Liesjärven kansallispuisto

Liesjärven kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Liesjärven kansallispuisto – Mökit ja majoitus

Löydä viihtyisä mökki Liesjärven kansallispuiston liepeiltä Gofinlandin avulla ja nauti luonnon rauhasta keskellä hämäläistä harju- ja järvimaisemaa. Tammelan, Someron ja Karkkilan kuntien alueella lepäilevä Liesjärven kansallispuisto sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella noin 95 kilometrin päässä Helsingistä ja vain 22 kilometrin päässä Forssasta.

Majoitus Liesjärven kansallispuiston läheisyydessä mahdollistaa helpot päiväretket seudun lumoavimpiin luontokohteisiin ja kansallispuiston nähtävyyksiin. Sukella päiväksi entisajan elämään Korteniemen perinnetilalla ja osallistu tilan talkoisiin tai patikoi kansallispuiston helppokulkuisilla rengasreiteillä. Liesjärven kansallispuistoon voi tutustua monella mielenkiintoisella tapaa; miltä kuulostaisi melonta, lintujen bongaus, geokätköily tai lodjaus?

Nähtävää Liesjärven kansallispuistossa

Liesjärven kansallispuiston tunnetuin nähtävyys ja tukikohta on sadan vuoden takaista elämää esittelevä Korteniemen perinnetila. Alkuperäisessä asussaan säilyneellä vanhalla metsänvartijan tilalla pääsee tutustumaan elämään 1910-luvulla. Kesällä kansallispuiston kävijät voivat osallistua perinnetilalla järjestettäviin talkootöihin ja työnäytöksiin. Tilan pelloilla viljellään perinteisiä kotimaisia kasvilajikkeita entisajan työmenetelmiä ja rakennuskantaa vaalien. Perinnetilan kesäasukkaina voi tavata niin lehmiä, lampaita, kanoja kuin kukonkin.

Vanhojen ja lahoavien puiden ansiosta Liesjärven kansallispuistossa asuu paljon kolopesijöitä. Tikkoja on alueella runsaasti – bongaa palokärki, käpytikka, pohjantikka tai harmaapäätikka retkesi aikana. Kansallispuiston komeimmat maisemat avautuvat Liesjärven ja Kyynäräjärven erottavan Kyynäränharjun laelta. Toinen upea näköalapaikka Liesjärven kansallispuistossa sijaitsee Hyypiökalliolla. Hämeen luontokeskus tarjoaa tietoa sekä Liesjärven että läheisestä Torronsuon kansallispuistosta.

Liesjärven kansallispuiston aktiviteetit

Korteniemen perinnetilan opastusten, vapaaehtoistöiden ja eläinten rapsuttelun lisäksi Liesjärven kansallispuisto tarjoaa retkeilijöille runsaasti virkistäviä aktiviteetteja. Merkittyjä patikointireittejä Liesjärven alueella on 30 kilometrin edestä. Noin 1–5 kilometrin mittaisten rengasreittien varrella voi tutustua Ahonnokan vanhan metsän alueeseen, vaikuttavaan Kyynäränharjuun ja sammalmättäiden peittämiin ikimetsiin. Myös pitkä vaellus on mahdollista, sillä Liesjärven polut yhdistyvät yli 250 kilometrin mittaiseen Hämeen Ilvesreittiin.

Liesjärven kansallispuistossa voit kalastaa, tarkkailla lintuja, maastopyöräillä, marjastaa ja sienestää, uida, meloa, etsiä geokätköjä tai kokeilla lodjausta. Liesjärven kansallispuisto kätkee maastoonsa kuusi lodjua, joiden etsintä on hauska tapa testata luontotietoja ja tutustua kansallispuiston luontoon.

Majoitus Liesjärven kansallispuistossa

Telttailu kansallispuistossa on mahdollista Savilahden telttailualueella sekä Peukalolammin laavun ja Kaksvetisen kodan läheisyydessä. Liesjärvellä on myös kaksi varaustupaa, ja Korteniemen perinnetilan savusauna on vuokrattavissa retkeilijöiden käyttöön.

Vuokramökki Liesjärven kansallispuiston läheisyydestä löytyy helposti Gofinlandin kautta. Viihtyisiä mökkejä löytyy niin yksittäisille retkeilijöille kuin perheille ja pienille ryhmille vain kivenheiton päästä kansallispuiston retkeilyreiteiltä.

Miten Liesjärven kansallispuistoon pääsee

Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Helsingistä Poriin johtavan Valtatie 2:n varrella, jolta on opasteet kansallispuistoon. Helpoiten puisto on saavutettavissa omalla autolla, mutta keskeisen sijainnin ansiosta Liesjärven kansallispuistoon pääsee myös julkisen liikenteen kulkuneuvoilla. Puistoa ympäröivät linja-autopysäkit sijaitsevat 1,5–6 kilometrin päässä Liesjärven patikointireiteiltä.

Majoittuminen Liesjärven kansallispuiston lähistöllä kannattaa, sillä kansallispuiston nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin on parasta tutustua ajan kanssa. Vuokramökki mahdollistaa leppoisat päiväretket kansallispuistoon sekä rentouttavan saunan, kunnon keittiössä valmistetun illallisen ja makoisat yöunet mukavassa sängyssä toiminnantäyteisen retkipäivän päätteeksi.

Katso lähialueilta myös