Leivonmäen kansallispuisto

Leivonmäen kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Leivonmäen kansallispuisto – Mökit ja majoitus

Kun haun kohteena on loma-asunto tai mökki Leivonmäen kansallispuiston läheisyydestä, Gofinlandin kattavasta vuokramökkien valikoimasta löytyy juuri tarpeisiisi sopiva majoitus. Joutsan kunnassa sijaitseva Leivonmäen kansallispuisto on todellinen keskisuomalaisen luonnon pikkujättiläinen: arvokas Haapasuo, komeat harjut, Rutakosken kuohut ja moni-ilmeiset järvenrannat ihastuttavat niin kokenutta kuin ensikertalaista retkeilijää – ja mikä parasta, kaikki tämä odottaa vain 50 kilometrin päässä Jyväskylän kaupungin humusta. Hyvin varusteltu vuokramökki Leivonmäen kansallispuiston läheisyydessä mahdollistaa helpot päiväretket keskisuomalaisen luonnon sydämeen.

Leivonmäen kansallispuistossa maasto on helppokulkuista ja polut hyvin merkittyjä, minkä vuoksi Leivonmäelle voi huoletta lähteä patikoimaan, maastopyöräilemään tai vaikkapa marjastamaan ja sienestämään koko perheen voimin. Rutajärvi on erinomainen melontakohde, ja hyviä kalapaikkojakin Leivonmäen kansallispuistossa riittää. Harjujärveltä löytyy esteetön puolikota, puucee ja lyhyt reitti, jota pääsee kulkemaan myös pyörätuolilla. Talvella Leivonmäen kansallispuistossa voi lumikenkäillä tai hiihtää metsäsuksilla. Lumitilanteen salliessa Joutsan kunta ylläpitää retkilatua puiston eteläosassa.

Leivonmäen kansallispuiston luontokohteet ja nähtävyydet

Leivonmäen kansallispuiston nähtävyydet koostuvat keskisuomalaisen luonnon monipuolisuudesta ja jääkauden jäljistä. Kansallispuiston alueella niitä ilmentävät avosuot siivekkäine asukkaineen, kauniit harjut, komeat metsät ja kirkasvetiset järvet saarineen.

Kuohuvien koskien Rutajoki on yksi Leivonmäen kansallispuiston kauneimmista luontokohteista. Rutajoen luo pääsee patikoimaan noin 3,5 kilometrin Koskikaran kierroksella. Valtakunnallisesti arvokas harjumuodostelma Joutsniemen harju on koko kansallispuiston tunnetuimpia nähtävyyksiä. Harjulla kulkee helppo patikointireitti tulentekopaikkoineen ja hiekkarantoineen. Reitin varrella retkeilijät pääsevät ihastelemaan upeita järvimaisemia Joutsniemen harjun molemmin puolin.

Patikointireitit ja aktiviteetit Leivonmäen kansallispuistossa

Leivonmäen kansallispuisto on ihanteellinen koko perheen retkikohde, sillä se kätkee sisäänsä lukuisia lyhyitä ja helppokulkuisia luontopolkuja ja rengasreittejä. Yhteensä patikointireittejä Leivonmäen kansallispuistossa kulkee 28 kilometrin edestä. Seudun monipuoliseen luontoon voi tutustua Koskikaran kierroksella, kun taas Luupään lenkki (2,2 km) esittelee alueen geologiaa ja jääkauden jälkiä kansallispuiston alueella. Harjujärveltä Turasenlammille johtava 700 metrin osuus sopii myös liikuntarajoitteisille ja lastenvaunujen kanssa retkeileville.

Reittien lähtöpisteinä toimivat Leivonmäen kaksi pysäköintialuetta. Kansallispuiston pohjoisille reiteille pääsee Selänpohjan pysäköintialueelta, kun taas Kirveslammen pysäköintialue johdattaa retkeilijät Leivonmäen eteläisille poluille. Retkipäivän voi aloittaa myös Harjunlahden uimarannalta.

Patikointireittien lisäksi Leivonmäen kansallispuistoa kiertää 16 kilometrin Selänpohjan maastopyöräilykierros. Kansallispuistoon voi tutustua myös geokätköilyn, lintujen tarkkailun sekä talvisin hiihdon ja lumikenkäilyn merkeissä.

Yöpyminen Leivonmäen kansallispuistossa

Leivonmäen kansallispuistossa yöpyminen on sallittua sekä Lintuniemen että Harjujärven merkityillä telttailualueilla ja kansallispuiston laavuilla. Vuokramökin Leivonmäen kansallispuiston ympäristöstä löydät helposti Gofinlandin kattavasta mökkien ja loma-asuntojen valikoimasta. Mukavilla sängyillä, kunnon keittiöllä ja omalla saunalla varustettu mökki lyhyen ajomatkan päässä Leivonmäestä mahdollistaa yhden tai useamman päivän luontoretket keskisuomalaisen harjuluonnon helmaan. Retkeilitpä yksin, kaksin tai koko perheen voimin, varaa luontolomaa varten useampi päivä ja vieraile vuokramökin suojista Leivonmäen lisäksi myös muissa Keski-Suomen kansallispuistoissa.

Katso lähialueilta myös