Savottakämppä
mökki, Kouvola, 8+2 henkilöä

Saarijärven Savottakämpällä on pitkä historia Repoveden kulkijoiden majoittamisessa. 1950-luvun lopulla rakennettu kämppä tarjosi reilun vuosikymmenen ajan yösijan ja majapaikan Repoveden savotoiden työmiehille. Kämpässä tylsässä päässä oli toistakymmentä petipaikkaa, joissa majoittui tekomiehiä eli metsätyömiehiä ja rahdinajajajia eli hevosmiehiä sekä tietenkin kipinämikko, joka huolehti kämpällä ulkotöistä ja polttopuista. Terävässä päässä asuivat Kämpän kymppi, eli pomo sekä emäntä. Kämpän toimintaa sääteli kämppälaki.

Rakenne ja tilat

Savottakämpässä on kolme erillistä huonetta, Kympin toimisto, emännän huone ja Tylsänpää. Kymppi oli kämpän pomo ja johti metsätöitä. Emäntä hoiti murkinat ja yleisen siisteyden pidon. Tylsässä päässä elelivät työmiehet. Tylsäpää oli myös erotettu seinällä keittiöstä, jotteivät olleet emännän jaloissa. Ruoka tarjoiltiin Keittiöstä Tylsänpäähän avoinna olevasta elämän luukusta.

Majoituskäyttö

Saarijärven Savottakämpällä pääsee tänäpäivänä majoittumaan aidon metsäisissä tunnelmissa.

Yksi Repoveden helmistä

Saarijäven Savottakämpän saunan rannasta avautuva maisema on yksi Repoveden kansallispuiston helmistä. Upea pallopanoraama löytyy visitrepovesi.fi -palvelusta.

Majoituskäyttö ja henkilömäärät

Kympin ja emännän huoneissa on kerrosvuoteet, joiden alapeti on 120 cm ja yläpeti 80 cm leveä Kuhunkin mahtuu 2-3 hlöä. Laajemmassa Tylsässä päässä vastaavasti on 2 kpl kerrossänkyjä eli yhteensä 4 kpl petipaikkoja. Vuoteet ovat 80 cm leveitä. Kämpän maksimi henkilömäärä on 8. Tätä henkilömäärä ei ole mahdollista ylittää ilman lupaa. Vuoteissa on valmiina patjat, huovat ja tyynyt.

Palvelut ryhmille

Savottakämpän rakenteet ja ympäristö tukevat hyvin ryhmiä ja heille tuotettuja palveluja. Majoittumisen osalta kämppä itsessään majoittaa maksimissaan 8 hlöä ja isolle pihalle on mahdollista laittaa telttoja. 

Ryhmän (yli 8 hlöä) tulee aina olla yhteydessä varaustenhallintaan varauksen tekemiseksi osoitteeseen info@tervarumpu.fi tai puhelinnumeroon +358 400 718 248.

Ryhmältä veloitetaan majoittumisen lisäksi ryhmämaksu 100 eur/varaus (sis. alv). Tällä maksulla katetaan kohteeseen kohdistuva suurempi kuormitus (käymälät, polttopuu, maastonkuluminen jne.) sekä kohdetarkistus ryhmän vierailun jälkeen. Ryhmien tulee kiinnittää erityistä huomiota siivoukseen, sillä liikaantuminen ja roskaantuminen on merkittävästi nopeampaa ryhmän kanssa. 

Kämppävarustelu
 • Keittiö, jossa nestekaasuliesi, nestekaasujääkaappi
 • Tehokas puuhella, joka myös toimii glykolikierron lämmityskattilana (Ei peruslämpöä)
 • Sauna, lämminvesisäiliö. Rannassa on mahdollista käydä uimassa (Hiekkapohjainen, mutta runsaasti isoja kiviä)
 • Rannassa on laituri
 • Ruokailuvälineet
 • 2 kpl kattiloita, kahvipannu ja paistinpannu (kaasuliedelle ja puuhellalle, ei nuotiolle)
 • astianpesuaineet, siivousvälineet
 • Kerrossängyt vaahtomuovipatjoilla, tyynyillä ja huovilla 
 • Ulkotulipaikka kämpän vieressä
 • Liiterin puut ovat pätkittyjä, kämpältä löytyy kirves pilkkomista varten.
 • Oma kompostoiva kuivakäymälä 
 • Lähin kaivo Tolosentalolla (n. 300 m).

Huom! Kynttilät, WC-paperit tai liinavaatteet eivät kuulu palveluvarustukseen. Kämpällä ei ole sähköjä.

Sauna

Kämpän oma pieni rantasauna on yksinomaan kämpän varaajan käytössä.

Pihapiiri

Savottakämpän pihapiiri alkaa kämpän omalta puomilta ja jatkuu saunan rantaan. Piha on kokonaisuudessaan kämpän vuokralaisen käytössä.

Piha on pidettävä siistinä koko majoittumisen ajan. Pihapiirissä ei saa majoittua millään erillisellä majoitteella ilman lupaa. 

Ruoanlaitto

Kämpässä on kaasulla toimiva liesi. Lisäksi ruokaa voi taikoa ulkona. Kämpän edestä löytyy tulipaikka. Tolosen talolta löytyy kaivo.

Lemmikkieläimet

Savottakämpään on sallitua tuoda 1-2 siistiä koiraa. Isommista koiramääristä on aina oltava yhteydessä etukäteen. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet ja huovat on suojattu asianmukaisesti, mikäli koira on mukavuudenhaluinen ja tykkää nukkua sängyssä. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne ehdottomasti korjattava pois ja vietävä kuivakäymälan takaiseen metsään kompostoitumaan.

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen lemmikkieläimiä koskeva kohta ennen varausta.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Kämppä tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Repovedelle nauttimaan.

Savottakämpällä noudatetaan roskatonta retkeilyä. Biojätteen voi laittaa kuivakäymälään kuivikkeen seassa ja poltettavat roskat (EI alumiinivuorattuja tai metallia sisältäviä materiaaleja) voi polttaa saunan uunissa tai kamiinassa. Poltettavia roskia ei kuitenkaan saa jättää seuraavalle saapujalle "sytykkeiksi". Kaikki muu jäte on kuljetettava pois. Kämpälle ei saa myöskään jättää mitään ruoka-aineita.

Varausaika

Kämppä on varattavissa klo 13:sta lähtöpäivän aamun klo 10 asti.

Ehdot

Tutustu ehtoihin ennen varausta.

Savottakämpällä on myös edelleen voimassa vuoden 1924 Wanha kämppälaki, jota tulee noudattaa. ;)

Perustiedot

Sijainti: Kouvola
Kuismantie 985, 47910 HILLOSENSALMI

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Savottakämppä
Pinta-ala: 130 m²
Makuuhuoneiden määrä: 3
Vuodepaikkojen määrä: 8
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 1957
Kohdenumero: 280346

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: Pieni puulämmitteinen Sauna.
Rannan tyyppi: järvi
Rannan kuvaus: Rannassa on laituri. Hiekkapohjainen matala ranta soveltuu myös lapsille. Laiturilta ei kuitenkaan saa hyppiä, sillä pohjassa on paljon isohkoja kiviä.
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Oma keittiö, jossa kaasuliesi, kaasujääkaappi ja puuhella.
Astiasto: astiasto 12 hengelle

Kohdetta vuokraa

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
Katso yhteystiedot
Niittymäentie 13
46110 Tuohikotti
Puh. 0400 718 248
Avaa Google Mapsissa