Kanta-Häme

Kanta-Häme
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Vuokramökit

Kanta-Häme - Vuokrattavat mökit ja vapaa-ajan asunnot

Lähde mökkeilemään onnellisten ihmisten sydänmaahan Hämeeseen! Hämeen maakunta on helposti saavutettavissa, vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Hämeessä nautit upeista kulttuurimaisemista ja vehreästä luonnosta. Voit seikkailla maaseudulla Hämeen aktiivisissa kylissä tai viettää virkistävän kaupunkiloman monipuolisten palveluiden äärellä. Mökkiläisille lähiruokaa tuottavat lukuisat tilamyymälät ja lähiruokapuodit, joissa voi usein myös kahvitella ja ihastella tilan eläimiä.

Hämeen Härkätie Turun linnasta Hämeen linnaan johdattaa tutustumaan Hämeen rikkaaseen historiaan. Härkätien varrelta löydät mielenkiintoisia tutustumiskohteita ja Hämeen linnan muurien suojassa voit uppoutua keskiaikaiseen tunnelmaan. Häme on lasinpuhaltajien ja käsityöläisten seutua. Lasitaiteen historiaan voit tutustua Riihimäellä Suomen Lasimuseossa, ja Hyttikorttelin lasistudioissa sekä Iittalan Lasitehtaalla näet lasinpuhalluksen ammattilaiset työssään. Pääset ehkä itsekin kokeilemaan lasinpuhallusta. Forssan alueella on pitkät perinteet kankaanpainannassa ja tekstiiliteollisuudessa. Jokioisilla pääset vanhan ajan tunnelmaan historiallisen museorautatien höyryjunan kyydissä tai retkeillen resiinalla kauniissa maalaismaisemissa.

Mökkilomalla luontoaktiviteetteja kaipaaville löytyy monenlaista puuhaa. Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot ovat mahtavia paikkoja patikointiin, Evon retkeilyalueella saatat kohdata majavan ja Aulangon luonnonsuojelualueella pääset ihailemaan kansallismaisemaa, josta Hämeenlinnassa syntynyt kansallissäveltäjämme Jean Sibelius on saanut inspiraation Finlandia Hymniin. Hämeen upeissa luontokohteissa pääset pyöräilemään metsäpoluille, melomaan pitkin jokia ja järviä, joogaamaan metsän keskellä tai SUP-lautailemaan kohti auringonlaskua.

Katso lähialueilta myös

Lue myös