Pihkapirtti
mökki, Kouvola, 8+2 henkilöä

Pihkapirtti sijaitsee aivan Repoveden kansallispuiston keskellä, Mustanlammen rannalla, n. 300m päässä Olhavasta. Pirtti on 1990-luvun puolella mäntyhirsistä rakennettu sininen mökki, jossa on oma ranta Mustalammelle sekä kauniit maisemat, joihin piirtyy vahvasti vastapäätä pirttiä oleva Mustavuori.

Pirtin tyyppi ja piha

Pihkapirtti on 1990-luvulla rakennettu hirsirakenterinen erämökki. Mökissä on keittiö, tilava tupa, sauna, sivukammari sekä majoitusparvi. Ulkoa löytyvät käymälärakennus ja kotalaavu sekä kaksi pöytäpenkkiä. Omassa rannassa on laituri. Mökki on talviasuttava, mutta pidämme pirtin pääsääntöisesti talvet tauolla.

Pirtti soveltuu 8 hlölle eikä tätä saa ylittää. Mikäli ryhmäsi on suurempi, suosittelemme tutustumaan 10-12 hlön Savottakämppään. Telttojen pystyttäminen pirtin vieressä olevalle kankaalle ei ole sallittua.

Sijainti

Pirtti sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Saarijärven sisääntulosta Olhavanvuoren läheisyydessä Mustalammen rannassa. Pirtin pihaan on kulkuoikeus yhdellä ajoneuvolla.

Lokakuun lopusta eteenpäin talven tulo voi johtaa siihen, että kulku Pihkapirtille ei onnistu ajoneuvolla. Vastaavasti keväällä huhtikuusta toukokuun alkuun ajoneuvolla kohteeseen pääsee vasta sitten, kun lumi on poistunut ja tieura kantaa. Näinä aikoina vuokraajan tulee aina varautua siihen, että kulku pirtille tapahtuu vain patikoiden.

Tervarumpu ei missään tilanteessa ole vastuussa vuokralaisen ajoneuvosta tai siitä, että tieura Pihkapirtille on kulkukelpoinen. Ajoneuvolla

Perustiedot

Sijainti: Kouvola
Repoveden kansallispuisto / Repovesi National Park, 52920 VOIKOSKI

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Pihkapirtti
Pinta-ala: 60 m²
Vuodepaikkojen määrä: 8
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 1992
Kohdenumero: 245770
Lisätietoa: http://www.tervarumpu.fi/majoitus/pihkapirtti

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Rannan tyyppi: lampi
Rannan kuvaus: Mustalampeen laskee puro ylempänä olevasta kirkasvetisestä Valkjärvestä. Laskupuro vastaavasti sijaitsee lammen eteläpäässä, josta vesi kulkeutuu Kuutinlahteen. Pihkapirin oma ranta syvenee nopeasti muutamaan metriin. Pohjassa on runsaasti puista tullutta kariketta, josta syystä pohja on tumma.
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Keittiönurkkauksen varustelusta löytyy seuraavaa: keittiökaapistot ja tiskipöytä, kaasuhella, kaasujääkaappi, 2 kpl kattiloita, paistinpannu, kahvipannu, lautasia, laseja, kahvimukeja, kulhoja, aterimet, paistinlastat, ottimet. Tiskaamista varten vateja, tiskiharjat ja tiskiaine. Välineistö on mitoitettu 8 hlö:lle.
Astiasto: astiasto 10 hengelle
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Pihkapirtti sijaitsee keskellä puistoa, joten luonnollisesti pirtin ohi kulkevat retkeilyreitit. Keskeinen sijainti mahdollistaa erittäin hyvin sopivan mittaisten päiväretkien toteuttamisen ja vierailun alueen hienommilla näköalapaikoilla. Kuutinlahden melontatukikohdasta noin 500 metrin päästä voi vuokrata kanootin ja lähteä melomaan vaikkapa Lapinsalmen riippusillalle tai Kuutinkanavalle. Pirtin vieressä sijaitsevalle Olhavanvuorelle on mahdollista tilata palveluna kiipeilyaktiviteetteja. Lisäksi pirtille voi tilata eräruokailun erämestarin toteuttamana.

Kohdetta vuokraa

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
Katso yhteystiedot
Niittymäentie 13
46110 Tuohikotti
Puh. 0400 718 248
Avaa Google Mapsissa