Pihkapirtti
mökki, Kouvola, 8+2 henkilöä

Pihkapirtti sijaitsee aivan Repoveden kansallispuiston keskellä, Mustanlammen rannalla, n. 300m päässä Olhavasta. Pirtti on 1990-luvun puolella mäntyhirsistä rakennettu sininen mökki, jossa on oma ranta Mustalammelle sekä kauniit maisemat, joihin piirtyy vahvasti vastapäätä pirttiä oleva Mustavuori.

Pirtin tyyppi ja piha

Pihkapirtti on 1990-luvulla rakennettu hirsirakenterinen erämökki. Mökissä on keittiö, tilava tupa, sauna, sivukammari sekä majoitusparvi. Ulkoa löytyvät käymälärakennus ja kotalaavu sekä kaksi pöytäpenkkiä. Omassa rannassa on laituri. Mökki on talviasuttava, mutta pidämme pirtin pääsääntöisesti talvet tauolla.

Pirtti soveltuu 8 hlölle eikä tätä saa ylittää. Mikäli ryhmäsi on suurempi, suosittelemme tutustumaan 10-12 hlön Savottakämppään. Telttojen pystyttäminen pirtin vieressä olevalle kankaalle ei ole sallittua.

Sijainti

Pirtti sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Saarijärven sisääntulosta Olhavanvuoren läheisyydessä Mustalammen rannassa. Pirtin pihaan on kulkuoikeus yhdellä ajoneuvolla.

Lokakuun lopusta eteenpäin talven tulo voi johtaa siihen, että kulku Pihkapirtille ei onnistu ajoneuvolla. Vastaavasti keväällä huhtikuusta toukokuun alkuun ajoneuvolla kohteeseen pääsee vasta sitten, kun lumi on poistunut ja tieura kantaa. Näinä aikoina vuokraajan tulee aina varautua siihen, että kulku pirtille tapahtuu vain patikoiden.

Tervarumpu ei missään tilanteessa ole vastuussa vuokralaisen ajoneuvosta tai siitä, että tieura Pihkapirtille on kulkukelpoinen. Ajoneuvolla siirtyminen Pihkapirtille on aina vuokraajan omalla vastuulla.

Varustelu
 • Keittonurkkaus ja nestekaasuhella
 • Nestekaasujääkaappi
 • Juomavesikanisteri. Lähin kaivo Olhavalla, 200 metriä.
 • Tuvassa avotakka lämmittämiseen (Ei peruslämpöä).
 • Puulämmitteinen sauna, lämminvesisäiliö.
 • Oma ranta ja laituri.
 • Ruokailuvälineet 8 hlölle
 • Kahvipannu, paistinpannu ja kaksi kattilaa
 • Yläkerran parvella 8 patjaa sekä peitot ja tyynyt
 • Puuvaja ja kuivakäymälä
 • Kotalaavu
 • Kirves pilkkomista varten.

Huom! Kynttilät, WC-paperit tai liinavaatteet eivät kuulu palveluvarustukseen. Pirtillä ei ole sähköjä.
Muista aina ottaa mukaan: Tuikkuja, WC-paperia, taskulamppu, tulitikkuja ja makuupussi.

Pirtin varaaminen ja käyttö

Pihkapirtti on varattavissa kolmena vuodenaikana. Talvet pirtti on tauolla. Pirtin saatavuudesta loka-marraskuussa ja huhti-toukokuussa päätetään vasta lähempänä kyseisiä ajankohtia. Voimassaolevan saatavuuden saat tarkistettua aloittamalla varausprosessin.

Pirtti on varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää useampi kohde ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sitten, kun kaikki haluamasi kohteet ovat korissa. 

Pirtti on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 12:sta lähtöpäivän klo 10:een. Vuokralainen saa mennä pirtille vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista toimitetaan maksuvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainkaapissa. Vuokraajalle toimitetaan varatun kohteen avainkaappiin kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon enintään kaksi tuntia ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa  heti varauksen päättyessä samaan avainkaappiin, mistä se noudettiin. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Pirtti tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Repovedelle nauttimaan.

Pihkapirtillä noudatetaan roskatonta retkeilyä. Biojätteen voi laittaa kuivakäymälään kuivikkeen seassa ja poltettavat roskat (EI alumiinivuorattuja tai metallia sisältäviä materiaaleja) voi polttaa saunan uunissa tai takassa. Poltettavia roskia ei kuitenkaan saa jättää seuraavalle saapujalle riesaksi. Kaikki muu jäte on kuljetettava pois. Pirtille ei saa myöskään jättää mitään ruoka-aineita.

Lemmikkieläimet

Säkäkorkeudeltaan alle 50 cm ja siistit koirat ovat sallittuja Pihkapirtissä. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet on suojattu asianmukaisesti, mikäli koira on mukavuudenhaluinen ja tykkää nukkua sängyssä. Pihkapirtissä on lakattu mäntylattia, joten koiran "ruovittelua" pitää välttää kaikilla mahdollisilla keinoilla. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne korjattava ehdottomasti pois ja vietävä polun toiselle puolelle metsään kompostoitumaan.

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen lemmikkieläin kohta ennen varausta.

PS. Mikäli koirasi on yli 50 cm, suosittelemme Kuutinkämppää.

Ehdot

Pirtin varajaa on täysimääräisesti vastuussa koko pirtistä sekä myös kavereistaan. Tutustu ehtoihin ennen varaustasi: Ehdot.

Perustiedot

Sijainti: Kouvola
Repoveden kansallispuisto / Repovesi National Park, 52920 VOIKOSKI

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Pihkapirtti
Pinta-ala: 60 m²
Vuodepaikkojen määrä: 8
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 1992
Kohdenumero: 245770
Lisätietoa: http://www.tervarumpu.fi/majoitus/pihkapirtti

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Rannan tyyppi: lampi
Rannan kuvaus: Mustalampeen laskee puro ylempänä olevasta kirkasvetisestä Valkjärvestä. Laskupuro vastaavasti sijaitsee lammen eteläpäässä, josta vesi kulkeutuu Kuutinlahteen. Pihkapirin oma ranta syvenee nopeasti muutamaan metriin. Pohjassa on runsaasti puista tullutta kariketta, josta syystä pohja on tumma.
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Keittiönurkkauksen varustelusta löytyy seuraavaa: keittiökaapistot ja tiskipöytä, kaasuhella, kaasujääkaappi, 2 kpl kattiloita, paistinpannu, kahvipannu, lautasia, laseja, kahvimukeja, kulhoja, aterimet, paistinlastat, ottimet. Tiskaamista varten vateja, tiskiharjat ja tiskiaine. Välineistö on mitoitettu 8 hlö:lle.
Astiasto: astiasto 10 hengelle
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Pihkapirtti sijaitsee keskellä puistoa, joten luonnollisesti pirtin ohi kulkevat retkeilyreitit. Keskeinen sijainti mahdollistaa erittäin hyvin sopivan mittaisten päiväretkien toteuttamisen ja vierailun alueen hienommilla näköalapaikoilla. Kuutinlahden melontatukikohdasta noin 500 metrin päästä voi vuokrata kanootin ja lähteä melomaan vaikkapa Lapinsalmen riippusillalle tai Kuutinkanavalle. Pirtin vieressä sijaitsevalle Olhavanvuorelle on mahdollista tilata palveluna kiipeilyaktiviteetteja. Lisäksi pirtille voi tilata eräruokailun erämestarin toteuttamana.

Kohdetta vuokraa

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
Katso yhteystiedot
Niittymäentie 13
46110 Tuohikotti
Puh. 0400 718 248
Avaa Google Mapsissa