Aktiviteetti

Metsäretki Hyvinkään Sveitsiin

Järvenpää

Tämä retki on toteutettavissa ympäri vuoden. Talvisin haasteita on hieman enemmän lumitilanteesta riippuen.

Retken kohteena meillä on Hyvinkään Kytäjärven pohjoispuoleiset Usmin aarniometsät, joissa risteilee paljon polkuja. Usmin metsissä on paljon villieläimiä, soita ja lampia sekä myös kohtalaisen suuria korkeuseroja. Alueen kallioista onkin menneiden jääkausien aikana hioutunut paljon hienoa hiekkaa salpausselän eteläpuoleisille alueille - täältä Uudenmaan läänin savi on lähtöisin. Usmin metsät sijaitsevat kolmostien länsipuolella Hyvinkäällä.

Retken kohteen polkureitistö on muokattavissa osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Voimme yhdistää retkeen myös vierailun Hyvinkään Rautatiemuseossa tai Seikkailupuistossa.

Jaa Facebookissa

Perustiedot

Lisätiedot: Tämä retki on muokattavissa osallistujien toiveiden mukaan. Voimme lähteä liikkeelle Helsingistä ja ajamme n. 60km matkan kolmostietä pohjoiseen Hyvinkään alueelle ja kuljemme metsäpolkuja pitkin alueella sijaitsevalle tulentekopaikalle, jossa voimme opetella sytyttämään nuotion perinteisellä tavalla ilman sytytintä tai tulitikkuja sekä paistaa lettuja tai makkaraa.
Soveltuvuus: Tämä retki sopii matkailijoille, jotka haluavat kokea oikeanlaisen metsäretken aarniometsään, lähellä Helsinkiä. Metsän hiljaisuus ja luonto Usmin metsässä on ainutlaatuista, verrattuna ruuhkaisiin kansallispuistoihin.
Vaativuus: Helppo
Kelpoisuus: Ketunretket koostuu auktorisoiduista ja ammattitaitoisista matkaoppaista, jotka ovat erikoistuneet Suomen luontoon ja hyvinvointiin. Oppaamme Timo on erä- ja luonto-opas ja Arja hyvinvointimatkailuun erikoistunut perinnesaunottaja.
Vakuutukset: Ketunretket ei tarjoa retkeläisille vakuutuspalveluja. Suosittelemme että retkeläiset varmistavat oman vapaa-ajan vakuutuksensa voimassaolon.
Osoite: Jouninkuja 2, 04420, Jouninkuja 2
Kielet: englanti suomi
Linkit: http://www.ketunretket.fi

Varaa heti

Järjestäjä

Ketunretket
Jouninkuja 2
04420 Järvenpää
+358405430597 timo.repo@saunalahti.fi
Avaa Google Mapsissa