Koko Hirsniemi
mökki tai huvila, Repovesi-Verla, Kouvola, 8+8 henkilöä

Koko Hirsniemi

Hirsniemen kämpät (4 kpl) vievät vieraansa keskelle aitoa metsän elämää hiekkapohjaisen järven rantaan. Honkien huminassa kauniissa maisemassa on leppoisaa turista isomalla porukalla useammassa kämpässä. 

Verlan mökkien kämppien varaustenhallinnasta ja huollosta vastaa Repovalkea Oy. Mökit ja kämpät omistaa ja ylläpitää UPM-Kymmene Oyj. Kohteet ovat osa maailmanperintöä.

Kämppien tyypit, pihat ja ranta

Neljä pyöröhirsistä rakennettua, vastarementoitua, 25 neliömetrin kokoista tunnelmallista kämppää 9 aikuiselle (hieman enemän, jos lapsia mukana. 3-4 per kämppä). Kämpissä on yhtenäinen tupa ja keittiönurkkaus. Kämpät sijaitsevat kuivalla mäntykankaalla. 

Kämppien edestä löytyy hiekkapohjainen metsäinen ranta. Rantapenger itsessään on mäntykankaalle tyypillisen kasvillisuuden (varpua, joitakin pensaita, isoja mäntyjä) peittämä.

Sijainti

Hirsniemen neljä kämppää sijaitsevat noin puolen kilometrin päässä tehdasmuseolta, rauhallisessa niemessä. Kämpille pääsee autolla.

Jokainen kämppä on erikseen viitoitettu itse niemessä, mutta museoalueella oikean risteyksen löytäminen vaatii tarkkaavaisuutta. Hirsniemen sijainti Google-kartalla sekä kuva risteyksestä (Google Street view),  joka museoalueelta pitää löytää.

Kämpien varustelu
  • varustelu 4 hlölle per kämppä
  • sähköistetty
  • jääkaappi
  • mikroaaltouuni
  • keittolevyt
  • kahvinikeitin
  • aterimet ja astiastot 4 hlölle per kämppä
  • kerrosvuoteet (sis. patjat, peitot ja tyynyt)
  • juokseva vesi
  • kompostoiva kuivakäymälä

HUOM! Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly varusteluun/palveluun. Muista siis tuoda omat mukanasi.

Varaaminen ja käyttö

Tällä tuotteella koko Hirsniemi varataan yksityiskäyttöön. Tämä sisältää 4 kpl kämppiä sekä erillisen puusaunan. Kämpät ovat varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa -nappia klikkaamalla.

Kämpät ovat vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 15:sta lähtöpäivän klo 11:een. Vuokralainen saa mennä kämpille vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Hirsniemen sauna

Hirsniemen kämpillä on yhteinen hirsisauna, joka on yksinomaan Hirsniemen omassa käytössä.

Tarkempi saunan esittely ja vuorojen varaaminen: Hirsniemen sauna

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimen noudosta toimitetaan varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat suoraan kohteessa avainlaatikossa. Vuokraajalle toimitetaan varatun kohteen avainlaatikkoon kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon enintään kaksi tuntia ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa heti varauksen päättyessä samaan avainkaappiin, mistä se noudettiin. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen itse on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Kämppien ja saunan tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Verlaan vieraaksi. Biojätteet voi laittaa kompostoivaan kuivikekäymälään ja sekajäteet suljetussa muovipussissa Hirsniemeen vievän tien varressa olevaan jäteastiaan.

Loppusiivouksen voi ostaa myös palveluna kämpän varauksen yhteydessä. Siivoamatta jätetystä kohteesta peritään kulloinkin voimassa oleva hälytyssiivousmaksu. 

Lemmikkieläimet

Siistit koirat ovat sallittuja kämpillä. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet on suojattu asianmukaisesti, mikäli koira on mukavuudenhaluinen ja tykkää nukkua sängyssä. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Pihalla lemmikki tulee olla aina kytkettynä. Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne korjattava ehdottomasti pois ja vietävä pitemmälle metsään pois ihmisten jaloista.

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen kohta lemmikkieläimistä ennen varausta.

Hirsniemen kämpistä Saukko sijaitsee laitimmaisena metsässä, mikäli on tarve saada hieman enemmän omaa rauhaa lemmikille.

Ehdot

Kämpän varaaja on täysimääräisesti vastuussa koko kämpästä sekä myös kavereistaan. Tutustu ehtoihin ennen varaustasi: Ehdot.

Perustiedot

Sijainti: Kouvola
Verlantie 287, 47850 VERLA

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki tai huvila
Loma-asunnon nimi: Koko Hirsniemi
Pinta-ala: 100 m²
Makuuhuoneiden määrä: 4
Vuodepaikkojen määrä: 8
Lisävuoteiden määrä: 8
Peruskorjausvuosi: 2014
Kohteen ominaisuuksia: auto välttämätön, lapsiystävällinen
Kohdenumero: 512122

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: Kuivakäymälä on kunkin kämpän yhteydessä. Erillinen WC löytyy saunalta.
Rannan kuvaus: Hiekkapohjainen matala ranta noin 30 metrin päässä. Kämpältä kohdalta on polku rantaan.
Keittiön varusteet: kahvinkeitin, vedenkeitin, jääkaappi, ruoanlaittovälineet, liesi, mikroaaltouuni, uuni
Astiasto: astiasto 16 hengelle
Tilat ja varustelu: WC, puucee
Auton säilytys: autopaikka
Vapaa-ajan aktiviteetit: sukeltaminen, melonta, marjastus/sienestys, lasten aktiviteetteja, pyöräily, kalastus, vaellus, uinti
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Verlan mökit ja kämpät ovat osa maailmanperintökohde Verlaa, joka muodostaa upean kuvan suomalaisesta metsäteollisuuden historiasta. Lisäksi yksi eteläisen Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, sijaitsee noin 30 min ajomatkan päässä.
Avaa Google Mapsissa