Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Isojärven kansallispuisto - Mökit ja majoitus

Isojärven kansallispuistossa kalliot, jyrkänteet, solisevat purot, pienet lammet ja suot tekevät metsämaastosta vaihtelevan. Kuhmoisen ja Jämsän rajoilla sijaitseva kansallispuisto on kuin ikkuna menneisyyteen. Ajan saatossa muodostuneiden rotkojen läheisyyteen rakennetut metsureiden kämpät antavat osviittaa siitä, minkälaista savotta-aikoina on ollut. Vanhoja kämppiä löytyy pitkin kansallispuistoa. Isojärven kansallispuistosta löytyy luonnonsuojelualueita, erämaista luontoa ja lehtomaista kasvillisuutta. Tämä 28 km2 kokoinen kansallispuisto tarjoaa mukavia hetkiä lyhyempien päiväreittien parissa, mutta Isojärveltä löytyy myös pidempiä reittejä.

Heretyn reitit

Reitit kansallispuistoon lähtevät Heretyn kämppäkahvilan yhteydestä, joka rakennettiin talvella 1946-47. Silloin kämppä toimi savottamiehien tukikohtana ja työpisteenä. Nykyään kämppäkahvilassa on majoitustoimintaa. Sinne pääsee huoltamaan vaelluksesta väsyneitä raajoja. Heretyn 3,5 km pitkä luontoreitti tutustuttaa kävijät alueen metsätalouteen ja perinteisiin. Heretyn reittejä voi soveltaa matkan aikana ja lähteä kulkemaan pidempiä reittejä kansallispuistossa. Matkan varrella voi törmätä myös yhteen Suomen kuuluisimpaan siirtolohkareeseen, joka lepää kolmen suuren jalkakiven päällä.

Kukkulan kuningas

Isojärven suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu siirtolohkare, jota kutsutaan Kukkulan kuninkaaksi. Tämä siirtolohkare on muovautunut alueelle tuhansia vuosia sitten, kun avomeri vielä peitti alueen. On myös pohdittu, että Kukkulan kuningas olisi muinainen palvontapaikka entisaikojen suomalaisille. Noin 10 tonnia painava jättimäinen kivi lepää kolmen jalkakiven päällä.

Isojärven reitit ja palvelut

Kansallispuiston reitit vievät vaeltajan monille erilaisille luontoalueille. Suurin osa reiteistä, kuten Lortikanvuoren reitti on vaikeakulkuinen korkeuserojen takia. Isojärven kansallispuiston reitit ovat merkitty oranssilla tai punaisella maalilla luontoon ja Kalalahdesta lähtevät reitit ovat merkitty sinisellä maalilla. Aikanaan Heretyn ja Lortikan kämppien välille lapioimalla tasoitettu polkupyörätie palvelee nyt patikka- ja maastopyöräilyreittinä.

Heretyn kämpällä toimii kesäkahvila, josta saa tuoreita leivonnaisia ja muita paikallisia herkkuja. Kämpän terävä pää majoitti aiemmin työnjohtoa ja nykyisin kansallispuiston kävijöitä. Kämpän yhteydessä on myös tunnelmallinen sauna, jonne pääsee huoltamaan väsynyttä kehoa. Lortikan kämppä puiston sydämessä on varattavissa isompien ryhmien yöpymiseen.

Isojärven kansallispuisto ja majoitus

Gofinlandin sivuilta löydät mökit ja viihtyisän majoituksen Isojärven kansallispuiston lähistöltä. Mökit ovat eri tasoisia ja kokoisia ja varmasti jokainen löytää valikoimasta omaan tarpeeseen sopivan majoituksen. Tutustu vuokramökkitarjontaamme ja löydä itsellesi paras majoitusvaihtoehto.

Katso lähialueilta myös