Kolin kansallispuisto

Kolin kansallispuisto
Majoitus ja Mökit

Tutustu vuokramökkeihin

Koli – Majoitus ja mökit

Kun matkakohteena on Koli, majoitus löytyy helposti Gofinlandin kautta. Valitse luonnonläheinen mökki kansallismaiseman kupeesta tai hulppea huvila Kolin kansallispuiston laidalta. Gofinlandista löydät palvelujen lähellä sijaitsevia vuokramökkejä, retkeilyyn erinomaisesti sopivia erämökkejä sekä kaikilla mukavuuksilla varusteltuja loma-asuntoja, joten valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun. Selaa valikoimaamme ja löydä sinulle sopivin majoitus Kolilta.

Kolin luonto ja kulttuurimaisema

Itä-Suomessa sijaitseva jylhien vaarojen Koli on yksi Suomen tunnetuimmista luonnonmuodostelmista, joka on ollut suosittu retki- ja lomakohde jo pitkään. Koli onkin inspiroinut monia tunnettuja suomalaistaiteilijoita aina Sibeliuksesta Järnefeltiin. Kolin ensimmäiset luontopolut avattiin virallisesti jo vuonna 1896, joten näissä maisemissa pääset retkeilemään legendojen jalanjäljissä. Ei liene epäselvää, miksi Koli on yksi Suomen tunnetuimmista kansallismaisemista.

Kolin aluetta hallitsee Kolin kansallispuisto, joka on jaettu kolmeen erilaiseen vyöhykkeeseen. Ensimmäisellä vyöhykkeellä sijaitsee Kolin korkein huippu, Ukko-Koli, joka on kansallismaiseman kuuluisin näkymä. Huipulle on mukava patikoida, mutta alueella pääsee kulkemaan myös maisemahissin kyydissä, jolloin Ukko-Kolin huipulle jää kavuttavaa vain vähän.

Toisella vyöhykkeellä pääsee tutustumaan paikalliseen kulttuuri- ja maatalousmaisemaan pihoineen ja laitumineen. Kolmannelta vyöhykkeeltä löytyy mielenkiintoista suojeltua vaaraluontoa.

Kolin nähtävyydet ovat ainutlaatuisia – patikoi ihailemaan auringonnousua Mäkrävaaran laelle ja piipahda Kolin Pirunkirkossa, 33 metrin mittaisessa ja z-kirjaimen muotoisessa lohkareluolassa, jonne voi poiketa kätevästi Herajärven kierrokselta.

Monipuolisia aktiviteetteja Kolin mökkilomalle

Kolin aktiviteetit liittyvät luonnossa liikkumiseen ja maisemista nauttimiseen. Kolin kansallispuiston alueelta löytyy lukuisia erilaisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä, jotka tarjoavat nähtävää ja koettavaa useamman päivän ajaksi. Kolin pisimmät reitit ovat haastavia maaston vaihtelevuuden vuoksi, mutta samalla myös todella palkitsevia hienoine maisemineen. Mökkimajoitus Kolin seudulla varmistaa, että retkeilyreitit ovat helposti saavutettavissa koko loman ajan.

Talvilomailijoiden iloksi Kolilta löytyy myös oma hiihtokeskus, jonka rinteillä pääsee nauttimaan kansallismaisemista vauhdikkaiden aktiviteettien lomassa. Yhteensä kuuden rinteen joukosta löytyy myös kaksi vaikeaksi luokiteltavaa mustaa rinnettä, joten Koli tarjoaa haastetta myös kokeneemmille laskijoille. Talvikaudella Kolilla on myös erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon, lumikenkäilyyn ja moottorikelkkailuun – äläkä unohda autoilua Pielisen poikki Kolin jäätiellä.

Retki lumisten tykkypuiden täyttämässä metsässä on elämys, joka elää muistoissa pitkään, ja Koli onkin Suomen eteläisin paikka, jossa puut keräävät tykkylunta oksilleen. Upeiden maisemien ansiosta Koli on loistava kohde myös valokuvaukseen ympäri vuoden.

Varaa vuokramökki tai muu majoitus Kolilta

Luonnon rauhassa yöpymistä rakastaville retkeilijöille telttailu ja riippumatossa yöpyminen Kolin kansallispuistossa on sallittua vain merkityillä paikoilla.

Jos kaipaat Kolin kansallispuistossa retkeilyn ajaksi kattoa pääsi päälle, Kolin majoitusvaihtoehtoja ovat mökkien ja luhtiaittojen lisäksi eritasoiset huvilat ja lomahuoneistot. Vuokramökkien lisäksi tarjolla on myös hotellimajoitusta. Kolin mökit sijaitsevat erinomaisilla paikoilla hiihtokeskuksen, retkeilyreittien ja aktiviteettien välittömässä läheisyydessä. Varaa sinulle sopivin majoitus Kolilta ja valmistaudu lomaan Suomen kauneimmissa maisemissa.

Katso lähialueilta myös

Lue myös