin alueella. Alueella erämaalampia, joissa taimenta, siikaa ja rautua. Kahden lammen rannalla tulistelumahdollisuus laavuilla. Verkkokalastusmahdollisuus myös kalaisalla Muddusjärvellä (viiden verkon kalastuslupa ja verkkoja käytettävissä). Veneenlaskupaikat Muddusjärveen Sikovuonossa 4 km ja Hyljelahdessa 5 km. Viehekalastus Muddusjärvessä kalastonhoitomaksulla, (www.eraluvat.fi).
Ympärillä olevat virkistyskalastusalueet (www.eraluvat.fi): Inarin Erämaa 1564, Inarin retkeilyalue 1579, Inarijärvi 1580 sekä Juutuanjoki 1578. Juutuanjoelle on matkaa n. 10 km. Maisemiltaan upea Juutua on yksi maamme arvostetuimmista perhokalastuskohteista, jonka maine perustuu Inarijärvestä nousevaan erityisen kookkaaseen taimeneen. Myös harjusjokena Juutua on erinomainen.

Valtionmaiden metsästysalueet 1607 Kaamanen ja 1608 Muotkatunturi, joka on myös tunnettu, perinteinen riekkoalue (ks. www.eraluvat.fi).

Muotkatunturin (www.luontoon.fi/muotkatunturi; ei merkittyjä reittejä, soveltuu vain kokeneille retkeilijöille) ja Otsamotunturin retkeilyalueen (www.luontoon.fi/inari) polut ja reitit lähistöllä. Polut ja tienpohjat soveltuvat hyvin myös retkipyöräilyyn.
Inarin keskustan palvelut 14 km (esim. bensa-asema, 2 ruokakauppaa, ravintoloita, perinnekäsityö- ja matkamuistomyymälöitä, varustevuokraamo), Ylä-Lapin Luontokeskus ja Saamenmuseo Siida 14 km, Saamelaiskulttuurikeskus Sajos 14 km. Kaamasen kylä 17 km.
Inarissa järjestetään erilaisia tapahtumia, esim. Ijahis Idja -musiikkifestivaalit elokuussa, kesäisin kylän satamasta tehdään katamaraaniristeilyjä Inarijärven Ukonkivelle.

HUOM. kulku kämpälle: Päätieltä käännytään vajaan 1 kilometrin pituiselle metsäautotielle. Metsätie järven rantaan on kivinen ja kuoppainen ja vaatii erityisesti henkilöauton kuljettajalta kokemusta ajaa huonommallakin tiellä. Mikäli autossa on matala maavara, metsätielle ei ole asiaa. Tällöin auton pysäköinti on metsätien alkupäässä valtatien varrella (n. 1 km kämpältä), samoin talvella ja lumisena aikana, loppumatka suksilla tai lumikengillä. Myös mahdollisuus moottorikelkan vuokraukseen, asiakkaalla oltava oma polttoaine. Uraluvan voi ostaa Ylä-Lapin Luontokeskus Siidasta (Inari), Metsähallituksen Ivalon palvelupisteestä tai netistä (www.eraluvat.fi/maastoliikenne).

Vuona on varattavissa 1.6. - 31.10. sekä 15.2. - 30.4. välisinä aikoina.

Perustiedot

Sijainti: Inari
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Vuona, eräkämppä
Pinta-ala: 35 m²
Makuuhuoneiden määrä: 1
Vuodepaikkojen määrä: 2
Lisävuoteiden määrä: 3
Rakennusvuosi: 1970
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 1 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: valaistus kynttilöillä
Kohdenumero: 664764

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: lämmitys puuhellalla, juomavesi lähteestä, kamiina
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ulkokäymälä

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 499 €/vko
varaustiedot päivitetty 22.03.2023
varaustiedot päivitetty 22.03.2023

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502

Nähtävää ja koettavaa lähialueella

Avaa Google Mapsissa