Kolin kansallispuisto

Kolin kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Kolin kansallispuisto - Vuokrattavat mökit ja vapaa-ajan asunnot

Gofinland tarjoaa vuokramökit ja majoitukset Kolin kansallispuiston lähistöltä. Itä-Suomessa sijaitseva jylhien vaarojen Koli on yksi Suomen tunnetuimmista luonnonmuodostelmista. Suosittuna retki- ja lomakohteena Koli on toiminut jo pitkään. Alueen ensimmäiset luontopolut avattiin virallisesti jo vuonna 1896! Koli onkin inspiroinut monia tunnettuja suomalaistaiteilijoita Sibeliuksesta Järnefeltiin. Ei liene epäselvää, miksi Koli on osa Suomen kansallismaisemaa.

Kolin aluetta hallitsee Kolin kansallispuisto, joka on jaettu kolmeen erilaiseen vyöhykkeeseen. Ensimmäisellä vyöhykkeellä sijaitsevat Kolin korkein huippu, joka on kansallismaiseman kuuluisin näkymä. Huipulle on mukava patikoida, mutta alueella kulkee myös maisemahissejä. Toisella vyöhykkeellä pääsee tutustumaan paikalliseen kulttuuri- ja maatalousmaisemaan pihoineen ja laitumineen. Kolmannella vyöhykkeeltä löytyy mielenkiintoista suojeltua vaaraluontoa.

Kolin alueen suosituimmat aktiviteetit liittyvät luonnossa liikkumiseen ja maisemista nauttimiseen. Alueelta löytyy monia erilaisia luonto- ja patikkapolkuja, joilla saa kulumaan muutamasta tunnista muutamaan päivään. Pisimmät reitit ovat haastavia maaston vaihtelevuuden vuoksi, mutta samalla myös todella palkitsevia hienoine maisemineen. Alueella toimii kaksi hiihtokeskusta, joista löytyy muun muassa yksi Suomen jyrkimmistä laskettelurinteistä.

Kolilta löytyy monenlaista majoitusta. Tavanomaisen hotellimajoituksen lisäksi Kolin alueella on laajasti mökkejä. Kolin mökit sijaitsevat sopivasti lähellä keskeisimpiä kohteita, mm. laskettelukeskusten yhteydessä. Mökkien lisäksi Kolilta löytyy komeita huviloita.

Katso lähialueilta myös

Lue myös