Isokarin majakka

 Luontokeskus

Isokarin majakka

Isokarin majakkasaari sijaitsee Selkämeren kansallispuistossa, noin 24 kilometriä Uudestakaupungista lounaaseen. Mikäli omaa venettä ei ole käytettävissä, matkan voi taittaa joko taksiveneellä 40 minuutissa tai risteilyaluksella 1,5 tunnissa.

Isokarissa pääset todellakin pois kaupunkien hälinästä, sillä asumaton saari tekee vaikutuksen rauhallisella merimiljööllään. Aivan autiosta saaresta ei kuitenkaan ole kyse, sillä Isokarista löytyy luotsiasema, kesämökkejä ja vilkasta matkailutoimintaa.

Isokari tunnetaan Venäjän tsaari Nikolai I:n hallituskaudella valmistuneesta majakasta. Sen suunnittelu aloitettiin jo 1800-luvun alussa Napoleonin sotien jälkeen, jolloin Suomi siirtyi Venäjän vallan alle. Majakka on edelleen Pohjanlahden korkein ja koko Suomen toiseksi korkein majakka (49,4 m). Sisälle majakkaan pääsee oppaan kanssa, kesäkaudella päivittäin.

Kauniin luontonsa puolesta Isokari on erinomainen paikka rauhoittumiseen, valokuvaamiseen, retkeilyyn ja kalasteluun. Rentoutumisen lisäksi Isokari tarjoaa puitteet erilaisiin tilaisuuksiin, kokouksiin ja juhliin. Kesäkaudella matkailijoille järjestetään monipuolisia aktiviteetteja: saarisuunnistusta, pelejä, paljasjalkakävelyä, linturalleja ja jopa hyljesafareita!

Saaren kahvila on avoinna kesän kuumimpaan sesonkiaikaan joka päivä. Ruokatarjonnasta vastaa tilauksesta toimiva kesäravintola ja retkipäivän voi huipentaa pihasaunan löylyissä. Retkeilijä voi majoittua Isokarin kesähotellissa, joka on avoinna toukokuusta aina syyskuun alkuun. Miltä tuntuisi viettää yö saaressa keskellä kansallispuistoa?

Jaa Facebookissa
Avaa Google Mapsissa