Matkailun tulevaisuus ja digitaalisuus

Mikä on yhteistyön merkitys Suomen matkailualalle? Minkälaisia kokemuksia matkailupalveluyrittäjällä on ollut digitaalisuudesta? Mitkä ovat kansainvälisesti tämän hetken kuumimmat trendit?

Matkailun digitalisoituminen oli vahvasti esillä, kun Gofinland virallisesti lanseerattiin Helsingin Alma-talolla 28.10.2015. Tilaisuudessa puheenvuoron pitivät matkailualan konkari ja Aurinkomatkojen entinen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi, digimarkkinoinnin asiantuntija ja matkabloggari Bruce Deschamps (destinationlaponie.fr), sekä Marjo Määttä Rukan Salongista. Paikalla oli myös Gofinlandin tiimi, jonka puheenvuorosta vastasi liiketoimintapäällikkö Paula Jokisalo. Tilaisuuden juonsi Johanna Lehtonen.

Työkalut matkailualan yrityksille, sekä matkailukyselyn tulokset

Paula Jokisalo kertoi Gofinlandin puheenvuorossa palvelun kehityksen taustoja ja tulevaisuudennäkymiä. Digitaaliset palvelut matkailualan yrityksille ovat vahvasti keskiössä, unohtamatta myöskään parhaan mahdollisen matkailukokemuksen tarjoamista kuluttajille. Gofinland tarjoaa mahdollisuuden antaa mökki vuokralle sekä yksityisille ilmoittajille, että kattavat online-työkalut matkailuyrittäjille. Gofinland toteutti lanseeraustilaisuuden alla kuluttajille suunnatun online-matkailukyselyn iltalehti.fi/matkailu-sivuilla, jonka tuloksia Johanna Lehtonen avaa tarkemmin.

Matkailupalvelut digitaalisesti ostettaviksi ja löydettäviksi. Paula Jokisalo

Rohkeus ja yhteistyö

Tuomo Meretniemen nosti esille rohkeuden ja yhteistyön merkityksen matkailualan kasvun edellytyksenä. Kun katsotaan maailmalta, yksikään suomalainen matkailuyritys ei ole toistensa kilpailija. Yhteistyö on avainasemassa. Matkailun potentiaali vientituotteena ollaan vihdoin ymmärtämässä ja nyt vaaditaan rohkeutta tehdä asiat uudella tavalla.

Nostetaan kädet ylös ja ruvetaan tekemään!Tuomo Meretniemi

Matkailualan kansainväliset trendit

Bruce Deschamps kertoi maailmanlaaluisista matkailualaan vaikuttavista trendeistä digitalisoituvassa maailmassa. Nykyajan jakamistalous on lyönyt vahvasti läpi jo mm. majoitusalalla, ja kasvutahti on valtava. Sisällöntuotannossa blogit ja videot ovat entistä tärkeämpiä. Laadukkaalla ja ihmisiä kiinnostavalla sisällöllä saavutetaan paras mahdollinen näkyvyys, ja sen on oltava saatavilla myös mobiilissa.

Listen to your clients, see what they are looking for and produce the content.Bruce Deschamps

Matkailuyrittäjän tie digitaalisiin palveluihin

Marjo Määttä valotti Rukan Salongin tarinaa metsäisestä suosta kansainvälisesti palkituksi lomakohteeksi. Tie ruutuvihoista täysin digitalisoituun varausjärjestelmään on ollut pitkä, mutta kaiken vaivan arvoinen. Verkossa myös visuaalisuuden ja laadukkaiden kuvien merkitys markkinoinnin välineenä on todella suuri.

Ei todellakaan enää käytetä pyyhekumia eikä kynää — ja se toimii.Marjo Määttä