Kittilä

Kittilä
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Kittilä – mökit ja majoitus

Pohjoinen Kittilä tarjoaa matkailijalle sekä luonnon rauhaa että vauhdikkaita aktiviteetteja. Kun etsit majoitusta Kittilästä, Gofinlandin valikoimasta löydät runsaasti vaihtoehtoja; houkuttelisiko pieni ja kodikas erämökki, kaikilla mukavuuksilla varustettu loma-asunto tai ehkäpä hulppea luksusmökki? Kittilästä löytyy majoitusta joka makuun.

Tekemistä Kittilässä kesällä ja talvella

Kittilän matkailun suurimpia vetovoimatekijöitä ovat henkeäsalpaavan kaunis luonto, puhdas ilma sekä erinomaiset matkailupalvelut. Luontoa arvostavalle matkailijalle Kittilästä löytyy kauniita tuntureita, ihania hillasoita sekä puhdasvetisiä järviä.

Tekeminen ei takuulla lopu kesken, siitä Kittilän aktiviteetit pitävät huolen. Laskettelun lisäksi talvella Kittilässä voi osallistua vauhdikkaalle moottorikelkka-, poro- tai huskysafarille tai lähteä joko opastetuille tai omatoimisille lumikenkäily- ja hiihtoretkille. Illan tullen Kittilässä houkuttelee revontulien valokuvaus.

Kesällä Kittilän aktiviteetit vievät kalastuksen, koskenlaskun ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa patikoinnin tai maastopyöräilyn pariin. Entäpä miltä kuulostaisi melontaretki Kittilän keskiyön auringon alla?

Mielenkiintoista nähtävää Kittilässä

Kittilän nähtävyydet koostuvat paitsi kävijämääriltään Suomen suosituimmasta kansallispuistosta, silmiä hivelevistä tunturi- ja metsämaisemista, revontulista ja valoisista kesäöistä, myös kiehtovista kulttuurikohteista. Kittilän museot, taidegalleriat ja näyttelyt sekä Carl Ludvig Engelin suunnittelema kaunis Kittilän puukirkko tarjoavat nähtävää kulttuurinnälkäisille.

Kesällä Kittilässä kannattaa käydä rotkomaisen Taatsijärven ääreltä löytyvän kalliopilarin luona. Kittilän upea luontokohde Taatsin Seita kuului aikoinaan Pohjois-Suomen mahtavimpiin palvonta- ja uhripaikkoihin. Talvella Kittilän kiehtovin nähtävyys on lumikylä Lainio SnowVillagen uskomaton Game of Thrones -jäähotelli, jossa palvelevat myös jäägalleria, jääravintola ja jääbaari – näissä kannattaa vierailla, kun vietät mökkilomaa Kittilässä.

Kittilän palvelut matkailijalle

Kittilän monipuoliset palvelut tekevät mökkilomasta vaivatonta mihin vuodenaikaan tahansa. Kittilässä sijaitseva Levin lomakeskus on avoinna ympäri vuoden. Lukuisten ravintoloiden, majoitus- ja ohjelmapalvelujen sekä matkailuneuvonnan lisäksi Levillä järjestetään runsaasti mielenkiintoisia tapahtumia.

Kittilän vuokramökit ja loma-asunnot sijaitsevat usein lähellä palveluja, ravintoloita ja ruokakauppoja. Kulkuyhteydet Kittilään ovat hyvät kaikkialta Suomesta. Kittilän lentoasema sijaitsee vain kuuden kilometrin päässä Kittilän keskustasta. Linja-autolla pääsee Kittilään lähimmiltä rautatieasemilta Kolarista ja Rovaniemeltä.

Missä Kittilä sijaitsee

Kittilä sijaitsee läntisessä Lapissa lähellä Yllästä. Leville on Kittilästä matkaa ainoastaan 16 kilometriä. Kittilän naapurikuntia ovat Rovaniemen ja Kolarin lisäksi Muonio, Inari, Enontekiö ja Sodankylä. Jos saavut Kittilään omalla autolla, ajomatka Helsingistä Kittilään kestää alle 12 tuntia.

Pohjoinen Kittilä on lumoava matkakohde joka vuodenaikaan. Kittilässä sijaitsee tuhansia lomamökkejä ja vapaa-ajanasuntoja, joiden joukosta löytyy mihin tahansa tarpeeseen sopiva majoitus. Kittilän matkailu on vilkasta ympäri vuoden, minkä ansiosta sopiva lomamökki löytyy niin yksin kuin perheen kanssa matkustaville ja jopa ison työ- tai kaveriporukan yhteiselle mökkilomalle.

Löydä vuokramökki Kittilästä

Etsitpä sitten vuokramökkiä talven laskettelureissulle, kevään hiihtolomalle, kesän yöttömän yön vaellukselle tai syksyn ruskaretkelle, Kittilään kannattaa ehdottomasti tulla kauempaakin. Varaa majoitus Kittilästä ja vietä unelmiesi loma viihtyisässä mökissä tuntureiden keskellä.

Katso lähialueilta myös

Lue myös