VB 10: Seppä-Mäki
mökki, Repovesi - Verla, Kouvola, 4+2 henkilöä

Mökki on saanut kutsumanimensä tiettävästi tehtaan korjauspajalla työskennelleen seppä Anselm Mäen mukaan. Anselm oli tehnyt tärkeän päätöksen elämässään ja lähtenyt tehtaalle töihin 1904. 

Mies nimeltään Lampila rakensi mökin 1890. 1920 -luvulla mökki on merkitty käsin piirrettyyn karttaan nimellä maalari Seppä-Mäki. Vielä 1930 papereihin mökki on merkitty Mäki nimellä. Myöhemmin 1950-luvulla mökki oli metsäosaston käytössä ja tuolloin mökissä asui ainakin metsätyönjohtaja. Tehtaan viimeisinä vuosina mökissä asui metsäosaston eläkeläinen. 

Verlan mökkien kämppien varaustenhallinnasta ja huollosta vastaa Repovalkea Oy. Mökit ja kämpät omistaa ja ylläpitää UPM-Kymmene Oyj. Kohteet ovat osa maailmanperintöä.

Mökin tyyppi ja piha

Seppä-Mäki on 1890 rakennettu puurakenteinen 62 m2 mökki, jossa on tupakeittiö ja huone. Mökki on korkealla kauniilla kalliolla ja siitä on upea näköala museoalueelle. Mökillä on laaja nurmikkoinen piha ja oma, jokseenkin kallioinen ja syvä, ranta. Mökki soveltuu 4-6 hlölle.

Mökin keittiö on remontoitu 2015.

Sijainti

Mökkii sijaitsee noin puolen kilometrin päässä tehdasmuseolta Vähä-Kamposen rannassa Verlankosken alajuoksulla. Mökin pihaan pääsee autolla.

Mökin sijainti Google-kartalla ja kuva tieltä (Google Street View)

Varustelu
  • varustelu 6 hlölle
  • 6 vuod

Perustiedot

Sijainti: Kouvola
Verlantie 343, 47850 VERLA

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: VB 10: Seppä-Mäki
Pinta-ala: 60 m²
Makuuhuoneiden määrä: 1
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 1890
Peruskorjausvuosi: 2015
Kohteen ominaisuuksia: auto välttämätön, lapsiystävällinen
Sauna: rantasauna
Kohdenumero: 283141
Lisätietoa: Juhannus on varattavissa vain 3 vrk pakettina, joka alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina. Tarvittaessa lisäpäiviä voi valita kummallikin puolelle juhannusta.

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: Seppä-Mäellä, Leivolla ja Verlan uittotuvalla on yhteinen sauna. Seppä-mäki sijaitsee noin 300 metrin päässä saunarakennuksesta. Saunavuoro varataan erikseen.
Rannan tyyppi: joki
Rannan kuvaus: Jokseenkin kallioinen ja syvä, ranta.
Keittiön varusteet: liesi, ruoanlaittovälineet, vedenkeitin, leivänpaahdin, kahvinkeitin, mikroaaltouuni
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Keittiönurkkaus.
Astiasto: astiasto 6 hengelle
Tilat ja varustelu: WC
Ulkotilat: grilli
Auton säilytys: autopaikka
Vapaa-ajan aktiviteetit: sukeltaminen, nähtävyyksien katselu, vaellus, kalastus, melonta, lasten aktiviteetteja, marjastus/sienestys
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Verlan mökit ja kämpät ovat osa maailmanperintökohde Verlaa, joka muodostaa upean kuvan suomalaisesta metsäteollisuuden historiasta. Lisäksi yksi eteläisen Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, sijaitsee noin 30 min ajomatkan päässä.

Kohdetta vuokraa

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
Katso yhteystiedot
Niittymäentie 13
46110 Tuohikotti
Puh. 0400 718 248
Avaa Google Mapsissa