MAATILAMATKAILU

Maatilamatkailu on trendikäs matkailun muoto, jonka suosio perustuu ennen kaikkea maaseudun tarjoamaan rauhalliseen ja kiireettömään elämänmenoon. Maaseudulla majoittuessasi pääset nauttimaan hiljaisuudesta kauniiden luonnonmaisemien ympäröimänä.

Maatilamatkailu pitää sisällään laajan valikoiman erilaisia majoitusvaihtoehtoja, sillä majoitusta on tarjolla paitsi maatilojen hyvin varustelluissa päärakennuksissa myös pihapiirien tunnelmallisissa mökeissä ja jopa perinteisten ruukkikylien vanhoissa rakennuksissa. Etsitpä sitten kohdetta viikonlopuksi tai vaikka koko kesälomasi ajaksi, voit valita majoituskohteen palveluvarustetason täysin omien mieltymystesi mukaisesti.

Maatilamatkailu Suomessa

Suomen maatilamatkailu on kehittynyt kaikessa hiljaisuudessa yhdeksi suosituimmaksi matkailumuodoksi hiihtokeskusten ja Lapin matkailun ohella. Maatilamatkailu onkin hieno valinta kesäajalle, kun hiihtokeskusten ja Lapin sesongit loppuvat. Nykyään maatilamatkailu on mahdollista ympäri Suomea, joskin suosituimmat alueet ovat keskittyneet Keski - ja Etelä-Suomeen. Suosituimpia alueita meillä ovat Pohjanmaa, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi sekä Keski-Suomi. Suomen idyllinen maaseutu on täynnä tunnetta ja tunnelmaa jossa voi nauttia maaseudun tuomasta rauhasta ja elämäntyylistä.

Maatilalla lomaillessasi pääset myös herkuttelemaan lähellä tuotettuja maaseudun perinneruokia. Maatilamatkailu avartaa näkemystä kotimaasta ja tutustuttaa moniin eriin paikalliskulttuureihin Suomessa. Hienoja ja arvokkaita maatiloja ja muita kohteita löytyy ympäri Suomea. Eri kulttuurien murteet, perinteet ja tavat tulevat tutuiksi matkatessa eri paikkakunnilla. Kotimaassa matkailu on vaivatonta hyvien tieyhteyksien ja karttapalveluiden ansiosta.

Maaseudulle kannattaa tulla jo hyvän ruoan perässä. Lähellä tuotetut, tuoreet ja terveelliset raaka-aineet tyydyttävät helposti vaativankin matkailijan tarpeet. Maaseudulla lomaillessasi pääset maistamaan suomalaisia perinneruokia ja herkuttelemaan lapsuudesta tutuilla jälkiruoilla.

Maatilamatkailu - mitä tekemistä?

Loma maaseudulla tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin elämyksiin: voit joko keskittyä nauttimaan maaseudun kauneudesta tai viettää aikaa liikunnallisten aktiviteettien – esimerkiksi ratsastuksen, retkeilyn, pyöräilyn, melonnan ja kalastuksen parissa. Monet maatilat ottavat vieraat myös omaan arkeensa mukaan, joten on mahdollista päästä myös mukaan maatilan erinäisiin töihin ja päästä vielä lähemmäs paikalliskulttuuria.

Maatilamatkailu avaa mahdollisuudet nauttia Suomen metsistä ja vesistöistä. Suomen tuhannet järvet ja joet sekä paikalliset metsästyspaikat ovat matkailijoiden saavutettavissa. Neuvoa ja paikallistuntemusta voi kysyä maatilan herrasväeltä. Harrastuskohtaisista luvista tietenkin pitää huolehtia. Kaikenlaiset aktiviteetit sienien keräämisestä veneilyyn sekä patikointiin ovat varteenotettavia ehdotuksia ajankuluksi maatilamatkalle.

Elämyksellisiä aktiviteetteja lomailijalle

Monilla maaseudulla toimivilla yrityksillä on valikoimissaan majoituksen lisäksi myös monia muita palveluita ja aktiviteetteja. Mikäli haluat osallistua maatilan töihin, hoitaa eläimiä, ratsastaa hevosella, nauttia aidon puusaunan löylyistä tai käydä soutamassa läheisellä järvellä, maaseudulla se on hyvin todennäköisesti mahdollista.

Maaseudun majoituskohteet tarjoavat hienot puitteet myös erilaisia juhlia varten: suunnittelitpa sitten perhejuhlia, häitä, kokouksia tai muita tilaisuuksia, maatilamajoitusten tarjonnasta löydät helposti omia tarpeitasi tyydyttävän ratkaisun.

Majoitus maatilalla

Maatilamatkailu tarjoaa erinomaisen keinon päästä nauttimaan maaseudun rauhallisesta ja kiireettömästä elämänmenosta. Gofinlandin sivuilta löydät runsaasti vaihtoehtoja majoitukseen maaseudulla, aina maatilojen viihtyisistä päärakennuksista pihapiirien aittoihin ja ruukkikylien hyvin varusteltuihin huoneisiin. Etsitpä sitten viihtyisää mökkiä tai majoitusta suoraan perinteisen maatilan pihapiiristä, Gofinlandin sivuilla riittää vaihtoehtoja moneen eri makuun.  Maatilamatkailumajoitusta löytyy mm. Mikkelistä, Ähtäristä tai Hollolasta. Selaa koko valikoimaamme ja löydä sinulle sopivin majoitus maaseudun rauhasta!

Suomen pinta-alasta peräti 95 % on maaseutua, joten maatilamajoitusta on tarjolla eri puolilla maata. Tutustu Gofinlandin maatilamajoitustarjontaan ja löydä kohteiden joukosta oma suosikkisi! 

 
Maatilamatkailu
 
Tutustu myös: