Kuutinkämppä
mökki, Kouvola, 6 henkilöä

Kuutinkämppä on rakennettu vuonna 1987 retkeilykäyttöön. Kämppä sijaitsee Repovedellä, aivan Kuutinlahden rannassa. Sinne pääsee maitse Olhavalta Kuutinlahdelle vievää polkua pitkin, rannassa on kanoottilaituri.

Ruskiasalmessa on majaa pitänyt jo muinoin herra Löppönenkin, eikä suotta. Kauniit maisemat, oma rauha ja retkikohteiden helppo saavutettavuus ovat Kuutinlahden kämpän valttikortteja. Parhaimmillaan kämppä toimii esimerkiksi perheille, retkeilijöille, melojille, kiipeilijöille ja pienille kaveriporukoille. Jos ryhmä tarvitsee lisää tilaa, Metsähallituksen Mustavuoren kodasta saa helposti kamiinalla lämmitettävää majoitustilaa. Kota sijaistee muutaman sadan metrin päässä Kuutinkämpästä.

Kämpän tyyppi ja piha

Kämppä jakaantuu kolmeen osaan, eteiseen ja saunaan sekä tupaan. Vieressä on myös puuliiteri ja kuivakäymälä. Kämppässä ei ole sähköä eikä peruslämpöä. Lämmitys hoituu kevyttakalla. Tupa on tunnelmallinen ja rauhallisella paikalla. Se on alun perin ollut autiotupakäytössä, josta muistutuksena on alkuperäiset kattoparrut autenttisella värillään sekä terassilla lähellä harjaa oleva "Älä riko luonnon rauhaa" kyltti. Kämppä pitää yöpyjistään edelleen hyvää huolta, saunan lämmössä voi rentoutua päivän päätteeksi ja seuraavan päivän reittiä voi kartalta suunnitella illan hämärtyessä kynttilän valossa.

Kevyttakka pitää tuvan lämpimänä ja tuulen sekä tuiverruksen ulkona tarjoten yöpyjille leppoisat yöunet. Tuvassa on keittiönurkkaus, pirttipöytä sekä kerrossängyt 6 henkilölle. Keittiönurkkauksesta löytyvät pannut  ja kattilat sekä ruokailuvälineet.

Kämppä soveltuu 6 hlölle eikä tätä saa ylittää. Muut majoitteet pihapiirissä ovat sallittuja kunhan kämpän maksimi (6 hlöä) kapasiteetti ei ylity.  Mikäli ryhmäsi on suurempi, voit varata viereisen Mustavuoren kodan jolla saat 5-6 lisämajoituspaikkaa. Lisäksi suosittelemme tutustumaan 8 hlön Savottakämppään ja 8 hlön Pihkapirttiin sekä isommille ryhmille suunnattuun Valkjärven Varausleirialueeseen.

Sijainti

Kämppä sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Saarijärven sisääntulosta Mustalamminvuoren juuressa Kuutinlahden rannalla. Kämpälle ei ole kulkuoikeutta maitse moottoriajoneuvolla. Kämpän rantaan voi tilata Venetaksin.

Varustelu
 • Keittonurkkaus ja nestekaasuliesi
 • Tehokas ja isolla lasiluukulla varustetty kevyttakka tuvan lämmittämiseen (Ei peruslämpöä)
 • Sauna, lämminvesisäiliö. Rannassa on mahdollista käydä uimassa (varottava luonnonmukaista pohjaa).
 • Talvisin varusteluun kuuluu kaira ja avantopumppu
 • Rannassa on kanoottilaituri
 • Viileäsäilytystila ulkona maakellarissa
 • Ruokailuvälineet 8:lle
 • 2 kpl kattiloita, kahvipannu ja paistinpannu (kaasuliedelle ja kevyttakalle, ei nuotiolle)
 • Juomavesikanisteri
 • astianpesuaineet, siivousvälineet
 • Kerrossängyt vaahtomuovipatjoilla, petareilla, tyynyillä ja huovilla (2kpl 200x140 cm alavuoteita, 2 kpl 200x80 cm ylävuoteita)
 • Ulkotulipaikka kämpän edessä (kivikehä)
 • Liiterin puut ovat pätkittyjä, kämpältä löytyy kirves pilkkomista varten.
 • Liiterin yhteydessä kuivakäymälä
 • Lähin kaivo Olhavalla (n. 1km).

Huom! Kynttilät, WC-paperit tai liinavaatteet eivät kuulu palveluvarustukseen. Kämpällä ei ole sähköjä.

Muista aina ottaa mukaan: Tuikkuja, WC-paperia, taskulamppu, tulitikkuja ja makuupussi/oma liinavaatteet.

Kuutinkämppä 360 (Talvikuvat) Kämpän varaaminen ja käyttö

Kämppä on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 13:sta lähtöpäivän klo 10.30:een. Vuokralainen saa mennä kämpälle vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista toimitetaan varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainkaapissa kämpällä. Vuokraajalle toimitetaan varatun kohteen avainkaappiin kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Kämppä tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Repovedelle nauttimaan.

Kuutinkämpällä noudatetaan roskatonta retkeilyä. Biojätteen voi laittaa kuivakäymälään kuivikkeen seassa ja poltettavat roskat (EI alumiinivuorattuja tai metallia sisältäviä materiaaleja) voi polttaa saunan uunissa tai kamiinassa. Poltettavia roskia ei kuitenkaan saa jättää seuraavalle saapujalle "sytykkeiksi". Kaikki muu jäte on kuljetettava pois. Kämpälle ei saa myöskään jättää mitään ruoka-aineita.

Lemmikkieläimet

Siistit koirat ovat sallittuja Kuutinkämpässä. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet on suojattu asianmukaisesti, mikäli koira on mukavuudenhaluinen ja tykkää nukkua sängyssä. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne korjattava ehdottomasti pois ja vietävä käymälän taakse metsään kompostoitumaan. 

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen lemmikkieläimiä koskeva osa ennen varausta.

Ehd

Perustiedot

Sijainti: Kouvola
Repoveden kansallispuisto / Repovesi National Park, 52920 VOIKOSKI

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Kuutinkämppä
Pinta-ala: 30 m²
Makuuhuoneiden määrä: 1
Vuodepaikkojen määrä: 6
Rakennusvuosi: 1987
Peruskorjausvuosi: 2015
Kohdenumero: 245769
Lisätietoa: Kohteen lisätiedot

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Rannan tyyppi: järvi
Rannan kuvaus: Rannassa on kanoottilaituri.
Astiasto: astiasto 8 hengelle
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Aivan Kuutinkämpän vieressä kohoaa Mustalamminvuori, jonka päällä on näkötorni. Noin kilometrin päässä on vaikuttava Olhavanvuori, yksi Suomen suosituimmista kiipeilykalliosta. Noin 1,5 km päässä on Kuutinkanava, entisöity uittoränni. Kuutinkämpän yhteydessä on itsepalvelumelontatukikohta, josta voi vuokrata kanootteja.

Liikenneyhteydet ja etäisyydet

Liikenneyhteydet: Kämpälle ei ole kulkuoikeutta maitse moottoriajoneuvolla. Kämpän rantaan voi tilata Venetaksin.

Kohdetta vuokraa

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
Katso yhteystiedot
Niittymäentie 13
46110 Tuohikotti
Puh. 0400 718 248
Avaa Google Mapsissa