Verlan uittotupa
mökki, Repovesi - Verla, Kouvola, 4+2 henkilöä

Verlan uittotuvan omisti aikoinaan Mäntyharjun uittoyhdistys. Se tarjosi tiettävästi erityisesti lentojätkille yöpaikan rankan työpäivän päätteeksi. Uittotuvan vieressä oli aikoinaan suurempi uittokämppä, joka myöhemmin on purettu pois. Verlan uittotupa on osa maailmanperintökohteen rakennuskantaa ja kuuluu suojelukokonaisuuteen. Se on myös osa Puun tie -melontareittiä Repoveden kansallispuistosta Verlaan.

Tupa oli pitkään piilossa yleisöltä, mutta keväällä 2014 se päätettiin ottaa osaksi Puun tie -melontareittiä yhtenä majoituskohteena. Rakennuksen katto ja ulkopinnat kunnostettiin joitakin vuosia sitten ja keväällä 2014 Kymenlaakson ammattikorkeakoulun restauroinnin opiskelijat kunnostivat rakennuksen sisältä. Tavoitteena on ollut pitää tupa mahdollisimman lähellä sitä tunnelmaa, joka siellä vallitsi entisaikaan.

Verlan mökkien kämppien varaustenhallinnasta ja huollosta vastaa Repovalkea Oy. Mökit ja kämpät omistaa ja ylläpitää UPM-Kymmene Oyj. Kohteet ovat osa maailmanperintöä.

Uittotuvan tyyppi, piha ja ranta
Verlan uittotupa on 1900-luvun alkupuolella rakennettu ja hetki sitten kunnostettu puurakenteinen tupa, jossa on eteinen ja avoin tupa. Ulkoa löytyy kuivakäymälä ja oma tulipaikka. Tupa sijaitsee Verlan kalliomaalauskalliolla Verlankosken niskalla. Ranta on kallioinen ja kivikkoinen ja virtaukset ovat voimakkaat. Tupa soveltuu 4-6 henkilölle. Mikäli ryhmäsi on suurempi kuin mainittu, ole yhteydessä ennen varaustasi.

Sijainti
Uittotupa sijaitsee Verlan ytimessä kalliomaalauskalliolla. Kulku tuvalle on patosillalta lähtevää kapeaa uraa pitkin kävellen. Ajoneuvon voi j&

Perustiedot

Sijainti: Kouvola
Kartisapolku, 47850 VERLA

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Verlan uittotupa
Pinta-ala: 25 m²
Makuuhuoneiden määrä: 1
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 2
Sauna: rantasauna
Kohdenumero: 280349
Lisätietoa: Kämppä on rakennettu 1900-luvun alussa. Tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä.

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: Uittotuvalla ei ole omaa peseytymismahdollisuutta vaan sauna 1 on vuokralaisen varattavissa. Saunavuoro varataan erikseen.
Rannan tyyppi: joki
Rannan kuvaus: Kallioinen ranta, jossa voimakas virtaus.
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Keittiönurkkaus on toteutettu vanhan puuhellan yhteyteen.
Astiasto: astiasto 6 hengelle
Tilat ja varustelu: puucee
Vapaa-ajan aktiviteetit: nähtävyyksien katselu, vaellus, kalastus, lasten aktiviteetteja, sukeltaminen, melonta
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Verlan mökit ja kämpät ovat osa maailmanperintökohde Verlaa, joka muodostaa upean kuvan suomalaisesta metsäteollisuuden historiasta. Lisäksi yksi eteläisen Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, sijaitsee noin 30 min ajomatkan päässä.

Kohdetta vuokraa

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
Katso yhteystiedot
Niittymäentie 13
46110 Tuohikotti
Puh. 0400 718 248
Avaa Google Mapsissa