Villa eteläranta
mökki, Saariston rengastie, Turun saaristo, Kustavi, 1+1 henkilöä

Turusta 75 km länteen, meri 20 m, hieta / savipohja, loivasti syvenevä ranta. Soutuvene on rannassa venetelakalla. Vene lasketaan veteen ja nostetaan ylös vinssin avulla. Sääolojen nopean muuttumisen vuoksi vene tulee aina säilyttää ylösnostettuna. Omistaja ohjeistaa vinssin käytössä. Veden korkeudessa on vuotuista vaihtelua.

Vuonna 2019 rakennetussa saunamökissä (30 m²) asuinhuone, jossa vuodesohva kahdelle (levitettynä 160 cm leveä, saa myös erilleen), keittiönurkkaus (kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, mökin uunissa on myös mikroaaltotoiminto), kamiina. Täysin katetussa välitilassa saunan ja huoneen välissä on pöytäryhmä, kesäkeittiö, erotteleva wc. Saunassa puulämmitteinen kiuas, ei suihkua. Huoneessa, saunassa ja wc:ssä lattialämmitys.

Huom! Katetun välitilan lämpötila ei ole huonelämpötilaa vastaava kylmänä aikana. Tilassa on infrapunalämmitin, mutta tila jää silti viileämmäksi kuin huone.

Mökin edessä ja takana laaja terassialue, jossa kalusteet sekä kaasu- ja pallogrilli. Kiinteistöllä myös iso liuskekivin peitetty patio, jossa istuinryhmä.

Saunarakennukseen tulee vesi vesijohdosta.

Lämminvesiboilerista tulee vesi keittiöön ja wc:n lavuaariin kesäaikaan. Kesäkeittiöön tulee vain kylmää vettä. Sekä kesä- että talviaikaan suositellaan pidettävän pientä tulta saunan kiukaassa, jossa on suuri vesisäiliö. Vesisäiliöstä voi turvallisesti kantaa vettä kesäkeittiön astianpesualtaaseen. Talviaikaan astiat voi myös pestä saunan alalauteella. Vesisäiliön yläosassa pieni aukko. Säiliö täytetään siihen tarkoitetulla kannulla.

Kustavissa on rautapitoista vettä, mutta mökille tuleva vesi tulee vedenpuhdistuslaitteen kautta. Vesi on juomavedeksi kelpaavaa. Vedessä voi kuitenkin ajoittain olla maku-, väri- tai hajuhaittoja.

Huom! Liinavaatteita ja loppusiivousta ei ole varattavissa tässä kohteessa, joten muistathan tuoda omat lakanat ja pyyhkeet ja suorittaa loppusiivouksen ennen pois lähtöä. Pellavaisia laudeliinoja on käytettävissä, mutta toki voi mukaan ottaa omatkin.

Huom! Auto tulee jättää parkkiin n. 60 metrin päähän omistajan punaruskean varastorakennuksen pihaan. Loppumatka 60 m on kivituhkapolkua ja siinä ei saa ajaa autolla. Polun varrella ei ole vielä valaistusta, joten pimeän aikaan on hyvä olla oma taskulamppu tms. mukana. Talossa sen sijaan on hyvä valaistus sekä ulkona että sisällä.

Erikseen vuokrattavissa kesäaikaan pysäköintipaikan varastorakennuksen yhteydessä vierashuone n. 60 metrin päässä. Vierashuoneessa on kaksi kerrossänkyä. Kerrossänkyjen alavuode on levitettävä (leveys n. 120 cm). Vierashuoneen vuokraus sovittava omistajan kanssa suoraan vähintään viikkoa ennen varauksen alkua.

Omistaja perii asiakkaalta 100 euron suuruisen vakuusmaksun asiakkaan velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi ja vahingon varalta. Lomakohteen huoltaja/omistaja palauttaa vakuusmaksun asiakkaalle lähtöpäivänä. Vahinkojen korvaus sekä siivouksesta aiheutuvat kustannukset voidaan pidättää vakuusmaksusta. Suositulla Kustavin alueella sijaitseva saunamökki meren välittömässä läheisyydessä. Uimaan pääsee kävellen rannasta kivien päältä. Hyvin hoidettu ja tasainen pihapiiri luovat viihtyisyyttä tähän kohteeseen.

Lähimmän naapurin puuvarasto on n. 10 metrin päässä, mutta itse naapurin mökki on n. 20 metrin päässä.

Lähiseudut tarjoavat kaikenlaista nähtävää ja koettavaa. Lähimetsissä voi käydä marjassa ja sienessä. Kustavin savipaja 3 km päässä on auki ympäri vuoden, toki kesällä enemmän tarjontaa käsityökylineen. Kesäaikana 2 km päässä olevasta Peterzénsin vierasvenesatamasta voi vuokrata polkupyöriä. Satamassa on myös hyvätasoinen ravintola, vaate-, matkamuisto- ja sisustusmyymälä sekä elävää musiikkia kesälauantaisin. Peterzéns on auki touko-syyskuu.

Majoituskohteesta voi tehdä päivämatkoja Saariston rengastielle mm. Iniöön yhteysalus Auroralla. Satama 2 km päässä. Ahvenanmaan puolelle Brändön saarelle voi lähteä tutustumaan yhteysalus Viggenillä Vuosnaisten satamasta, jonne on 20 km majoituskohteesta. Välissä yksi lautta.

Läheltä voi kausittain ostaa tuoretta kirjolohta Jannen Lohesta. Kalat myydään kokonaisina, mutta perattuina. Kannattaa soittaa ja varmistaa saatavuus ennen lähtöä, puh. 0400-938 222, www.jannenlohi.fi

Kustavi 13 km, Rahin kotieläinpiha 11 km, Turku 70 km, Uusikaupunki 50 km.

Ravintolaan 2 km kesällä, 12 km talvella. Kauppaan 2 km kesällä, 8 km tai 13 km talvella.


Perustiedot

Sijainti: Kustavi
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Villa eteläranta
Pinta-ala: 30 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 1
Lisävuoteiden määrä: 1
Rakennusvuosi: 2019
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: rantasauna, pihasauna
Luokitus: 2 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: sähkövalaistus
Kohdenumero: 1026727

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: sähkölämmitys, kamiina
Ominaisuudet: oma ranta
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: vesijohto omasta kaivosta
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: kuivakäymälä mökkirakennuksessa
Tilat ja varustelu: WC
Lisätietoja ulkotiloista: kaasugrilli

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 751 €/vko
varaustiedot päivitetty 20.10.2021
varaustiedot päivitetty 20.10.2021

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502
Avaa Google Mapsissa