Päiväranta-mökki, Puujärven lumous
mökki, Etelärannikko, Lohja, 6+2 henkilöä

Kaunis Karjalohja ja puhdas Puujärvi odottavat tulijaa Tupasaareen

Karjalohja on erittäin suosittu "lomapitäjänä", vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista ja Turusta. Sinne on päivittäin bussiyhteydet Helsingistä ja Helsinki-Vantaan lentokentältä, joten omaa autoa ei välttämättä tarvita. Karjalohja liitettiin 1.1.2013 osaksi Lohjan kaupunkia.

"Päiväranta"- mökki sijaitsee Puujärven Tupasaaressa Karjalohjan kirkon edustalla. Saaressa on yhteensä kahdeksan vapaa-ajan kiinteistöä, jotka on sijoitettu 3,6 hehtaarin suuruiseen saareen niin, ettei niiden elämä häiritse toinen toistaan.

Mökin niemitontin ilmansuunta on etelä-länsi. Aamulla auringon valo lankeaa tontille klo 10 alkaen. Illalla auringonlasku osuu saunan lauteille.

Tontti on vastapäätä Karjalohjan kivikirkkoa, 500 metrin päässä sen seinästä. Kirkonrannassa on venevalkama, josta on pääsee kävellen kauppaan ja muihin kylän palveluihin. Saarelaisten autojen yhteinen parkkialue on läntisessä venevalkamassa 600 metrin päässä saaresta.

Järvi on 6 kilometriä pitkä ja sen keskisyvyys on 8,5 metriä. Sen kirkas ja puhdas vesi on valittu Natura 2000 -suojeluohjelmaan. Viranomaiset valvovat vuosittain tutkimuksilla veden laatua. Järvellä on sallittu enintään 10 km/h nopeus moottoriveneille. Vesiensuojeluyhdistys julkaisee vuosittain yhteenvedon järven tilasta.

Puujärvi on ollut aina kauneudestaan kuuluisa. Sakari Topeliuskin huomasi sen ja ympäöivät karjalohjalaiset maisemat. Hän ikuisti näkymän Puujärvelle julkaisemansa Maamme-kirjan kanteen.

Puujärvi kuuluu Natura-2000 -vesiensuojeluohjelmaan. Vesi on käyttövetenä ja uimareille juomakelpoista ja sitä käytetään sauna- ja tiskausvetenä.

Juomavesi valmiina hanallisissa 10 litran säiliöissä ja sitä voi hakea lisää veloituksetta kylän kaupan ulkohanasta. Vesi on Lohjan kaupungin juomavettä.

Vuokraan sisältyy 4 hengen moottorivene sekä turvaliivit. Autoparkki/veneranta sijaitsee 600 metrin etäisyydellä mökiltä.

Mökki-isäntä opastaa sekä veneen että mökin käytössä. Mökki-isännällä on oma mökki samassa saaressa 300 metrin päässä. 

Päiväranta-mökki on Honkarakenteen höylähirsimökki. Saunan pukuhuoneessa on kuumavesivaraaja. Se antaa suihkukaappiin lämpimän suihkuveden.

Varaajan vesi on käytettävissä myös keittiössä tiskivetenä.

Mökki on ympärivuotisesti lämmin eikä ole kostea eikä homeinen. Talo on rakennettu tolpille, tuuli käy sen alta ja talon rakenteet tuulettuvat.

Pihalla on lapsille oma leikkimökki. Vuokraan sisältyy tarvittaessa myös soutuvene, joka on mainio väline kuntoiluun.

Kalastus ja ravustus järjestyvät isännän avustuksella. Marja- ja sienimaat löytyvät lähistöltä.

Kylän kauppaan pääsee autopaikan kautta tai suoraan soutelemalla Vanhan kirkkotien venevalkamaan ja siitä kävelemällä 300 m SALE-kauppaan.

 

Perustiedot

Sijainti: Lohja
Kuopinnokantie 30, 09120 KARJALOHJA

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Päiväranta-mökki, Puujärven lumous
Pinta-ala: 80 m²
Makuuhuoneiden määrä: 3
Vuodepaikkojen määrä: 6
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 1993
Peruskorjausvuosi: 2015
Kohteen ominaisuuksia: lapsiystävällinen, takka, terassi
Sauna: sisäsauna
Kohdenumero: 693791
Lisätietoa: Tervetuloa! Kaunis Karjalohja ja puhdas Puujärvi odottavat tulijaa. Karjalohja on erittäin suosittu "lomapitäjänä", vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista ja Turusta. Sinne on päivittäin bussiyhteydet Helsingistä ja Helsinki-Vantaan lentokentältä. Siis omaa autoa ei lomalla välttämättä tarvita. Karjalohjan kunta liitettiin 1.1.2013 osaksi Lohjan kaupunkia. "Päiväranta"- mökki sijaitsee Puujärven Tupasaaressa Karjalohjan kirkon edustalla. Saaressa on yhteensä kahdeksan vapaa-ajan kiinteistöä, jotka on sijoitettu 3,6 hehtaarin saareen niin, ettei niiden elämä häiritse toinen toistaan. Mökin niemitontin ilmansuunta on etelä-länsi. Aamulla auringon valoa tulee tontille klo 10 alkaen ja illalla auringonlaskun säteet lankeavat vielä saunan lauteille. Tontti on vastapäätä Karjalohjan kivikirkkoa, 500 metrin päässä sen seinästä. Kirkonrannassa on venevalkama, josta on kulku kävellen kauppaan ja muihin kylän palveluihin. Saarelaisten autojen oma yhteinen parkkialue on toisessa, läntisessä venevalkamassa 600 metrin päässä saaresta. Järvi on 6 kilometriä pitkä, keskisyvyys 8,5 metriä. Sen kirkas ja puhdas vesi on valittu Natura 2000 -suojeluohjelmaan. Viranomaiset valvo

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: käyttökuntoisia
Rannan tyyppi: järvi
Rannan kuvaus: kalliorantaa, lapsille oma uimapaikka
Viihde ja ajanviete: Internet-yhteys, TV, CD-soitin, radio, DVD-soitin
Keittiön varusteet: liesi, tehosekoitin, mikroaaltouuni, leivänpaahdin, jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin, ruoanlaittovälineet, pakastin, uuni
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Perusvarustus valmiina Kuuma tiskivesi välillä 15.5.-15.10.
Astiasto: astiasto 6 hengelle
Tilat ja varustelu: silitysrauta ja -lauta, puucee, suihku
Ulkotilat: puutarha, grilli
Auton säilytys: autopaikka
Vapaa-ajan aktiviteetit: nähtävyyksien katselu, melonta, kalastus, sukeltaminen, pyöräily, luistelu, veneily, lasten aktiviteetteja, hiihto, ratsastus, uinti, marjastus/sienestys, vaellus, golf, tennis
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Yhteistyökumppaneilta vuokrattavissa aktiviteetit ja niihin välineet: melonta, ratsastus,sukeltaminen, tennis, golf, pyyöräily, luistelu, kylpylä

Kohdetta vuokraa

Puujärven Loma Oy
info@freshlakecottages.fi
Katso yhteystiedot
Linnankoskenkatu 13 A 27
00250 Helsinki
Gsm 0400 442 311
Avaa Google Mapsissa