Kolin kansallispuisto

Kolin kansallispuisto
Majoitus

Tutustu vuokramökkeihin

Kolin kansallispuisto – Majoitus ja mökit

Gofinland tarjoaa parhaat mökit ja viihtyisimmän majoituksen Kolilta. Laaja valikoimamme pitää sisällään palveluiden lähellä sijaitsevia vuokramökkejä, retkeilyyn erinomaisesti sopivia erämökkejä sekä kaikilla mukavuuksilla varusteltuja huviloita, joten valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun. Selaa valikoimaamme ja löydä sinulle sopivin majoitus Kolilta!

Majoitus Kolin kansallispuiston lähellä

Itä-Suomessa sijaitseva jylhien vaarojen Koli on yksi Suomen tunnetuimmista luonnonmuodostelmista, joka on toiminut suosittuna retki- ja lomakohteena jo pitkään. Koli onkin inspiroinut monia tunnettuja suomalaistaiteilijoita aina Sibeliuksesta Järnefeltiin. Kolin ensimmäiset luontopolut avattiin virallisesti jo vuonna 1896, joten näissä maisemissa pääset retkeilemään legendojen jalanjäljissä. Ei liene epäselvää, miksi Koli on yksi Suomen tunnetuimmista kansallismaisemista.

Kolin aluetta hallitsee Kolin kansallispuisto, joka on jaettu kolmeen erilaiseen vyöhykkeeseen. Ensimmäisellä vyöhykkeellä sijaitsee Kolin korkein huippu, Ukko-Koli, joka on kansallismaiseman kuuluisin näkymä. Huipulle on mukava patikoida, mutta alueella pääsee myös maisemahissin kyydissä. Toisella vyöhykkeellä pääsee tutustumaan paikalliseen kulttuuri- ja maatalousmaisemaan pihoineen ja laitumineen. Kolmannelta vyöhykkeeltä löytyy mielenkiintoista suojeltua vaaraluontoa.

Monipuolisia aktiviteetteja mökkeilyn lisäksi

Kolin alueen suosituimmat aktiviteetit liittyvät luonnossa liikkumiseen ja maisemista nauttimiseen. Alueelta löytyy lukuisia erilaisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä, jotka tarjoavat nähtävää ja koettavaa useamman päivän ajaksi. Kolin pisimmät reitit ovat haastavia maaston vaihtelevuuden vuoksi, mutta samalla myös todella palkitsevia hienoine maisemineen.

Talvilomailijoiden iloksi Kolilta löytyy myös oma hiihtokeskus, jonka rinteillä pääsee nauttimaan kansallismaisemista vauhdikkaiden aktiviteettien lomassa. Yhteensä kuuden rinteen joukosta löytyy myös kaksi vaikeaksi luokiteltavaa mustaa rinnettä, joten Koli tarjoaa haastetta myös kokeneemmille laskijoille. Talvikaudella Kolilla on myös erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon, lumikenkäilyyn ja moottorikelkkailuun. Retki lumisten tykkypuiden täyttämässä metsässä on elämys, joka elää muistoissa pitkään. Upeiden maisemien ansiosta Koli onkin loistava kohde myös valokuvaukseen.

Varaa majoitus tai mökki Kolilta

Kolilta löytyy monenlaista majoitusta, sillä mökkien lisäksi tarjolla on myös huoneistoja ja hotellimajoitusta. Kolin mökit sijaitsevat erinomaisilla paikoilla hiihtokeskuksen, retkeilyreittien ja aktiviteettien välittömässä läheisyydessä. Varaa sinulle sopivin majoitus Kolilta ja valmistaudu lomaan Suomen kauneimmissa maisemissa!

Katso lähialueilta myös

Lue myös