Aktiviteetti

Piknikretki Suomenlinnaan

Järvenpää

Retken oppaat ovat auktorisoituja Helsingin ja Suomenlinnan oppaita, ja tuotamme historiapohjaisia kävelykierroksia linnoituksessa. Vierailemme paikoissa jonne normaalisti turistit eivät tietänsä löydä. Retkemme alkaa Helsingin kauppatorin rannasta, josta siirrymme lautalla Suomenlinnan Rantakasarmin laituriin. Linnoitussaarella kävelymatkaa on n. 4 kilometriä. 
Retken aluksi poikkeamme saaren ruokakaupassa noutamassa eväitä jotka tulemme nauttimaan saaren eteläisillä rantakallioilla.

Retken oppaat kertovat Helsingin ja Suomenlinnan historiasta kiinnostavia tarinoita. Saamme kuulla ajasta, jolloin Suomi oli osa suurta Ruotsin valtakuntaa n. 600 vuoden ajan, sen jälkeisestä 110 vuoden ajasta  Suomen Autonomisena Suuriruhtinaskuntana venäjän keisarikunnassa, sekä itsenäisyyden alusta nykypäiviin asti. Tavoitteena on saada kerrottua retkeläisille mielenkiintoisella tavalla Suomenlinnan liittyminen maailmanhistorian tapahtumiin.

Vierailemme myös Suomenlinnakeskuksen museossa, viivähtäen puolisen tuntia keskuksen elokuvateatterissa katsoen linnoituksen historiasta kertova dramatisoitu elokuva. Retken reitti kulkee normaalin turistireitin ulkopuolisia kujia ja polkuja pitkin, kestäen n. 5-6 tuntia mukaanlukien lauttamatkat. Tämän kaltaista valmis-evästelyretkeä ei ole saatavissa Suomenlinnan myyntikanavien kautta. Retken vetäjät ovat ammattioppaita Helsingissä, Vallisaaressa, Suomenlinnassa ja ovat erikoistuneet alueen rikkaaseen kulttuuriin.

Jaa Facebookissa

Perustiedot

Lisätiedot: Tämä päiväretki voidaan aloittaa erikseen sovittavasta paikasta, esimerkiksi asiakasryhmän hotellilta, risteilysatamasta tai lentokentältä. Aloituspaikka sovittava tilattaessa. Suositeltava aloituspaikka on Helsingin Kauppatorin Keisarinnan Kivi-obeliskin juurella. Retken hinta sisältää lauttayhteyden hinnan HSL-lautalla saarelle ja takaisin.
Soveltuvuus: Suomenlinnan piknik-retki soveltuu matkailijalle, joka kykenee kävelemään n. 4 kilometriä pitkin mukulakivipäällysteisiä kujia, pimeitä tunneleita sekä vaeltamaan rantakallioilla ja historian myötään tuomilla hiekkavalleilla.
Vaativuus: Low
Kelpoisuus: Ketunretket on kahden ammattioppaan perustama yhteisö, joka tarjoaa monenlaisia retkiä Suomen kaupunki- ja luontokohteisiin sekä Perinnesaunottajan palveluja. Toiminta-alueinamme meillä on Helsinki, Tuusula, Hyvinkää sekä Porvoo.
Vakuutukset: Ketunretkien asiakkaita ei ole erikseen vakuutettu, joten suosittelemme asiakkaillemme pitämään voimassa oman matkavakuutuksen.
Osoite: Jouninkuja 2, 04420, Jouninkuja 2
Kielet: englanti suomi
Linkit: https://www.ketunretket.fi/opastetut-retket-192865-592612.html

Varaa heti

Järjestäjä

Ketunretket
Jouninkuja 2
04420 Järvenpää
+358405430597 timo.repo@saunalahti.fi
Avaa Google Mapsissa