Kenkävero

 Kaupunkikohde

Kenkävero

Mikkeli

Pappilan apupadalla pannut ne kiehuu Kenkäveron matalassa majassa. Pöydät notkuvat herkullisista tarjoiluista, Kalaparkki esittelee verstaiden aatelia ja pionien hurmaava tuoksu leijailee puutarhassa. Kesän tapahtumista Sadonkorjuumarkkinat, Käsityöleiri ja Suklaamessut kruunaavat jokaisen matkalaisen huippuhetket. Kenkäverossa uppoudutaan niemen tunnelmaan ja 1400-luvulle asti yltävään kulttuuriperintään.

Kenkäveron pappila on tunnettu kohde Mikkelissä. Sinne kannattaa pysähtyä, vaikka tarkoitus olisikin ajaa ohi. Kenkäveron pappilaravintolan tarjoamat palvelut ja tarjoiltavat tekevät pysähtymisestä taatusti sen arvoista. Kenkäveron ravintola ja kahvila ovat avoinna ympäri vuoden ja toivottavat tervetulleiksi kaikki, jotka ovat kiinnostuneita hienosta ja perinteikkäästä miljööstä. Kauniissa miljöössä ja aistikkaassa ravintolassa ruokailu kruunaa elämyksen vanhassa pappilassa.

Kenkäverossa on myös oma leipomo, joka tuottaa paikallisista raaka-aineista tuoretta leipää sekä toffeeta. Leipomo on ympäri vuoden auki ja on myös mukana paikallisissa tapahtumissa Mikkelissä.

Kenkäverosta löydät paikallisia käsitöitä, lähiruokaa sekä suomalaista designia. Myymälä valitsee huolella mitä tuotteita ottaa myyntiin säilyttääkseen elossa lähituotteiden tuottamisen ja perinteet. Kenkäverosta saa kesäisin myös puutarha- sekä sisustustuotteita.

Kenkäveron pappila

Kenkäveron historia yltää yli 550 vuoden taakse, jolloin paikalle rakennettiin ensimmäinen papin asumus. Pappila tuolloin ei ollut pientä pirttiä suurempi, mutta ajan kanssa pappila on saanut vahvistusta ympärilleen. Vuosien saatossa pappila on nähnyt historiaa kuten Nuijasodan sekä Talvisodan tuomat tragediat.

Papeilla ja pappikulttuurilla on ollut suuri merkitys suomalaisten sivistämisessä. Kenkäveron pappilan kirjastoista löytyy Raamatun lisäksi maatalousoppaita ja muuta opetuskirjallisuutta. Viimeisen kerran Kenkävero toimi pappilana vuonna 1969.

Nykyään pappila toimii rauhallisena pysähdyspaikkana paikkakuntalaisille ja Suomen matkailijoille. Pappilan rauhallinen ilmapiiri ja ystävällinen tunnelma siivittävät taas matkaan pysähdyksen jälkeen.

Mistä nimi Kenkävero tulee?

Kenkäveron nimen muodostumisesta on monia teorioita. Yhden teorian mukaan entisajan savolaisilla oli tapana laittaa kengät jalkaan, kun menivät kirkkoon ja riisua ne tullessaan pois kirkosta. Kenkäveron nimen on arveltu myös liittyvän lukkarille maksettuun palkkaan. Lukkarille oli annettava vuosittain kenkäpari ja villasukat palkaksi kirjeitten kuljettamisesta.

Kenkäveron sijainti

Kenkävero sijaitsee Mikkelin kunnassa hyvien kulkuyhteyksien varrella, ja sinne on helppo päästä Mikkelin valtatietä pitkin. Kenkäveron pappila sijaitsee Kenkäveronniemessä.

Jaa Facebookissa

Vuokraa mökki lähettyviltä

Avaa Google Mapsissa