Aktiviteetti

Retki Vallisaareen ja Kuninkaansaareen

Järvenpää

Vallisaari linnoitettiin Suomen Suuriruhtinaskauden aikana 1809 - 1917, eikä sinne ollut muilla kuin sotilailla asiaa. Suomen itsenäistyttyä saaret siirtyivät suoraan Suomen armeijan hallintaan niiden strategisen sijainnin vuoksi, ja saarille rakennettiin puolustusjärjestelmiä, jotka olivat sotien aikana erittäin tärkeässä osassa.

Vuonna 2016 puolustusvoimat poistuivat saarilta raivattuaan siellä tapahtuneiden onnettomuuksien sinkoamia räjähteitä ja jätteitä maastosta.

Nykyisin saaret ovat Metsähallituksen hallinnassa ja ylläpidossa ja saaret aukaistiin matkailulle. Ketunretket järjestää opastettuja retkiä saarelle. Kesäksi 2021 on suunniteltu Vallisaareen Helsinki Biennaali taidetapahtuma, joka jo kerran siirrettiin tulevaisuuteen koronaviruspandemian vuoksi.

Ketunretket tuottaa opastettuja retkiä saarille. Oppaamme ovat Metsähallituksen kouluttamia, ja voimme tarvittaessa viedä erityisluvalla asiakkaita myös saaren toistaiseksi suljetuille alueille. Saarten luonto on erityislaatuinen ja säilyttänyt kasveja ja eläimiä, joita muualta harvoin löytää.

Opastettujen retkien aikana kerromme tarinoita saarten historiasta Ruotsi-Suomen ajalta lähtien, Viaporin kapinan (1906) kautta nykyaikaan. Saarilla kerrotaan tarinaa jopa päättömänä hirtetystä everstistä - voiko se olla totta? Kummitteleeko hän täällä vielä??

Jaa Facebookissa

Perustiedot

Lisätiedot: Retkemme alkaa Helsingin Kauppatorilta, keisarinnan kiven luota. Nousemme pienehköön laivaan, joka vie meidät Vallisaaren satamaan Torpedolahdelle. Satamasta lähdemme kiertämään ensin Aleksanterin Kierroksen Vallisaaren ympäri, kuullen retken aikana historiallisia faktoja, fiktioita ja hauskoja tapahtumia sarten historiasta. Aleksanterin kierroksen jälkeen palaamme takaisin Torpedolahdelle pitämään tauon, jonka aikana saamme nauttia kevyen lounaan.Tämän jälkeen jatkamme Kuninkaansaaren kierrokselle. Reittimme kiipeää Kuninkaansaaren tykistölinnoitukseen ja poikkeaa saaren eteläiselle rantakalliolle. Kierroksen jälkeen palaamme Torpedolahdelle ja nousemme kauppatorille menevään laivaan.
Soveltuvuus: Tämä retki soveltuu matkailijoille, joita kiinnostaa militäärikohteet, joita rakennettiin Helsinkiä suojaamaan. Molemmilla saarilla kulkeminen tapahtuu hiekkapäällysteisiä tai kivisiä polkuja ja teitä pitkin, joten jalkineiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Pyydämme huomioimaan myös säätilojen mahdollisen vaihtelun.
Vaativuus: Moderate
Kelpoisuus: Ketunretket koostuu auktorisoiduista ja ammattitaitoisista matkaoppaista, jotka ovat erikoistuneet Suomen historiaan, luontoon ja hyvinvointimatkailuun. Oppaamme Timo on erä- ja luonto-opas ja Arja hyvinvointimatkailuun erikoistunut perinnesaunottaja.
Vakuutukset: Ketunretket ei tarjoa retkeläisille vakuutuspalveluja. Suosittelemme että retkeläiset varmistavat oman vapaa-ajan vakuutuksensa voimassaolon.
Osoite: Jouninkuja 2, 04420, Jouninkuja 2
Kielet: englanti suomi
Linkit: https://www.ketunretket.fi/vallisaaritour.html

Varaa heti

Järjestäjä

Ketunretket
Jouninkuja 2
04420 Järvenpää
+358405430597 timo.repo@saunalahti.fi
Avaa Google Mapsissa